Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2012 σκοτώνει τα σκυλιά


Φιλοζωικές οργανώσεις κατηγορούν τις ουκρανικές αρχές πως χρησιμοποιούν παράνομες και απάνθρωπες μεθόδους θανάτωσης αδέσποτων σκύλων που προκαλούν αγωνιώδη και βασανιστικό θάνατο. Οι υπάλληλοι του δήμου βιάζονται να καθαρίσουν τους δρόμους στα πλαίσια του Euro 2012 στην Ουκρανία.

Οι διοργανωτές του Euro 2012 αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκστρατείες εξάλειψης αδέσποτων ζώων. Οι αρχές μιλούν για 9.000 θανάτους σκυλιών ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις μιλούν για περισσότερους.

«Είναι ένα σφαγείο», δήλωσε ο Άσια Σερπίνσκα, επικεφαλής του ουκρανικού Συλλόγου Προστασίας των ζώων.«Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει μια ανεπίσημη διαταγή προκειμένου "καθαρίσουν" οι πόλεις του Ευρώ από τα αδέσποτα, έτσι ώστε, να μη δαγκώσουν κάποιον τουρίστα»।


«Το καθήκον μας είναι να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων ζώων», είπε μία υπέυθυνη για τις ευθανασίες των ζώων «Ο στόχος μας δεν είναι να σκοτώσουμε όλα τα σκυλιά πριν από το Euro 2012. Αυτό είναι αδύνατον».

Σε ορισμένες πόλεις τις ουκρανίας έχουν πεθάνει τα αδέσποτα σε ποσοστα από 95-98%. Οι μέθοδοι είναι δηλητηριασμένες τροφές, ευθανασίες και η καύση των ζώων σε κλιβάνους. Εντύπωση προκαλούν καταγγελίες για περιπτώσεις στις οποίες τα ζώα καίγονται ζωντανά.

Οι ακτιβιστές αναφέρουν πως έχουν λάβει πολλές καταγγελίες από κατοίκους που βρίσκουν σκυλιά αβοήθητα στο έδαφος, ακόμα ζωντανά, αλλά που δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή να αναπνεύσουν, καταδικασμένα σε οδυνηρό θάνατο।

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου