Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Στο Εφετείο ο Κορκονέας για την δολοφονία Γρηγορόπουλου σήμερα


Ο Κορκονέας θα καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Πρωτοδίκως είχε καταδικασθεί σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Σε πολύωρες συσκέψεις των αστυνομικών και δικαστικών παραγόντων για τα μέτρα προστασίας, λίγο πριν από την έναρξη της δίκης, εκτιμήθηκε ότι ο χώρος στο Εφετείο της Λαμίας -στο οποίο θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση- δεν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας.

Συνεπώς από χθες το μεσημέρι, σχηματίστηκε ένας κλοιός από κάγκελα με συνέπεια να αποκλειστεί η γύρω περιοχή, ενώ συγχρόνως εκατοντάδες αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και την κεντρική Ελλάδα βρίσκονται σε επιφυλακή από χθες το μεσημέρι.

Αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες οικοδομών γύρω από το Εφετείο, ακόμη και σε απόσταση 600 μέτρων από το κτίριο.

Μπορεί σήμερα να έχει προσδιοριστεί η έναρξη της εκδίκασης τις υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν, πως σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να εξελιχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι ένας πρόσθετος λόγος αναβολής της υπόθεσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Εφετείου της Λαμίας.

Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που κρατείται στις φυλακές Δομοκού αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ.

Ο Κορκονέας με βάση την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού της 'Αμφισσας είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, και μάλιστα κατά αυστηρότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου που του απέδιδε ενδεχόμενο δόλο, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρισθεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Σε ότι αφορά τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ο Σαραλιώτης αφέθηκε ελεύθερος, περίπου ένα χρόνο μετά την καταδίκη του. Το 5μελές Εφετείο Λαμίας είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τον είχε αφήσει ελεύθερο, με τον περιοριστικό όρο, της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, τον νομό Δράμας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου