Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Νίκη για τους μεταλλωρύχους στη Ν.Αφρική


77.jpeg
H εθνική νοτιοαφρικανική ένωση μεταλλωρύχων (NUM) και το Επιμελητήριο Ορυχείων (εργοδοσία) υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την αύξηση των μισθών τους ώστε να δοθεί τέλος στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες επί επτά εβδομάδες έχουν επηρεάσει τις εργασίες στα χρυσωρυχεία της χώρας.

«Τα μέλη μας αποδέχθηκαν τα νέα επίπεδα μισθών για τον τομέα των χρυσωρυχείων», τονίζει η NUM, της οποίας ο εκπρόσωπος Λεσίμπα Σεσόκα δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως «έχουν περάσει τα χειρότερα στον τομέα των χρυσωρυχείων» με «πάνω από τους μισούς εργάτες έχουν επιστρέψει στην εργασία τους».

Σε μία διακριτική της ανακοίνωση η εργοδοσία επιβεβαιώνει την υπογραφή της συμφωνίας για την αύξηση των μισθών των χρυσωρύχων, την χορήγηση επιδομάτων παραγωγικότητας, ή τον προβιβασμό τους σε καλλίτερα αμειβόμενη κατηγορία.

«Όλες αυτές οι μεταβολές προστίθενται στις μισθολογικές αυξήσεις που έχουν αρχίσει να ισχύουν από 1ης Ιουλίου 2012 και ανέρχονται από 8,5% έως 11%. Τα νέα επίπεδα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα», ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Ορυχείων.
alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου