Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να κινηθείτε νομικά ΚΑΤΑ αστυνομικού....



Επειδή οι αστυνομικοί καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία που ενδεχομένως να αποτελέσει κι ένα λόγο για τους εισαγγελείς να θέσουν τις υποθέσεις στο αρχείο, οι καταγγελίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ακριβή μνεία της ώρας και τόπου που έγινε το αδίκημα καθώς και της ομάδας στην οποία υπάγεται ο αστυνομικός (λ.χ. ΜΑΤ). Στη συνέχεια, ο καταγγέλλων θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για χορήγηση αναλυτικής κατάστασης των αστυνομικών που ήταν σε υπηρεσία κατά την ως άνω ώρα και τόπο, με διαβίβαση και φωτογραφιών τους προκειμένου να αναγνωρίσει το πρόσωπο του αστυνομικού - δράστη. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να είναι έργο του διενεργούντος την προανακριτική έρευνα ή την διοικητική εξέταση, αλλά ας μην περιμένουμε πλέον τέτοια ετοιμότητα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κι ας διεκδικήσει κάθε πολίτης μόνος του το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη έρευνα (που κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα στα άρθρα 10 παρ. 3 και 16 παρ. 1). Τα εν λόγω έγγραφα με τα στοιχεία των αστυνομικών πρέπει να χορηγούνται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα εντός 20 ημερών το αργότερο (άρθρο 5 Ν.2690/1999), ενώ σε περίπτωση άρνησης του αστυνομικού τμήματος ή σιωπηρής απόρριψης της αίτησης θα πρέπει να ζητείται εισαγγελική παραγγελία επίδειξης εγγράφων, αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη και προσφυγή στην Επιτροπή Αποζημιώσεων του άρθρου 5 του Ν.1943/1991 του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στη συνέχεια, εάν ο πολίτης αναγνωρίσει τον δράστη - αστυνομικό, θα πρέπει να προσέρχεται στον αρμόδιο προανακριτικό υπάλληλο που έχει το φάκελο της αρχικής μήνυσης και να δίδει πρόσθετη εξέταση μηνυτή, ώστε να γνωστοποιεί και το ονομα του δράστη, για να προσωποποιηθεί η κατηγορία. Λάβετε υπόψη ότι ουδείς πρόκειται να καταδικαστεί εάν δεν έχετε κι έναν αυτόπτη μάρτυρα που θα δώσει κατάθεση στο προανακριτικό στάδιο για το συγκεκριμένο συμβάν.
http://elawyer.blogspot.com/


ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!!

ΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ.......ΕΞΑΝΤΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ!!!!

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ!!!!

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΖΕΤΕ!!!!

15 σχόλια:

  1. Αστυνομικοί, στρατιωτικοί κλπ δεν είναι παρά υπάλληλοι του πολίτη. Κατά την εργασία τους προσέρχονται για υπηρεσία! υπηρεσία! προς τον πολίτη, από τον οποίο πληρώνονται μέσω της φορολογίας του! Υπάρχουν για προστατεύουν τον πολίτη γιατί ο κόσμος δεν είναι ιδανικός. Όποιος καταχράται την ισχύ του, είναι σαν σκύλος που δαγκώνει το αφεντικό του και πρέπει να παύεται από αυτή τη λειτουργία του. Παρόλα αυτά κάτι ψευτοεπαναστάτες πολίτες που λένε "κάτω οι μπάτσοι" και "οι μπάτσοι" και "μπάτσοι" και μετά ξανά "μπάτσοι" να καταλάβουν ότι υπάρχουν και αστυνομικοί και επιπλέον δε ζουν σε ιδανική κοινωνία! Χρειάζονται και τους αποκαλούμενους καραβανάδες και τους μπατσούς για να λεν τις φαμφάρες τους. Αυτό που λείπει είναι ο έλεγχός τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλο ο μπατσος, ο ματατζης, ο χαφιες ασφαλιτης και σιγουρα αλλο ο αστυνομικος που δουλευει κατα των ποινικων αδικηματων.τα ποινικα αδικηματα οπως πχ η ληστεια και η δολοφονια οταν γινονται για προσωπικο συμφερον σιγουρα ειναι καταδικαστεα και πρεπει να υπαρχει καποιος σωμα που να τα ελεγει. ομως στις μερες πιο πολυ ειναι οι μπατσοι π μαχονται κατα των δικαιωματων τ πολιτη και οχι οι απλοι αστινομικοι που κυνηγανε του ς κοινους εγληματιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. etsi einai.allo oi kwlo mpatsoi pou kanoun kataxrhsh e3ousias kai einai psixika diataragmena ta perissotera k allo oi astunomia pou e3uxniazei egklhmata k summories k swzei tis zwes twn politwn.as mhn hmaste adikoi uparxoun para polloi tetoioi astunomoi..stis amerikanikes tainies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μόνος μπάτσος που αξιζε, ήταν ο μαχόνι, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.

      Διαγραφή
    2. τις τελευταιες 2 ημερες σε 2 συνεχομενες 8ωρες υπηρεσιες μου, ειχα τα εξης αποτελεσματα:
      -συλληψη 3 γεωργιανων επ'αυτοφορω να εχουν ανοιξει τις αποθηκες πολυκατοικιας και να εχουν σηκωσει πραγματα μεγαλης αξιας. απο τα αποτυπωματα τους φαινεται οτι εχουν ανοιξει τουλαχιστον αλλες 20 πολυκατοικιες
      -συλληψη 6 ρουμανων που ειχαν σφαχτει με μαχαιρια-σουγιαδες κλπ σε γειτονια με παιδια-γονεις κλπ
      -συλληψη 2 αλλοδαπων (μου διαφευγει η καταγωγη τους) με κλοπιμαια αξιας ανω των 1000 ευρω απο καταστημα

      και ολα αυτα δεν εγιναν στο κεντρο της Αθηνας, ουτε σε καποια "υποβαθμισμενη" περιοχη. εγιναν σε μια απο τις "καλες" γειτονιες των νοτιων προαστιων...εγιναν με τη συνδρομη αρκετων ακομα συναδελφων...

      θεωρω οτι κατι αξιζουμε κι εμεις, οπως και πολλοι αλλοι συναδελφοι που ανωνυμα, χωρις δημοσιοτητα (ως γνωστον η δημοσιοτητα υπαρχει μονο για τα κακως κειμενα της αστυνομιας) ειμαστε διπλα στον πολιτη, χωρις ανταλλαγματα, αλλα επειδη πιστευουμε οτι κατι μπορουμε να κανουμε, ο καθενας προσωπικα για να βοηθησουμε τους πολιτες που δεν εχουν την δυναμη και τα μεσα να υπερασπισουν τους εαυτους τους

      Διαγραφή
    3. φίλε αστυνομικέ καλώς ήρθες στο blog..
      ενννοείται πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
      δε θεωρώ πως όλοι οι αστυνομικοί είναι ίδιοι..
      υπάρχουν αστυνομικοί που σέβονται τη δουλειά τους και το σήμα τους, όπως προφανώς εσύ..
      Ωστόσο, δεν μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοί σου με διαφορετικές από σένα αντιλήψεις.
      Γι αυτούς είναι αυτό το άρθρο.
      Μακάρι να μην υπήρχε δημοσιότητα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν υπάρχουν κακώς κείμενα. Δυστυχώς η δημοσιότητα είναι καθημερινή.
      Συνέχισε την καλή δουλειά.
      Υ.Γ. αναφέρεις αλλοδαπούς μόνο.
      Έλληνα δεν έχεις συλλάβει ποτέ?

      Διαγραφή
    4. ΑΞΙΟΤΙΜΕ 1:52 μμ, ΜΑΘΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ 'ΑΛΒΑΝΟΥΣ' ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ 'ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ', ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο '4:38' ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ. ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ_.

      Διαγραφή
    5. nai nai sosta apo allodapous!!
      opos o ELLINAS p viase k ekapse mia kopela stin xanthi...
      i o allos o ELLINAS p temaxise k evrase enan allo stin arta..
      ase mas re file mesimeriatika......

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. 8:19 π.μ., ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙΣ_.

      FUCK DIRTY A.C.A.B.!

      Διαγραφή
    2. D.AN.AB. (DIRTY ANARCHISTS ARE BEASTS)...!

      Διαγραφή
  5. εάν δεν έχω κανένα μάρτυρα αλλά έχω κάμερα στο σπίτι μου που τους βλέπει να με βιάζουν λεκτικά κ να φαίνεται με εικόνα επίσης η σκευωρία τους με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, ώστε να μην υπάρχει κανένας μάρτυρας ΤΙ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7:12 π.μ., ΑΝΑΡΧΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

    'SHIT ON THE GRAVE OF TSOYTSOYBIS AND FOUNTAS'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή