Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα και συλλήψεις για την κατάληψη στον Flash


Στη σύλληψη 20 «Αλληλέγγυων στον Επαναστατικό Αγώνα» προχώρησε η αστυνομία για την κατάληψη που πραγματοποίησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από την αυταπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα κι όχι μετά από αίτημα της διοίκησης του σταθμού.

Κατόπιν οι καταληψίες συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του σταθμού προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εν τω μεταξύ, έξω από το σταθμό συγκεντρώθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας. Στο σημείο μετέβη και η δικηγόρος, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Αφού διάβασαν τις προκηρύξεις, οι καταληψίες βγήκαν από το στούντιο και αποχώρησαν από το κτήριο, ενώ το πρόγραμμα άρχισε να μεταδίδεται κανονικά. Στην εκπομπή που ακολουθούσε ένας από τους καταληψίες μίλησε, αυτή τη φορά, ως «προσκεκλημένος».

«Στο ισόγειο αστυνομικοί της ομάδας Διας και στο στούντιο κατάληψη, "αλληλέγγυοι του επαναστατικού αγώνα"», έγραψε στο twitter του και ο Σπύρος Χαριτάτος, στου οποίου τη ραδιοφωνική εκπομπή έκαναν δηλώσεις οι καταληψίες.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις, με την κατηγορία με την κατηγορία ότι τα μηνύματα που μεταδίδονταν στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα.

Ο διευθυντής του Flash 96FM, Ηλίας Παπανικολόπουλος μιλώντας στο www.koutipandoras.gr τόνισε πως η στάση του σταθμού ήταν να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα καθώς δεν υπήρξε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στην λειτουργία και στους εργαζόμενους του σταθμού και πως οι προσαγωγές οι οποίες έγιναν ήταν έπειτα από επιμονή του εισαγγελέα. Από την πλευρά της αστυνομίας η απάντηση ήταν ότι εκτελούσαν εντολές του εισαγγελέα.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου