Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Lifestyle για α(γ)ρίους


Ο σύγχρονος φασισμός δεν θα επιβληθεί με τα τανκς. Θα έρθει εξωραϊσμένος μέσα από την αβάσταχτη ελαφρότητα και την απέραντη βλακεία των μεσημεριανάδικων. Αυτών των υποπροϊόντων της ελληνικής τιβί, που μαζί με τα γήπεδα έχουν διαμορφώσει την πνευματική κουλτούρα του χρεοκοπημένου νεοέλληνα.

Η τηλεοπτική επιχείρηση Star του ομίλου Βαρδινογιάννη θέλει να μας πείσει να ξεχάσουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική συμμορία δολοφόνων. Θέλει να μας πλασάρει μια νέα εικόνα όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης παύει να είναι ένας ψυχάκιας ναζιστής χρυσαυγίτης με αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, ο οποίος γράφει ύμνους για τον Χίτλερ και εκπαιδεύει τάγματα εφόδου και μετατρέπεται αίφνης σε έναν δυναμικό, προβληματισμένο και ευφράδη νέο με εμφανίσιμες θηλυκές παρουσίες στο πλευρό του.

Όμως και αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει, όπως απέτυχε παταγωδώς μετά τα τρομερά περσινά γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα. Ο φασισμός βρίσκεται στον αντίποδα κάθε ανθρώπινης πνευματικής αξίας, η ιδεολογία του είναι το αίμα και ο θάνατος, και το πρόσωπό του είναι τόσο αποκρουστικό που κανένα lifting δεν μπορεί να το κρύψει. Και όσο κι αν δεν αρέσει στην κάθε ανάλαφρη κους-κους σχολιάστρια και τον κάθε σαχλαμπούχλα των τηλεοπτικών στούντιο, το lifestyle έχει πεθάνει προ πολλού-

-μαζί με το "greek dream" του μέσου μικροαστού που εσχάτως ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στους ανθυπανάπτυκτους γορίλες της χρυσής αβγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου