Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΛΑΟΣ: Ας μην υπερβάλλουμε με τους ύμνους για τον Θ. Αγγελόπουλου


«Ο Αγγελόπουλος δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990», απάντησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλ. Πολατίδης στην τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Δόλλη στη Βουλή για τη σημασία του έργου του σκηνοθέτη.«Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: "Η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα", "Το μετέωρο βήμα του Πελαργού", που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ.Πολατίδης αναφερόμενος στο έργο του μεγάλου σκηνοθέτη «είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία».

«Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Δόλλης είχε δηλώσει: «Χάθηκε ο μεγάλος δημιουργός όπως τον αποκαλεί η "Figaro", ο σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής μελαγχολίας κατά την "El Pais", ο μετριοπαθής αλλά ασυμβίβαστος για τη βρετανική "Telegraph" και για τη "Stampa" ο σκηνοθέτης που αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία που κάνουν ένα σκηνοθέτη μεγάλο δημιουργό. Ήταν μία μεγάλη μορφή του παγκοσμίου πολιτισμού. Θα ήθελα να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας και την αγάπη μας στην οικογένειά του».

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θ.Αγγελόπουλου

Στο μεταξύ, δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Έλληνα σκηνοθέτη, μετά από απόφαση του Παύλου Γερουλάνου.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 16:00 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

/tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου