Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Λουτρό αίματος στη Νιγηρία - Στους 178 οι νεκροί


Ο αριθμός των νεκρών από τις πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 178, ανέφερε γιατρός από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης.

"Έχουμε 178 νεκρούς στα δύο κύρια νοσοκομεία" δήλωσε γιατρός από το νοσοκομείο Μουρτάλα Μοχάμεντ στην Κάνο, επικαλούμενος στοιχεία από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται καθώς και από το νοσοκομείο της Νασαράουα.

"Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι, επειδή κάποια πτώματα δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ άλλα περισυλλέγησαν νωρίς" πρόσθεσε.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Οι "συντονισμένες" σύμφωνα με την αστυνομία επιθέσεις αυτές είχαν οκτώ διαφορετικούς στόχους: αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες για τους μετανάστες, όπως και την κατοικία ενός αξιωματούχου της αστυνομίας.

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Κυριακής τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που έγινε εναντίον χριστιανών σε πόλη στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. "Θα ψάξουμε όλη την πόλη. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει 9 νεκρούς και 12 τραυματίες", δήλωσε ο Μπουκάτα Ζιάντι, επικεφαλής μιας κοινότητας χριστιανών που ζει στην πόλη Ταφάουα Μπαλέουα, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με τον Ζιάντι, για την επίθεση αυτή ευθύνεται μία κοινότητα μουσουλμάνων.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου