Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στην Ευελπίδων Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος - Και σύλληψη Πατέλη, του καθοδηγητή του σκληρού πυρήνα της Νίκαιας - Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας - Λεπτό προς λεπτό όλες οι καταιγιστικές εξελίξεις

Ως εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή περιγράφεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για δεκάδες μέλη του κόμματος του Μιχαλολιάκου.

Επικεφαλής φέρονται οι βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο γενικός γραμματέας του εθνικιστικού κόμματος, που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη,οι οποίοι κατηγορούνται ευθέως και με στοιχεία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δομή φαίνεται να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την επικράτεια και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφορά αδικήματα και του κοινού ποινικού δικαίου από εκβιασμούς και προστασία μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, και εξίσου σημαντικό, στοιχειοθετείται και καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο πλαίσιο εκτέλεσης ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους οδηγήθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, ενώ προσήλθαν επίσης Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος). Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε και ο Νίκος Μίχος.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Γιώργος Πατέλης, ηγετικό στέλεχος του «σκληρού» πυρήνας της Νίκαιας, που φέρεται να επικοινώνησε πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Αναζητείται ο Χρήστος Παππάς.

Πριν από λίγη ώρα έφτασαν στην Ευελπίδων οι Ν. Μιχαλολιάκος, Ν. Μίχος, Ηλ. Κασιδιάρης, Ι. Λαγός και Ηλ. Παναγιώταρος και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου