Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Υποπολυβόλα, εξοπλισμό πολέμου και… δικούς του αστυνομικούς ζητάει ο Μιχαλολιάκος



cf87cf81cf85cf83ceae-ceb1cf85ceb3ceae.jpg


Ένα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, τρία υποπολυβόλα MP-5, σαράντα αλεξίσφαιρα γιλέκα ελαφρού τύπου, είκοσι βομβίδες κρότου-λάμψης τύπου Ραιμένταλ (2-bang) και δύο ανιχνευτές μετάλλων για σωματική έρευνα. Αυτά  άλλα και δικούς του αστυνομικούς, απαιτεί ο αρχηγός της οργάνωσης ”Χρυσή Αυγή”.  Όπως βλέπετε, κάνει πράξη την… προστασία των φτωχών Ελλήνων…
Έναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προοσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος επικαλούμενος ειδικούς λόγους ασφαλείας.
Προτείνει μάλιστα τη δική του λίστα ονομάτων με αστυνομικούς που επιθυμεί να γίνουν συνοδοί ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, ”καρφώνοντας” έτσι το δικό του ”πυρήνα” στους αστυνομικούς κύκλους, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτεί από τις αστυνομικές αρχές περισσότερη προστασία, σαν να ήταν αρχηγός κράτους. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα γραφεία της ΓΑΔΑ για ρατσιστικά πογκρόμ εναντίων των μεταναστών από ομάδες που δηλώνουν ”φίλοι” της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον φρούρηση για τους βουλευτές του κόμματος
Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος πριν από λίγες ημέρες απέστειλε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία στην ΕΛΑΣ με την οποία αιτείται επιπλέον αστυνομικούς για τη φύλαξη των 18 βουλευτών του κόμματός του και του ίδιου και μάλιστα με ειδικό εξοπλισμό, πέραν του συνήθους υπηρεσιακού που φέρουν, έτοιμοι να δώσουν μάχη αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ζητεί και δεύτερο αστυνομικό για διάστημα ενός έτους για τον κάθε βουλευτή της Αττικής. Το παράδοξο της υπόθεσης και το πιο ακραίο είναι ότι για τη δική του προστασία και της οικογένειάς του θέλει δίπλα του έναν ολόκληρο στρατό από αστυνομικούς.
Ο ειδικός εξοπλισμός του ”πολέμου”
Ένα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, τρία υποπολυβόλα MP-5, σαράντα αλεξίσφαιρα γιλέκα ελαφρού τύπου, είκοσι βομβίδες κρότου-λάμψης τύπου Ραιμένταλ (2-bang) και δύο ανιχνευτές μετάλλων για σωματική έρευνα.
Πάντως η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για την ασφάλεια του αρχηγού κόμματος το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποχρεούται να διαθέσει έως 20 αστυνομικούς, 2 συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες. Περαιτέρω για την ασφάλεια των βουλευτών Αττικής διατίθεται ένας αστυνομικός ενώ για τους βουλευτές της επαρχίας δύο.
Στο έγγραφο γνωστοποιείται  ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Μιλάει για στοχοποίηση προσώπων από νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις και κάνει ειδική αναφορά στην επίθεση στα γραφεία της Microsoft.
Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και την επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία του κόμματος στην οδό Σωκράτους τον Μάρτιο του 2010 για αυτό και ζητεί επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα.
Αναδημοσίευση από το http://odromos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου