Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Φώτο και σχόλιο για την ΧΑ στην Αιτωλοακαρνανία



Οι κότες στο κοτέτσι τους!
 
 
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής θέλουν να πλασάρουν για τους εαυτούς την εικόνα των «αήττητων». Των αήττητων, που αν πας από κοντά τους θα ανήκεις κάπου, θα σε προστατεύσουν, θα σε βοηθήσουν στην ανάγκη. Το ίδιο παραμύθι έχαψαν αρκετοί όταν τους χτυπούσε φιλικά στην πλάτη ο φουσκωτός μπράβος του κλαμπ. «Έχω το τηλέφωνο του τάδε φουσκωτού, τον παίρνω ένα τηλέφωνο και καθαρίζει για την πάρτι μου» ξεστόμιζαν με τόση αφέλεια μερικοί. Σαφώς και ο «φουσκωτός» ποτέ δεν «ξηγήθηκε» σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό του. Έτσι κάνουν όλοι αυτοί που αυτοανακηρύσσονται προστάτες: ζητούν πάντα ανταλλάγματα και κάποια στιγμή, αν δεν τους κάνεις τα χατίρια, θα τους έχεις απέναντι σου.
 
«Αήττητοι» λοιπόν και οι χρυσαυγίτες. Τόσο αήττητοι, που χρειάζονται να είναι δέκα άτομα με όπλα, ρόπαλα και καπνογόνα να την πέσουν σε τρεις λιπόσαρκους πακιστανούς, όπως έγινε στις 9 Οκτωβρίου στο Παναιτώλιο Αγρινίου.
 
Τόσο αήττητοι, που έπρεπε να σκάσουν 20 άτομα με συνοδεία μπάτσων για να αναποδογυρίσουν τους χάρτινους πάγκους των μεταναστών μικροπωλητών στην Γαβαλού της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου στις 8 Σεπτεμβρίου.
 
Τόσο αήττητοι που για μια αιμοδοσία κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο αστυνομικός μηχανισμός στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μπορέσουν να δώσουν με την ησυχία τους συνολικά ...17 φιάλες αίμα! (στις λιποθυμίες τους ας μην αναφερθούμε).
 
Τόσο αήττητοι, που κυκλοφορούν μόνο στα χωριά εκμεταλλευόμενοι τον συντηρητισμό και τις κοινωνικές δυστροπίες που εμφανίζει μια μερίδα κατοίκων αυτών των περιοχών.
 
Τόσο αήττητοι και «αντισυστημικοι», που η μοναδική τους πρεμούρα είναι να αποτελούν μέρος της πιο δοκιμασμένης και αγαπημένης παρέας: Κεφάλαιο, Κράτος, Παρακράτος.
 
Τόσο αήττητοι, που ούτε καν το σκέφτονται να ανοίξουν γραφεία μέσα στην πόλη του Αγρινίου, ύστερα από την ήττα που υπέστησαν πριν ένα χρόνο περίπου, όταν αντιφασίστριες και αντιφασίστες απογευματιάτικα, ανέβηκαν στα υπό κατασκευή γραφεία τους και τους πέταξαν τα έπιπλα στο κενό...
 
 
Τόσο αήττητοι, τόσο «άντρες με μεγάλα αρχίδια» και τόσο μάγκες, που το Αναψυκτήριον «Η Χρυσή Αυγή» άνοιξε έξω από την πόλη σε κάτι χωράφια.  Και το περίφραξαν με ένα σιδερένιο φράχτη  ύψους 4 μέτρων. Και εντελώς τυχαία απέναντι (στα 5 μέτρα!) βρίσκεται τη Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας (κοινώς το Μπατσομέγαρο). Τί σύμπτωση! (Και μιλάμε για «Αναψυκτήριο» διότι δεν προβλέπεται άδεια λειτουργίας Πολιτικών Γραφείων σε ισόγεια).
Τέλος, είναι τόσο ετοιμοπόλεμοι και μαχητές, που όταν της 7 Οκτωβρίου το απόγευμα που πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Αγρινίου από 30- 40 άτομα, αυτοί οχυρωθήκαν για να προστατεύσουν το Αναψυκτήριό τους, λες και δεν τους έφτανε ο φράχτης, λες και δεν τους έφτανε η διμοιρία που ήταν ακριβώς δίπλα τους στο stand by, λες και δεν τους έφτανε ολόκληρο Μπατσομεγαρο στα 5 μέτρα! Αλλά αυτοί εκεί, νόμιζαν ότι περιφρουρούσαν το «στέκι» τους! Τρομάρα τους! Αλλά αφού έχουν το 7% της ελληνικής κοινωνίας τι φοβούνται; Που είναι όλοι αυτοί; Μήπως τελικά έχουν μόνο ψηφοφόρους και όχι ενεργά πολιτικά υποκείμενα;
 
Όλοι  ξέρουμε λίγο πολύ πως είναι τα κοτέτσια... Ακριβώς έτσι μοιάζει και το Αναψυκτήριον «Η Χρυσή Αυγή»!  Σαν κοτέτσι! Που μέσα, φυσικά, έχει κότες! Κότες που το παίζουν αητοί! Που όταν θυμώσουν μας αρχίζουν τα «καλαμποκίσια»...
 
Οι χρυσαυγίτες μπορεί να το παίζουν, αλλά δεν είναι αήττητοι. Αντίθετα είναι δειλοί. Είναι δειλοί για αυτό και κάποιοι κουβαλάν μαχαίρια. Παλιότερα υπήρχαν οι λεγόμενοι Παλικαράδες, μετά ήρθαν οι «μπράβοι» και οι «φουσκωτοί» και ως φυσική εξέλιξη ήρθε η Χρυσή Αυγή. Τα γλυφτρόνια που κρύβονται πίσω από τους μπάτσους!. Δεν θέλουμε άλλους νταήδες να το παίζουν οι «γαμάω» της γειτονιάς! Πήξαμε από δαύτους! Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους! Θα μας ξαναβρούν, όχι με τους δικούς τους πατριαρχικούς όρους «ανδροπρέπειας», αλλά όπως πάντα με τους δικούς μας συλλογικούς όρους ισότητας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.
 
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
 
Έντυπο δρόμου Παροξυσμός
 
ΥΓ1: Στο κείμενο αυτό δεν γίνεται μια συνολική ανάλυση για το ζήτημα του φασισμού. Στέκεται κυρίως στην κατασκευασμένη και προβαλλόμενη εικόνα που πλασάρεται για την Χ.Α. Επίσης το κείμενο αυτό, δεν εκπροσωπεί κανέναν και καμία πέραν του συγκεκριμένου εντύπου. Το αντιφασιστικό μέτωπο είναι διάχυτο και ως εστίες έχει διάφορα σημεία του κοινωνικού και πολιτικού πεδίου της πόλης. Με αυτήν την έννοια δεν μπορεί να οριστεί μονοσήμαντα.
 ΥΓ2: Οι χρυσαυγίτες πολλές φορές χρησιμοποιούν το ιντερνέτ να εκτοξεύσουν απειλές δεξιά και αριστερά. Ας μην μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε διαδικτυακό διάλογο μαζί τους!
http://paroksismos.squat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου