Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται η κρίσιμη βδομάδα για την επιβολή του νέου μνημονίου

Ο κύβος ερρίφθη. Η επόμενη βδομάδα απαιτείται να είναι βδομάδα αγωνιστικής ανάτασης και εξεγερμένης αποφασιστικότητας αλλιώς ο κατηφορος δεν θα έχει πάτο...
Διαβάσαμε μόλις τώρα σε καθεστωτικό ότι:
"Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για την έλευση του νομοσχεδίου των μέτρων στη Βουλή, καθώς ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην ψήφισή τους ανεξάρτητα από τη στάση της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με τη «Ν», το πακέτο μέτρων αναμένεται να εισαχθεί την Τρίτη στη Βουλή υπό τη μορφή ενός άρθρου, ώστε να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Ολα τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του, χθες το μεσημέρι, με τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν άφησε ωστόσο κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό για υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, και ειδικά στην κατάθεση των εργασιακών σε ξεχωριστό άρθρο, λέγοντας αντιστοίχως ότι και το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα «και θα είχε και δίκιο»
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξεκαθαρίστηκε δια παντός η ημερομηνία ψήφισης των νέων μέτρων, ότι αυτά θα περάσουν με την διαδικασία του κατ'επειγόντος και ότι θα περάσουν ΟΛΑ σε ένα νομοσχέδιο συμπεριλαμβανομένων και της κατεδαφισης των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων.
Δεν είναι καιρός τώρα για ηττοπάθειες και εσωστρέφειες και ουτε έχουμε την πολυτέλεια του κυνισμού που θα μας παρέδιδε στην λογική του αναπόφευκτου και θα αποδεχόταν αμαχητί την ήττα μας. 
Είναι καιρός για ξεσηκωμό αρχίζοντας από σήμερα κιόλας. Χρειάζεται να κινηθούμε με την μέγιστη εξωστρέφεια και με την μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Αμεσα πρέπει οι λαϊκές συνελεύσεις, οι συνελεύσεις στους εργασιακούς χώρους αλλά και οι προσωπικές μας επαφές να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση ενός αγώνα μέχρι εσχάτων με την αισιοδοξία της δράσης να κατανικά την απαισιοδοξία της σκέψης.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ. ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!
athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου