Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με την είσοδο μπάτσων στο ΤΕΙ Λαμίας


Τη Τετάρτη 22 Φλεβάρη έγινε παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας μέσα στο χώρο του ΤΕΙ Λαμίας και προσαγωγές μέσα από το χώρο του ιδρύματος ανήμερα των προγραμματισμένων εκλογών, για τους εκπροσώπους των καθηγητών. Οι προσαχθέντες στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.
Η κατάληψη έγινε αποκλειστικά από μέλη της ΔΑΠ μακριά από κάθε είδους συλλογική διαδικασία όπου είναι και η συνήθης τακτική της. Στη συνέχεια μέσα από ανακοίνωση τους προσπάθησαν να μετατρέψουν το θέμα σε θέμα καθαρά προσωπικό ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στο πρόεδρο του ΤΕΙ (χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι δεν είναι συνυπεύθυνος) δίχως να κάνει καμία αναφορά στη πολιτική διάσταση του ζητήματος, που είναι ο νόμος πλαίσιο όπου καταργεί το άσυλο και υποβαθμίζει τη παιδεία ,τον οποίο νόμο ο αρχηγός της παράταξης της νέας δημοκρατίας (τα αφεντικά της ΔΑΠ δηλαδή) είχε βάλει βέτο ότι θα το ψήφιζαν και το ψήφισαν, με την προϋπόθεση ότι θα περιλαμβανόταν ο νόμος που καταργεί το άσυλο, αυτό όσον αναφορά το παράδοξο γεγονός της προσαγωγής δαπιτών.
Το κράτος πάντα θα προσπαθεί, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και κοινωνικής όξυνσης, να φτιάχνει νόμους και να υλοποιεί τακτικές οι οποίες στόχο έχουν τη τρομοκράτηση, των υπό ανάπτυξη κινημάτων αντίστασης ή οποιασδήποτε ενέργειας κοινωνικής αφύπνισης, προκειμένου να καταστείλει οτιδήποτε πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο για τη κυριαρχία του, δίνοντας έδαφος στην αστυνομία. Από εκεί και πέρα η προστασία του ασύλου το οποίο καταχτήθηκε με αίμα έχοντας τον ιστορικό του ρόλο, είναι και θέμα των ίδιων των φοιτητών όπου μπορούν ηθικά και έμπρακτα να το στηρίξουν αποκρούοντας οποιαδήποτε άλλη απόπειρα εφόδου των μπάτσων στο χώρο του ΤΕΙ.
΄Οσον αναφορά τις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στο ΤΕΙ να υλοποιούνται μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μακριά από την αυταπάτη της εκλογικής διαδικασίας και εκπροσώπησης όπου ο καθένας θα μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του και όχι να αποφασίζει μια κλίκα 5 ατόμων για εμάς χωρίς εμάς.

Ούτε στο ΤΕΙ ούτε πουθενά έξω οι μπάτσοι και τα γλοιώδη ρουφιανάκια τους.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Λαμίας

*Σήμερα το βράδυ έγινε προσαγωγή 2 συντρόφων στο Α.Τ. Λαμίας απο διάδες και λίτες την ώρα καθαρισμού από φασιστοαφίσες, έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους κατασχέθηκαν 2 σπρέι που είχαν πάνω τους και έπειτα αφέθησαν ελεύθεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου