Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιός είναι ο φασίστας των χρυσών αυγών Ηλίας Παναγιώταρος

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ - Ο τραμπούκος επιχειρηματίας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ


Όταν ακούμε το όνομά του, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στην εικόνα του μπούλη και τσαμπουκαλή του σχολείου.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος έχει χαρακτηριστεί ως ο «αρχιτραμπούκος» της Χ.Α. και μια γύρα στο youtube δε μπορεί παρά να μας το επαληθεύσει.
Αντιγράφουμε από σχετικό άρθρο στα ΝΕΑ:

Εισβολές και επιθέσεις
Θεωρείται το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής και έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να το αποδείξει. Από το 2000 όταν και «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό με τη δράση της Γαλάζιας Στρατιάς, το όνομα του Ηλία Παναγιώταρου έγινε πρωτοσέλιδο για πολλούς λόγους.
Ο τελευταίος ήταν η συμβολή του στην επίθεση (δρόσισμα, κατά τον αρχηγό του) εναντίον του Πέτρου Ευθυμίου. Το 2010 είχε προηγηθεί η εισβολή του στην Παλαιά Βουλή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την απόδοση της ιθαγένειας σε μετανάστες, όπου άρπαξε το μικρόφωνο και ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για το θέμα.
Παρουσιάζει έφεση στους προπηλακισμούς πολιτικών όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή του στο γιαούρτωμα του Αλέκου Αλαβάνου στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ το όνομά του φιγουράρισε και στην υπόθεση Βαβύλη. Ο τελευταίος έκανε παραγγελίες καπέλων τζόκεϊ στον Παναγιώταρο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης στρατιωτικών ειδών «Φάλαγγα» στον Κολωνό. Στον τοίχο του καταστήματος για πολλά χρόνια περίοπτη θέση είχε το πορτρέτο του Γιώργου Παπαδόπουλου. 
Ο Παναγιώταρος αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο «πολιτική μετεγγραφή» της Χρυσής Αυγής προς το ΛΑΟΣ. Το 2002 ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον είχε συμπεριλάβει στους συνδυασμούς του κόμματός του για τις νομαρχιακές εκλογές. Η συνεργασία ΛΑΟΣ και Παναγιώταρου δεν ευδοκίμησε και επέστρεψε οριστικά στην οργάνωση. 
Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι γεννήθηκε και η Γαλάζια Στρατιά, σύνδεσμος εθνικιστών οπαδών. Τον Νοέμβριο του 2001 έξω από τα παλιά γραφεία της ΕΠΟ στη Συγγρού 60 μέλη της έκαψαν την τουρκική σημαία, διαμαρτυρόμενα για το ενδεχόμενο να αναλάβουν από κοινού το Euro 2008 από η Ελλάδα και η Τουρκία. Στις 25 Μαρτίου 2007 μέλη της Γαλάζιας Στρατιάς χαιρέτισαν ναζιστικά στη διάρκεια ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου, οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου και σοκάρουν το πανελλήνιο. Κάτι που είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2004 όταν η Εθνική Ελλάδος είχε χάσει από την αντίστοιχη της Αλβανίας και είχαν βγει μαχαίρια στις πλατείες. «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου όταν στρέφεται ενάντια σε υπάνθρωπους», είχε δηλώσει ο ηγέτης της Γαλάζιας Στρατιάς Ηλίας Παναγιώταρος. 

Προμηθευτής των σωμάτων ασφαλείας με μπλουζάκια και εξοπλισμό. Επίσης διακινητής εθνικιστικών Τ-shirts (π.χ Μοναστηράκι) αλλά και της αγαπημένης μάρκας των ανά τον κόσμο νεοναζί "Pit Bull".


2 σχόλια:

  1. Παρ'οτι διαφωνω με καποιες μεθοδους του Κ.Παναγιωταρου σαν πολιτης,εχω να πω οτι μονο μπουλης δεν ειναι καθως υπηρετησε στην Ομαδα υποβρυχιων καταστροφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο πυροβολικό υπηρέτησε ο μπουχέσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή