Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

 Πάτρα: Η εργοδοσία του Carrefour απέλυσε εργαζόμενους δύο μέρες πριν την πανεργατική απεργία

Το νέο μπαράζ απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφουρ – Μαρινόπουλος, DIA».

Σύμφωνα με την καταγγελία με εντελώς αυθαίρετο και καταχρηστικό τρόπο, απέλυσε δύο πρωτοπόρες εργαζόμενες από το Carrefour της Πάτρας και μάλιστα δύο ημέρες πριν την Πανελλαδική απεργία, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν σε αυτή.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων της περιοχής, μαζί με το Σωματείο τους, το κλαδικό σωματείο της πόλης, αλλά και μαζί με το σύνολο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, να δώσουν αγωνιστική και αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία Μαρινόπουλου, με την συμμετοχή τους, τόσο στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη, όσο και στην Πανελλαδική απεργία του κλάδου την Κυριακή 13 Απρίλη, προκειμένου με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο να απαιτήσουμε:

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένες συναδέλφισσες και να σταματήσουν αμέσως οι όποιες σκέψεις για παραπέρα απολύσεις.
Να μην υπάρξει καμιά παραπέρα μείωση μισθού και να επιστραφούν άμεσα όλα τα αυθαίρετα παρακρατηθέντα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Ωράριο 40 ωρών, πενθήμερο και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Συνάδελφοι τώρα είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης του καθένα μας.

Συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας, να μην υποκύψουμε στην μοιρολατρία και στον ωχαδερφισμό. Οργανώνουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη μας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου