Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για την αλυσίδα καταστημάτων «MIKEL COFEE COMPANY»

Ερώτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στις καφετέριες «MIKEL COFEE COMPANY» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων - καφετέρια «MIKEL COFEE COMPANY».

Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων - καφετέρια «MIKEL COFEE COMPANY», με την απειλή της μη πρόσληψης κατά το διάστημα της εκπαίδευσης τους ή της απόλυσης τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, εξαναγκάζονται από τη επιχείρηση, να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά που παρουσιάζονται σαν «ρήτρα εμπιστευτικότητας» και καταργούν σε βάθος χρόνου το δικαίωμα στην εργασία, καθιστώντας ομήρους τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αλλά και μετά από αυτή.

Συγκεκριμένα η εταιρεία με την απειλή όχι μόνο της απόλυσης, αλλά και της διεκδίκησης αποζημίωσης (ύψους 10.000 ευρώ) από κάθε εργαζόμενο του ζητά να δεσμευτεί ουσιαστικά ότι, αν αποχωρήσει ή ακόμα απολυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα ΜΙΚΕΛ, δεν θα απασχοληθεί σε άλλη εταιρεία του κλάδου. Δηλαδή, ή θα παραμείνει άνεργος για ένα χρόνο ή αν πιάσει δουλειά, θα πληρώσει το παραπάνω πρόστιμο στην εταιρεία.

Επίσης, η εταιρεία μπορεί να θεωρήσει οποιαδήποτε πράξη του εργαζομένου σαν «πράξη ανταγωνισμού» που μπορεί να επιφέρει την ίδια συνέπεια για το εργαζόμενο, αν δεν «καρφώσει» στην εταιρεία κάποιον τρίτο, για πράξεις που η εταιρεία θεωρεί «ανταγωνιστικές».

Αποδεικνύεται ότι, πλάι στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που αξιοποιείται στο έπακρο σε βάρος των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους.

Ερωτάται με βάση τα παραπάνω ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να μην ισχύσουν τα απαράδεκτα αυτά ιδιωτικά συμφωνητικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου