Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

«Παπουτσάνης»: Νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή- Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες

Με νέα  24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη απαντούν οι εργαζόμενοι στον «Παπουτσάνη» στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις. Η απόφαση για τη νέα απεργία πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Το πρωί εκδηλώθηκε νέο κρούσμα τρομοκράτησης και καταστολής των απεργών εργαζομένων καθώς η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» αμείλικτη και προκλητική στη δεύτερη μέρα απεργίας, ενάντια στις 6 απολύσεις, κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει και να σπάσει την απεργία των εργαζομένων.

Η διοίκηση της αστυνομίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη προχώρησε σε 8 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από την πύλη του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ένας από τους απολυμένους. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφριά.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση  Χαλκίδας, όπου κλιμακώνοντας την προκλητικότητα της η εργοδοσία κατέθεσε μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.  Οι 8 συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου