Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αστυνομικός λήστευε και εκβίαζε μετανάστες


Τη θέση του στη Δίωξη Λαθρομεταναστών Αθηνών εκμεταλλευόταν επί μήνες 39χρονος αστυφύλακας, ο οποίος εκβίαζε αλλοδαπούς, παίρνοντας «μίζα» για να τους αφήνει να μένουν στα σπίτια τους και τους εξανάγκαζε να πωλούν λαθραία τσιγάρα για λογαριασμό του.Στην παράνομη δράση του είχε ως βοηθούς δύο Ρουμάνες, 27 και 22 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν μαζί με τον επίορκο αστυνομικό χτες το απόγευμα, καθώς και άλλα άγνωστα άτομα τα οποία αναζητούνται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έρευνες της Δίωξης Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία που έκανε πριν από λίγο καιρό ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, στον εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί έμπαιναν στα σπίτια αλλοδαπών και τους έπαιρναν εκβιαστικά χρήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος αστυφύλακας, στις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, εισήλθε με πολιτική περιβολή σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και επικαλούμενος εκβιαστικά την ιδιότητά του, απαίτησε από τους αλλοδαπούς ενοίκους το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, απειλώντας τους ότι διαφορετικά θα τους συλλάβει. Από την περίπτωση αυτή κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.145 ευρώ.

Ο αστυφύλακας όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά με τις ίδιες απειλές εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς ενοίκους, να πουλάει σε συμπατριώτες του λαθραία τσιγάρα, που τον προμήθευε ο ίδιος. Όπως προέκυψε, από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, κατάφερε να αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, ο αστυφύλακας και οι δύο αλλοδαπές, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και ιδίως για την παράδοση των λαθραίων τσιγάρων και την είσπραξη των χρημάτων.

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε, βρέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός από κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, καθώς και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος διαβατηρίων αλλοδαπών, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, μία μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί από την Κρήτη το 2008, ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων, μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων και βιβλιαρίων ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών, 3.700 ευρώ, πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών, 1.480 φυσίγγια πιστολιού και ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τρεις συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος, της λαθρεμπορίας, της απάτης και της παράβασης των διατάξεων περί αλλοδαπών και όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Ο αστυφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης।
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου