Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

«Βαστάτε με ρε μη σβήσω καμιά φωτιά»: νέο χρυσαβγίτικο σόου κατέληξε σε φιάσκο - ανεπιθύμητοι παντού οι ναζί «προστάτες»

Διαψεύδει η Πυροσβεστική τα ψέματα των χρυσαβγιτών ότι τους κάλεσε να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο - εμφανίστηκαν με μπλούζες της ναζιστικής συμμορίας και επικεφαλής τον Κασιδιάρη για να «πουλήσουν» αλληλεγγύη στους κατοίκους

Ενώ μαινόταν η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, η Χρυσή Αβγή, με επικεφαλής τον γνωστό τραμπούκο Κασιδιάρη, προσπάθησε να στήσει νέο επικοινωνιακό σόου. Όπως σημειώνει η Άντα Ψαρρά, «έβαλαν όλα τα σήματα και τα ναζιστικά τους αξεσουάρ για να μας πείσουν ότι μόνο με στρατιωτικούς σχηματισμούς και φάλαγγες μπορούμε να οργανώνουμε τη «δράση» μας. Με τα αξεσουάρ αυτά  πήγαν χθες σύσσωμοι να μπερδευτούν στα πόδια της πυροσβεστικής. Ηταν τόσο μεγάλος ο πόνος τους για να σβήσουν τη φωτιά που αντί γι αυτό πλακώθηκαν με τους επκεφαλείς αν θα περάσουν ή όχι μπροστά από το αστυνομικό μπλόκο».  Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν πέρα από τη ζώνη ασφαλείας, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού λόγω των ρίψεων των πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Τότε οι χρυσαβγίτες άρχισαν να διαδίδουν ότι είχαν κληθεί από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να συμβάλουν στην κατάσβεση (συμβολή που τους απαγόρευσε το «ανθελληνικό καθεστώς»). Με πλούσιες φωτογραφίες στο site τους διαφήμισαν την «ομάδα δράσης» που στεκόταν περήφανη... χιλόμετρα μακριά από το μέτωπο της πυρκαγιάς. Απόδειξη ότι σε καμία περίπτωση δε βρέθηκαν συντονισμένα στο Μαρκόπουλο για να βοηθήσουν, αλλά για να σκηνοθετήσουν γκαιμπελίστικα μια υποτιθέμενη δράση.




 



Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής που αποκάλυψε το χρυσαβγίτικο ψέμα, έδωσε οριστικό τέλος σε ένα ακόμη κακοστημένο σόου των νεοναζί:

 «Αναφορικά με ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και για τη δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα καλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου τους. Ειδικότερα, σχετικά με δήλωση που αποδίδεται στον περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. ότι «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας», διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ειπώθηκε. Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος».

*Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι εμπνευσμένος από το άρθρο της Άντας Ψαρρά.
http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου