Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Iατρική ανακοίνωση για σ. στρατούλη

21/11/2013

Εξέτασα σήμερα εκ νέου τον κο Σπυρίδωνα Στρατούλη, 40 ετών, που βρίσκεται κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας.

Διανύει την 11η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει συνολικά απωλέσει 9,5 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί σε 10,55% του σωματικού βάρους που είχε όταν ξεκίνησε την αποχή από την σίτιση.

Έχει έντονη καταβολή, αδυναμία, ήπια αδυναμία συγκέντρωσης και επίμονη δυσκοιλιότητα. Κατά την κλινική εξέταση διαπίστωσα σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης ( κατά 20 mmHg ) και σημαντική αύξηση της καρδιακής συχνότητας ( κατά 30 bpm ) στην όρθια θέση. Διαπίστωσα επίσης, κλινικά σημεία μέτριας βαρύτητας αφυδάτωσης. Η γλυκόζη ορού μετρήθηκε 65mg/dl.

Έχω επισημάνει ήδη ότι η πιθανότητα εμφάνισης μη αναστρέψιμων βλαβών αυξάνεται εκθετικά όσο η αποχή από τη σίτιση παρατείνεται, σύμφωνα δε, με τη σχετική βιβλιογραφία, ο κίνδυνος ενισχύεται έντονα μετά από την παρέλευση της 10ης μέρας και μετά από την απώλεια του 10% του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι και τα 2 αυτά όρια ασφαλείας έχουν ξεπεραστεί επισημαίνω ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κο Στρατούλη εγκυμονεί πλέον μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του.

                                                                         Δημήτριος Μπαμπαλής

                                                                                    Παθολόγος

                  πιμελητής Β’ ΕΣΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου