Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιός είναι ο φασίστας των χρυσών αυγών Γκλέτσος

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ - Ο «Τόλης88»*
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Πρόκειται για τον συνονόματο μακρινό συγγενή του πρώην ηθοποιού και νυν δημάρχου Στυλίδας.
Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου, είναι δραστήριο μέλος της Χ.Α. επί 18 ολόκληρα χρόνια.
Έγινε γνωστός κυρίως από τη συνεδρίαση της 10/4/2012 του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, στην οποία μετέβη μαζί με πρωτοπαλίκαρά του για να μεταφέρει τις θέσεις της οργάνωσής του στο ζήτημα της ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Η ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στην παρέμβαση της Χ.Α. με το μανδύα του «ανησυχούντος πολίτη» προκάλεσε την αντίδραση αρκετών πολιτών από τον χώρο της αριστεράς. Αφού ο Γκλέτσος τοποθετήθηκε, αποχώρησε μαζί με τα παλικάρια του, ένα από τα οποία απηύθυνε ναζιστικό χαιρετισμό.
Βίντεο συνεδρίασης (ο ναζιστικός χαιρετισμός στο 7:25):



Σε συνέντευξή του στο σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο Γκλέτσος δηλώνει ότι ασχολείται με τα σαλιγκάρια και τις αγροτικές δουλειές και ότι επιθυμία του είναι η περιοχή του να αποκτήσει δική της καλλιέργεια σαλιγκαριών.

Εκτός από την ενασχόλησή του με τα συμπαθή ασπόνδυλα, ο υποψήφιος της Χ.Α. στον νομό Φθιώτιδας έχει και ένα άλλο χόμπι: τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα είναι ο κιθαρίστας του νεοναζιστικού συγκροτήματος Hellenic Stompers που το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του demo με τίτλο «Ο Δήμιος». Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της νεολαίας της Χ.Α. σε σχετική παρουσίαση, ξεχωρίζουν τα κομμάτια «Ελληνικά SS»  και “White Europe”.




Στο τεύχος 28 του περιοδικού «Αντεπίθεση» (Μάι.-Ιούν. 2007) έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση της εμφάνισης των Hellenic Stompers στα πλαίσια της συναυλίας του μετώπου νεολαίας της Χ.Α. «Rock για την πατρίδα» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2007.
Όπως μας ενημερώνει ο ανταποκριτής Χρήστος Ελλαδίτης:

«Ήταν η σειρά των Hellenic Stompers να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δουλειά, το demo με τίτλο «Δήμιος». Οι συναγωνιστές, με τον Siegfried να καλύπτει το κενό στα φωνητικά, έπαιξαν ένα επιθετικό και γρήγορο σετ και πραγματικά απογείωσαν τον κόσμο που αποδόθηκε σε pogo μέχρι τελικής πτώσης. Παίζοντας από κλασικό oi!, όπως το «Απόψε ήρθε η ώρα σας» και το «Skinheads Army», μέχρι και το «Ακέφαλος Καβαλάρης» (φόρος τιμής στον Άρη Βελουχιώτη), αλλά και πιο μελωδικά κομμάτια, όπως το «Ελληνικά SS» και «White Europe», απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής white power σκηνής».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας, το ενδυματολογικό look του οποίου προκάλεσε σχόλια ειρωνείας στους ημίγυμνους μεθυσμένους skinheads που χαίρονταν τη βραδιά με ζιγκ χάιλ και αγκωνιές:

«Με εξεζητημένη μουσική, αλλά και κομμωτική άποψη εμφανίστηκε επί σκηνής ο τραγουδιστής των Humanity Has Failed. Ομοίως και ο superstar της βραδιάς Τόλης88*, που ίσως και λόγω ημερών θύμιζε περισσότερο τη δυτική καρικατούρα του Αγίου Βασιλείου (Santa Claus). Φανατικοί οπαδοί εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω στυλ, με τη ρίψη αντικειμένων και κενών κυτίων ζύθου εντός του αγωνιστικού χώρου».

*Ο αριθμός 88 ως προσθήκη στο χαϊδευτικό του υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. συμβολίζει, για τους πιο μυημένους, το «Heil Hitler» τον χαιρετισμό του κάθε ναζιστόψυχου χρυσαυγίτη στον αιώνιο αρχηγό του (μιάς και το «H» είναι το 8ο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου