Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τί να κάνετε αν σας πιάσει ελεγκτής χωρίς εισητήριο...





1।Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα। 2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν. 3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει. 4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας. 5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο. 6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί. 7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου. 8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες. 9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη. 10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου. 11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος. 12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω. 13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.




"Επιβάτες Θεσσαλονίκης"Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977034350, 6974713426, 6944576081


www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com

52 σχόλια:

  1. Σιγά να μην μας ζητήσουν και συγνώμη που μας καθυστέρησαν. Τι μαλακίες λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα αποκαλεις μαλακιες, αρχιμαλακα, ειναι τα νομιμα δικαιωματα καθε πολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να 'ταν τόσο απλή η αποφυγή πληρωμής προστίμου, αλλά εγώ στέκομαι σε ένα γιγάντιο λάθος του κειμένου.. Ο οδηγός του λεωφορείου μετ' έγκρίσεως του ελεγκτή έχει κάθε δικαίωμα να κλείσει τις πόρτες γιατί μην ξεχνάτε ότι το πρώτο αδίκημα το πράττουμε εμείς που δεν έχουμε εισητήριο ενώ είμαστε υποχρεωμένοι να 'χουμε! Η ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ...Αν εσείς θέλετε να νομίζετε ότι δεν είστε εκτεθειμένοι απέναντι στον νόμο όταν κυκλοφορείτε χωρίς εισητήριο, για να νιώθετε μην αγχωμένοι, μπορείτε να το νομίζετε! Πάντως ακούστε και την αλήθεια πέρα απο ανόνιμα αναρχικά blogs στο Internet παραπλάνησης των πολιτών...Ξαναλέω σπάνια πέρνω εισητήριο και ένα σωρό φορές εχω αποφύγει τρέχοντας τους ελεγκτές, αλλά μην λέμε μαλακίες

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή είναι δικαίωμα μας να μη πληρώνουμε και υποχρέωση του κράτους να μας παράσχει δωρεάν μεταφορικά μέσα?

    Μα πόσο Ελληνας είσαι τέλος πάντων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στη θεσσαλονικη μπορει να βρισκεις ευκολα εισητηρια στην αθηνα παλι ΟΧΙ. μας περνουν και τα σοβρακα κι εσυ μιλας για το αν ειναι Ελληνας οποιος δεν εχει να παρει εισ. ;δηλαδη ρε Ελληναρα μου εσυ αν δεν εχεις λεφτα τι θα κανεις για πες μας γιατι μαλλον σου περισευουν !!!!

      Διαγραφή
    2. εσυ ποσο ηλιθιος εισαι ? αν δεν αναγνωριζεις τα δικαιωματα σου;; και ναι ειναι υποχρεωμένο το κρατος να παρεχει δωραιαν ΜΜΜ στους Ελληνες (γιατι τους ξενους δεν τους αγγιζει κανεις που δεν πληρωνουν ποτε). Στο κατω κατω τοσους φορους πληρώνουμε δικαιούμαστε να μεταφερόμαστε στη δουλειά μας δωρεαν!

      Διαγραφή
    3. "Δικαιούμαστε να πηγαίνουμε στη δουλεία μας δωρεάν"!!! ΠΟΙΟ ΣΚΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!! ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Είσαι τέρμα μαλάκας. 30 χρονών και σε ταΐζει ο μπαμπάκας ακόμα;

      Διαγραφή
    5. βρε αρχιμαλακες μπειτε και δειτε τα δικαιωματα σας εκει που πρεπει και μη πιστευετε τι μαλακιες γραφει ο κα8ενας για να παρει like http://www.oasa.gr/content.php?id=elkom
      "Όταν κατά τον έλεγχο εξακριβωθεί παράβαση, δηλαδή ο ελεγχόμενος επιβάτης δεν επιδείξει το νόμιμο κατά περίπτωση κόμιστρο ή διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιεί μη έγκυρο εισιτήριο (μη επικυρωμένο, διπλοακυρωμένο, σβησμένο κτλ) ο ελεγκτής είναι υποχρεωμένος να εκδώσει Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης και Επιβολής Προστίμου - Π.Β.Π.Ε.Π., στην οποία αναγράφονται ο αριθμός μητρώου του ελεγκτή, τα πλήρη στοιχεία του παραβάτη, ο τόπος και ο χρόνος της παράβασης και το οφειλόμενο ποσό του προστίμου.

      Ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος ελεγκτής μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου.

      Η επιβολή του προστίμου γίνεται με πράξη του ελεγκτή, την οποία αυτός συντάσσει επί τόπου, δηλαδή εντός του οχήματος και ειδικά για τους μετακινούμενους με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, το Μετρό και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο το πρόστιμο επιβάλλεται επιπλέον και σε όσους δεν έχουν ή δεν επιδεικνύουν εισιτήριο νόμιμα ακυρωμένο κατά το χρόνο παραμονής τους στις αποβάθρες μετά τα ακυρωτικά μηχανήματα.

      Διαγραφή
    6. σωστά είναι έτσι όπως τα λες και άσε τους άλλους να λένε μαλακίες...

      Διαγραφή
    7. Όχι δεν είναι καθόλου έτσι δεν εισαι υποχρεωμένος να κάνεις ότι σου λέει ένας ψευτουπάλληλος ΄και δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε παρακρατεί με το ζόρι.

      Διαγραφή
    8. Ναι και επισης οταν μπαινετε σε ενα σουπερ μαρκετ μην πληρωνετε και αν πανε να σας κρατησουν να τους λετε οτι δεν εχουν δικαιωμα να σας κρατησουν....ετσι ακριβως λειτουργει η κοινωνια

      Διαγραφή
  4. Ναι ανθρωπάκια, υποχρέωση είναι! Οι μεταφορές πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό! Κι αν δε θέλετε να είναι δωρεάν, ας κάνουν μια λογική τιμή για το εισιτήριο, με 4 διαδρομές όπως παλιά!

    Μάλλον κάποιοι άλλοι είναι τόσο Έλληνες....
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. γαμησέ τα! ο χειροτερος εχθρος ειναι η καφριλα κ η ελλειψη αλληλεγγυης!
    αρνουμαι να πληρώνω το αντιτιμο εισιτηριου που καποιοι αποφασισαν να είναι τόσο μεγάλο! και επειδη το αποφασισαν δεν σημαινει οτι μπορώ κ να το πληρώνω!
    και πάντα βλεπω την τσαντιλα στα ματια όσων εχουν πληρ'ωσει, αντι να με υπερασπιστουν στον ελεγχο μου την επεσαν.
    ρε μαλακες ξυπνηστε! τόσα εκατομυρια τσαντισμενοι ελληνες ανακυκλωνουν την τσαντιλα σε κουβεντουλες στο πόδι ή εκτονωνονται πεφτοντας την σε όποιον "προσβαλλει" τον δήθεν νομοταγή καφρο!
    εγώ απλα δεν εχω για να πληρώσω, ουτε κλεβω την εφορια ουτε στηριζω το βρωμοκρατος για προσωπικο συμφερον
    μαλακες καθωσπρεπει!

    Απογοητευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι όλα αυτά για να μην πληρώσεις 0,90 λεπτά,μπράβο τζαμπατζή.
    Και όσο για το κοινωνικό αγαθό που αναφέρθηκε από άλλον συν-άγνωστο θα πρέπει να ξέρεις ότι ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτική επιχείρηση και το να πληρωθεί ο υπάλληλος του είναι "κοινωνικό αγαθό".Όσον αφορά την κράτηση στο λεωφορείο καλό θα είναι πριν δώσεις την συμβουλή για παράνομη κράτηση να υπενθυμίσεις στους αναγνώστες ότι εισέρχονται στο λεωφορείο με την θέληση τους και μάλιστα χωρίς την καταβολή του κομίστρου.

    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχουν Ελληνες που πανε στη δουλεια τους και δεν εχουν οχι 90 ουτε 5 λεπτα στη τσεπη τους!!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι μόνο 90 λεπτά, γιατί δεν χρησιμοποιείς μόνο μια φορά στη ζωή σου τα μέσα. Για κάποιον ο οποίος κινείται μόνο με τα ΜΜΜ είναι τόσο πολλά τα λεφτά, σε σημείο να είναι πιο οικονομικό το να πληρώσει μια φορά το πρόστιμο, παρά να χτυπάει εισητήριο κάθε φορά.

      Διαγραφή
  7. Αυτό σου λέει ρε ηλίθιε. Οτί κακώς είναι ιδιωτική επιχείρηση! Οι Δημόσιες συγκοινωνίες θα έπρεπε να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ επιχείρηση! τι δε καταλαβαίνεις?

    Όσο για τις πίπες που λες για την είσοδο στο λεωφορείο, ναι δεν διαφωνεί κανείς. Ένας επιβάτης εισέρχεται με την θέλησή του στο λεωφορείο. Και με τη θέλησή του μπορεί να κατέβει, οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Κανένας "ελεγκτής" δηλαδή μισθωμένος υπάλληλος ιδιωτικής επιχείρησης, δεν έχει το δικαίωμα να κρατήσει κάποιον πολίτη παρά τη θέλησή του. Και να στο πω και πιο απλά μπας και το καταλάβεις.
    Ακόμα και αν δεις κάποιον μπροστά σου να σκοτώνει 7 παιδιά, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο την αστυνομία, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να τον κρατήσεις μέχρι να έρθει η αστυνομία. Αν κάνεις κάτι τέτοιο μπορεί να σε πάει δικαστικά και άσχετα με το τι ποινή θα φάει ο ίδιος γι αυτό που έκανε, θα έχεις κ εσύ κυρώσεις, γιατί είσαι πολίτης, δεν είσαι ο Captain America, ούτε ο Δον Κιχώτης και κανένας δε σε έχει εξουσιοδοτήσει να επιβάλεις την τάξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε μη λες ανακρίβειες και μάλιστα με τόση βεβαιότητα. Κάθε πολίτης όταν είναι αυτόπτης ενός αυτόφωρου κακούργηματος ή πλημμελήματος έχει το δικάιωμα να λειτουργήσει σαν μπάτσος και να συλλάβει τον δράστη.

      Η διαφορά είναι ότι η μη κατοχή εισιτηρίου είναι αδίκημα που διώκεται κατ'έγκλιση και όχι αυτεπάγγελτα οπότε τα παράσιτα οι ελεγκτές όντως δεν έχουν το δικαίωμα να μας κάνουν τίποτΑ!

      Διαγραφή
  8. "Δηλαδή είναι δικαίωμα μας να μη πληρώνουμε και υποχρέωση του κράτους να μας παράσχει δωρεάν μεταφορικά μέσα? "

    Πληρώνουμε ανεγκέφαλε. Συμπεριλαμβάνονται στα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε με τη ΔΕΗ. Μάλλον την πληρώνει ο μπαμπάς κ δεν έχεις ιδέα τι πληρώνουμε κ τι όχι ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aσε μας μωρε παπαρα που πληρωνεις κιολας.
      Πηγαινε μια βολτα με λεωφορειο και πες μου ποσοι χτυπανε εισητηριο. και οχι τωρα στη κριση, εδω και 15 χρονια σου λεω.
      Μη λες τωρα οτι πληρωνουμε και κανουμε και τα δικαιουμαστε, γιατι δε δικαιουμαστε τιποτα. Ειναι Δημοσια υπηρεσια και μη πληρωνοντας επιβαρυνουμε το κρατος και εμας κατ'επεκταση.

      Διαγραφή
  9. Εκτος του κωμικου της υποθεσης (που θα ειναι σιγουρα πολυ πιο δυσκολη διαδικασια),του να ταλαιπωρηθεις δηλαδη με αστυνομιες, μηνυσεις και δικαστηρια για να μην πληρωσεις ενα εισιτηριο ή το προστιμο, μιας και σε καταλαμβανουν να μην εχεις πληρωσεις για εισιτηριο, υπαρχει και το τραγικο της υποθεσης ... πρωτον υπαρχουν αυτοι που οντως δεν μπορουν να πληρωνουν καθημερινα το εισιτηριο μιας και ειτε ειναι ανεργοι ειτε εχουν πολυ μικρο εισοδημα (και για αυτους το κρατος πρεπει να φροντισει ωστε να εχουν ελευθερη προσβαση στα ΜΜΜ ή να ειναι εντονα μικρη η επιβαρυνση τους).. παραλληλα ομως υπαρχουν και αυτοι ομως που μεσα σε εναν ιδεολογικο παραξοσυσμο, και μια παραζαλη απο τη "μαστουρα" των ιδεοληψιων τους δεν αντιλαμβανονται πως απαιτειται απο ολους τους αλλους, εμας που μαλλον τη παλευουμε να πληρωνουμε αυτο το αντιτιμο, το οποιο παρεμπιπτόντως ειναι σχετικα απο τα χαμηλοτερα της Ευρωπης (αλλα ναι, πρεπει να πεσει η τιμη του καθως πεφτουν δραματικα τα εισοδηματα), να το πληρωνουμε για να υπαρχει η δυνατοτητα απο μεριας του κρατους (και με τη θεωρητικη οπτικη οτι αυτο νοιαζεται για τους πολιτες και τις δημοσιες και προσιτες συγκοινωνιες) να παρεχει ποιοτικες, φτηνες και δημοσιες συγκοινωνιες.
    Σχετικα ασχετο με το θεμα... αλλα εαν "φιλε" "δεις κάποιον μπροστά σου να σκοτώνει 7 παιδιά" οχι μονο εχεις υποχρεωση να τον αποτρεψεις απο τη πραξη του ή να τον "συλλαβεις" αλλα με τη προϋποθεση οτι ειχες τη δυνατοτητα, χωρις να θεσεις τον εαυτο σου ή τριτο ατομο σε κινδυνο, εχεις νομικη υποχρεωση ωστε να λειτουργησεις ως CAPTAIN AMERICA.. ή πιο προσγειωμενα ως αστυνομικος... ρωτα κανενα φιλο σου δικηγορο για να βεβαιωθεις ή ψαξτο στο Ποινικο Κωδικα (φιλικα αυτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα γιατί εκνευρίζεστε όλοι τόσο πολύ μεταξύ σας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλώς στην ελλάδα χρειάζεται η θέσπιση ενός νόμου που να διασφαλίζει οτι τηρούνται οι νόμοι.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτοι που πληρωνουν εισητηριο ειναι κοροιδα????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως αυτοι που πληρωνουν εχουν λεφτα!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμε 2 Νοεμβρίου 2012 - 11.08 π.μ. πολύ σωστά το έθεσες.

    Και να σου αναλύσω γιατί:
    - Σε κάθε τι που αγοράζεις εμπεριέχεται φόρος 23% (ή 13% για τα αντίστοιχα προϊόντα χαμηλoύ ΦΠΑ).
    - Στο τέλος του χρόνου πληρώνεις φόρο εισοδήματος. Από φέτος μάλιστα αυτός ο φόρος ισχύει από το πρώτο ευρώ που κερδίζεις.
    - Σε ανυποψίαστες στιγμές το κράτος προσθέτει και άλλους φόρους (χαράτσι, φόρος επιτηδευματία κλπ)
    - Πληρώνεις δημοτικά τέλη (πολύ υψηλά κατά την γνώμη μου στην Θεσσαλονίκη που μένω)
    - Πληρώνεις στην ΔΕΗ ένα μικρό ποσό για την ΕΡΤ, το οποίο όμως αν αναλογιστείς το συνολικό έσοδο απο όλα τα σπίτια στην Ελλάδα, καθώς και το γεγονός ότι η ΕΡΤ βάζει ΚΑΙ διαφημίσεις είναι δυσανάλογο του κόστους ενός καναλιού.
    - Πληρώνεις φόρο για την νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων και επεκτάσεων (αηδιαστικό μέτρο εις βάρος του περιβάλλοντος και της αισθητικής που μόνο στη χώρα μου το σκεφτήκαμε)
    - Πληρώνεις τεράστιο φόρο στο αλκοόλ, στα τσιγάρα, στην βενζίνη (φόρος που δεν χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία ή τους δρόμους βεβαίως, παρά μπαίνει στα ταμεία τους κράτους κάτω από πέπλα αδιαφάνειας)
    - Τέλος πληρώνεις ετήσιο φόρο για το αμάξι σου, τη μηχανή σου, το σκάφος σου, την κινητή τηλεφωνία (μηνιαίο)
    - Να σημειωθούν τα θηριώδη ασφαλιστικά κόμιστρα που δεν λαμβάνουν υπόψιν πόσα χρήματα βγάζεις (πχ ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ) ή αν είσαι άνεργος παρά τα πόσα χρόνια εξασκείς το επάγγελμα (ηλίθιοι)

    Σε όλα αυτά, οι δημόσιες συγκοινωνίες επίσης επιδοτούνται.

    Οπότε ναι, μεγάλο ΝΑΙ, αυτοί που πληρώνουν είναι κορόιδα. Και στο λέει ένας άνθρωπος που δεν διαφωνεί με την πληρωμή για την παροχή υπηρεσιών. Εφόσον είναι δική μου απόφαση να μένω μέσα στην πόλη και να χρησιμοποιώ τα υλικά και άυλα αγαθά που προσφέρει αυτός ο μηχανισμός, και όχι σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χωριό στην Εύβοια, τότε με χαρά μου να πληρώνω για αυτά που λαμβάνω ακόμα και τον μισό μου μισθό. Αρκεί ο υπόλοιπος μισός να μπορεί να με ζήσει αξιοπρεπώς. (βλ. Σουηδία)
    Στην περίπτωση, όμως των ΜΜΜ, δεν πληρώνω. Αυτόν τον καιρό ειδικά θα μου ήταν πολύ βαρύ να πληρώσω, γιατί τα λεφτά που βγάζω φτάνουν ίσα ίσα για να ζω (σε κακό σπίτι, με ποιοτικά μέτρια διατροφή και χωρίς ασφάλιση, με κομμένο τσιγάρο).
    Πιστεύω σε αντίστοιχη κατάσταση με μένα θα μπορούσε να είναι μια σερβιτόρα, ένα φοιτητής (από μέση ή φτωχή οικογένεια), ένα χαμηλόμισθος υπάλληλος, ένας μικροεπιχειρηματίας, ένας μετανάστης, ένας νέος γιατρός, ένας άνεργος επιστήμονας και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι. Όλοι οι παραπάνω πληρώνουμε άπειρους φόρους (βλ. παραπάνω) για τους οποίους απολαμβάνουμε ελάχιστες υπηρεσίες. Απολαμβάνουμε διεφθαρμένο και συχνά μη λειτουργικό δημόσιο τομέα, αναποτελεσματικούς πολιτικούς, επικίνδυνους για τη ζωή μας και την δημόσια υγεία μπάτσους, υπερπολυέξοδη ΕΡΤ, προβληματικά νοσοκομεία, άρρωστες δομές στα ασφαλιστικά ταμεία, κουτσουρεμένη εκπαίδευση και χίλια μύρια ακόμα. Ας απολαύσουμε τουλάχιστον δωρεάν μετακινήσεις. Αλλιώς δεν βρίσκω το λόγο του να μην αρχίσουμε να χρεώνουμε κάποτε και την αστυνομία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις δημοτικές βιβλιοθήκες, τον στρατό, τον δημόσιο φωτισμό και καθαρισμό. Ούτως ή άλλως κάποιοι τα χρησιμοποιούν, όχι όλοι.. Όπως κάποιοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και έχουν εισιτήριο, ενώ όλοι πληρώνουμε φόρους για αυτά.
    Ας μη βάζω ιδέες στους σύγχρονους ηγέτες όμως. Μπορούν να κοπιάρουν μοντέλα από άλλες χώρες. Και από την άλλη το αν μπορούμε και θέλουμε να έχουμε κοινωνικό κράτος με παροχές σε όλους και ειδικά στους αδύναμους είναι στο χέρι μας. Κάθε τετραετία κάνουμε εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπράβο ρε φίλε τα είπες όλα απλά και λιτά.....πολύ σωστός αλλά δυστυχώς μερικά από αυτα που λες αν όχι όλα είναι τα αίτια που είμαστε πίσω σαν χώρα και πολύ φοβάμαι πως δεν θα πάμε και ποτέ μπροστά αν δεν κοπούν κώλοι.....

      Διαγραφή
  14. 1.Apla kateveneis mazi me ton elegkth apo to leoforio simfwnontas mazi tou na se grapsei.2.Molis kateveis to teleuteo skalopati trexeis.
    TOSO APLO
    Giauto mas edwse podia o theos gia na ta xrisimopoioume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗ, ΙΔΙΩΣ ΤΙΠΟΤΕ... ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ(ΑΛΒΑΝΟΣΚΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΗΔΕΣ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esu gennithikes hlithios h meta th xrush augh egines kai esu enas??

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΕΓΩ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ... ΠΑΛΑΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΕΣ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ 'ΔΕΝ' ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ 'ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ', DE FACTO_.

      Διαγραφή
    3. akou na dis file oi alvani einai apo tous pio kalokardous an8ropous, ala epidi iparxoun kapii ka8isterimeni opos esena kai vrizoun tous alvanous 8a eprepe na ntreponte gt oi alvani se pliroforo pironoun olous tous forous kai alous tosous, 8a eprepe na ntepese pou katakrinis kapious an8ropous analoga me tin e8nikotitatous!!!

      Διαγραφή
    4. ΑΚΟΥ ΜΑΓΚΑ, ΔΕ ΣΕ 'ΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΒΑΝΟΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ. ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΟΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ 'ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ' ΣΟΥ. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟΥΣ 'ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ' ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ 'ΛΑΘΡΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ' ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 'ΑΘΩΩΝ' ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΑΡΑΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ 'ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ'. ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ_.

      Διαγραφή
    5. ΜΑΓΚΑ 7:51 πμ, οι αλβανοί που λες, κάθε άλλο είναι παρά "καλόκαρδοι" και μάλιστα κάτι ξέρουν οι μπάτσοι που κατά καιρούς εφαρμόζουν τους άγραφους νόμους εναντίον τους, συμπεριφερόμενοι απένταντί τους ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ και ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΑ, τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν δώσει χίλια δυο δικαιώματα με το χαρακτήρα τους. Διότι μην ξεχνάς πως και μέχρι κι ένστολοι έχουν δολοφονηθεί τελείως ΑΝΑΝΔΡΑ από αυτήν την εγκληματική ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ράτσα. Εκτός εάν δε σου καίγεται καρφί καθόλου ακόμα κι αν κάποιο ΑΛΒΑΝΟΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ τολμήσει και σου προσβάλλει εγκληματικά την ίδια σου την οικογένεια, τότε να δούμε ποιος θα είναι ο "καλόκαρδος" που μας λες. Αυτοί ΔΕΝ αξίζουν καν φιλεσπλαχνίας, ούτε φιλανθρωπίας. Οσο τους επιδεικνύουμε τέτοιες τάσεις, άλλο τόσο μας μισούν και την κατάλληλη στιγμή μας δολοφονούν τα κτήνη, εκμεταλλευόμενοι την καλοσύνη μας. Ο αλβανός, "κύριε" εξυπνάκια, δε σκοτώνει ούτε και ληστεύει επειδή πεινάει, ΛΑΘΟΣ, αλλά γιατί αυτός είναι ο πολιτισμός του, τον οποίον ο ίδιος επιδεικνύει με τα όπλα και μάλιστα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ... Τέρμα, όποιος εμπιστεύεται και με το παραπάνω μάλιστα αυτή την εγκληματική ράτσα, δεν είναι παρά ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ και ΑΡΧΙΜΑΖΟΧΑΣ και προπαντώς ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ. Στα τσακίδια εδώ και τώρα όλοι τους και πίσω στους βόθρους τους. ΚΑΛΙΟ ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΙΣΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ_.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. 7:51 πμ, επειδή κατάλαβα πως βάσει ονομασίας σχολίου είσαι ορφανό του Χότζα(Αλβανούλης), ένα μονάχα θα σου πω: Τσακίδια πίσω στο βόθρο σου
      απ'όπου σε ξεπρόβαλλε, όπως και τα υπόλοιπα μαζικώς 'δολοφονικά' σου συμπατριωτάκια. Εσεις άλλωστε είστε οι πραγματικοί 'φασίστες', 'υπάνθρωποι', 'ρατσιστές',
      'μισαλλόδοξοι' και προπαντώς 'δολοφόνοι'. Πάρτο απόφαση λοιπόν και μη μας πουλάς μελοδραματισμό, διότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα πλέον εναντίον σας_.

      Διαγραφή
  16. se ena kratos pou exei katastrepsei ta panta kai se ena kratos pou thespistike apo tous polites tou gia na katastrefei ta panta ftanoume sto sumperasma...a nte gamhthite den ha plhrwsoume pote gi auta pou dikaioumaste...ta exoume kiolas plhrwsei kai me to parapanw akoma kai autoi pou zoume sthn eparxia kai den xreiazomaste ta mesa mazikhs metaforas alla kai se polla merh oute kan uparxoun...APO MENA DEN THA PARETE TIPOTA...POTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΞΥΠΝΑ! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ! ΕΦΩΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Γιατί δηλαδή να μην επικυρώνουμε εισητήριο? Δε λεω, η τιμή ΕΙΝΑΙ υπερβολική, ΟΚ. Ποιός μας την επέβαλλε όμως? Η κυβέρνηση! Και ποιός διάλεξε/ψήφησε την κυβέρνηση? ΕΜΕΙΣ. Επομένως αυτό σημαίνει οτι ΘΕΛΑΜΕ υψηλή τιμή εισητηρίων, γιαυτό και ψηφίσαμε ΑΥΤΗΝ την κυβέρνηση. Αλλιώς θα ψηφίζαμε και θα εκλέγαμε κάποια ΑΛΛΗ, η οποία θα διατηρούσε την τιμή χαμηλά. Και απο τη στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων ΘΕΛΟΥΝΕ υψηλή τιμή στα εισητήρια (γιαυτό και ψήφισαν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κυβέρνηση), είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τα θέλω της πλειοψηφίας. Αυτό είναι η δημοκρατία: Σέβομαι τη γνώμη της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο εχεις, σεβασμος στη γνωμη της πλειοψηφιας με 3 κομματα συγκυβερνηση και ο καθενας αποχωρει και προσερχεται καταπως γουσταρει. ετσι να λετε στον εαυτο σας οτι εχουμε δημοκρατια και οτι σεβομαστε τις γνωμες των αλλων και καθε φορα να σκυβουμε το κεφαλι μπροστα στο ιδιο ηλιθιο εξουσιαστικο προσχημα. γιατι ειναι σεβασμος η υπερφορολογηση, ειναι σεβασμος το ξεπουλημα ψυχων, ειναι σεβασμος οι αυτοκτονιες των ανημπορων και κοινωνικα/οικονομικα ασθενεστερων, ειναι σεβασμος η πεινα και η εξαθλιωση του λαου. οι εκλογες ειναι ενα φιασκο μαζι με εκεινους που συνεχιζουν να πιστευουν στο παραμυθι της μεγαλης ελληνικης δημοκρατιας.

      μπορειτε να λετε οτι θελετε αλλα θα συνεχισουμε να σας κλεβουμε και εσενα και τα εθνικια-ψευτοπατριωτες και τη πλειοψηφια του λαου μεχρι να μην εχει ΚΑΝΕΙΣ να φαει μπας και ξεουνησετε για μια φορα στη ζωη σας.

      Διαγραφή
    2. eisai theos se agapaw ax00xa0x0ax0

      Διαγραφή
  19. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΕΛΛΙΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!! ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!! ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙΑ= ΑΝΑΡΧΙΑ!!!! ΄



    piece pedes ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρης Ε. Λέκκας15 Αυγούστου 2013 στις 7:59 π.μ.

    Και κάτι πολύ κρίσιμο. Στον ΟΣΕ, για λόγους απτόμενους της εθνικής ασφάλειας, και υπό αυστηρούς όρους, έχουν από ότι ξέρω νομοθετικά δοθεί αστυνομικές δικαιοδοσίες. Γι' αυτό οι ελεγκτές οφείλουν να φέρουν σε ώρα υπηρεσίας ειδικό περιβραχιόνιο. Έχετε όλοι το νου σας τι θα συμβεί αν ο ΟΣΕ πουληθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, εγχώρια ή ξένα. Υποθέτω ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να ισχύει και στα πλοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα κάνει ότι γουστάρει άρα λοιπόν λογικό είναι να την έχουν δει κάποιοι...δεν πληρώνω...και να μιλάνε εκ μέρους τάχα αυτών που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν...Δεν μπορώ να καταλάβω πως επικαλείστε νόμους του κράτους εκεί που σας συμφέρει και εκεί που θέλετε να ποδείξετε ότι έχετε δίκιο τους ξεχνάτε Είστε υποκριτέςκαι λαμόγια ρε , σαν τους πολιτικούς που ψηφίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗ... ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, Ο ΠΕΝΤΑΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 'ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΑΡΙ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΨΕΙ 'ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ' ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ_.

      Διαγραφή
  22. re eiste telika oloi ellhnares kai me thn voula tsakwneste oloi gia ta gam@@@@@ eishthria sthn thessalonikh kai sthn athina exete rwtisei poso exoun ta eishthria sthn ypoloiph ellada????exete anarwtithei pote????mallon oxi!!! to kserete pou plhrwnoume 1,50 gamhmeno eurw gia na pame sthn douleia mas kai allo 1,50 eurw gia na gyrisoume kai milame panta gia astika lewforeio..............den to kserate auto giauto stamatiste na milate gia 0,60 kai 0,80 lepta ta eishthria tha eprepe na ntrepeste oi poio poly edw mesa.....Y.G den proorizetai gia olous mono gia sygkekrimenous.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. MALAKIES PAIDIA TO PORISMA EINAI ENA: I ELADA EINAI ENA MPOURDELO AKATASTATO....OLA ISXIOUNE KAI TIPOTA POU DEN ISXI..GIATI POLI APLOUSTATA DEN TIROUNTE I NOMOI GIAYTO DIAFONOUME METAKSI MAS- EXO DI ELEKTI NA KANOI ELEGXO SE ELLINA POU DEN EIXE ISITIRIO KAI DIPLA TOU O PAKISTANOS TELIOS PARANOMOS NA TIN VGAZI LADI....KINOS SKATA ELLINIKO KRATOS KAI DIMOKRATIA TOU KOLOU...

    ΑπάντησηΔιαγραφή