Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί τσακίσαμε τους φασίστες στην Καλλιθέα στις 24/02...


Να κάνουμε τις γειτονιές άβατα για τους φασίστες.

Στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας μια παρέα φασιστών έκανε καθημερινά την εμφάνισή της γράφοντας συνθήματα, κάνοντας επιθέσεις σε μετανάστες και διαδηλωτές. Ξυρισμένα κεφάλια, μπότες, σβάστικες, τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα... ένας περιφερόμενος θίασος από θρασύδειλους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Στις 24/02 κάναμε την εμφάνισή μας στην Καλλιθέα διαπιστώνοντας πως η παρέα των 6,7 σκουπιδιών διευρύνθηκε από σκουπίδια άλλων περιοχών (πλ. Αττικής, πλ. Αγ. Παντελεήμονα). Στην πλατεία Κύπρου το βράδυ της Παρασκευής μετρήσαμε 15-20 φασιστοειδή να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μια πλευρά της πλατείας. Πράξαμε το αυτονόητο. Μια ισάριθμη ομάδα συντρόφων και συντροφισσών τους εφνιδίασε, τσακίζοντας πολλούς από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι ομοιδεάτες τους τράπηκαν σε άτακτη φυγή σαν σύγχρονοι ριψάσπιδες, εγκαταλείποντας αιμόφυρτους, ακόμη και στο έδαφος, αρκετούς από τους δικούς τους.

Η αντιφασιστική δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Για μια κοινωνία που δεν θα χωράνε οι ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις. Μέχρι τώτε είναι καθήκον όσων αγωνίζονται να μην παραχωρούν κανένα εδαφικό εκατοστό, σε καμία γειτονιά, στους συνεργούς του καθεστώτος. Και όσοι ''καθαρόαιμοι'' επιχειρούν ''εκκαθαριστικές επιχειρήσεις'' στις πλατείες και στους δρόμους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι αντιφασιστικές περιπολίες καραδωκούν σε κάθε στενό αυτής της πόλης... Θα περάσουμε από πάνω τους.

Φασίστες δεν σας περιμένουμε... Σας ψάχνουμε.

*Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σύντροφου Νικίτα Καλίν που δολοφονήθηκε στη Ρωσία στις 9 Φλεβάρη από ομάδα φασιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου