Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Eισβολή στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία όταν ψηφιζόταν ο προύπολογισμός

Εν μέσω διαδηλώσεων ψηφίστηκε χθες το προσχέδιο του προϋπολογισμού ψηφίστηκε από την πορτογαλική βουλή, ενώ η δεύτερη και τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου.
Τα δύο κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού που διαθέτουν 132 έδρες σε σύνολο 230, ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα τον καταψήφισαν.

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο ενάντια στις σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014.

«Κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα» ήταν μερικά από τα συνθήματα που είχαν γράψει στα πανό οι διαδηλωτές.

«Έχει έρθει η ώρα να φύγει η κυβέρνηση» φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους έπειτα από κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας, CGTP.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περικοπές και επιπλέον φόρους ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 2,3% του ΑΕΠ.Ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο την ώρα της συζήτησης με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί πριν οι διαδηλωτές απομακρυνθούν από την αστυνομία.Την ίδια ώρα χιλιάδες ήταν οι Πορτογάλοι που διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο με συνθήματα όπως «κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου