Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τα μάζεψε κι έφυγε από τη Συρία – «Υπηρετούσα το καθεστώς!» καταγγέλλει παρατηρητής


«Παραιτήθηκα γιατί συνέλαβα τον εαυτό μου να υπηρετεί το συριακό καθεστώς», είπε στο Al Jazeera ο Ανουάρ Μάλεκ. Και δεν είπε μόνο αυτό! Είπε επίσης ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σκηνές τρόμου, τις οποίες ήταν ανίσχυρος να αποτρέψει και πρόσθεσε ότι η ομάδα των παρατηρητών δε λειτουργεί ανεξάρτητα!

«Με ποιόν τρόπο υπηρετούσα το καθεστώς; Έδινα στο καθεστώς μια μεγαλύτερη ευκαιρία να συνεχίσει τις δολοφονίες και δε μπορούσα να το αποτρέψω», είπε ο Αλγερινός, που δεν περίμενε να φύγει από τη Συρία για να μιλήσει! Είχε προλάβει να ανεβάσει τα σχόλιά του και στο Facebook!

Οι 165 παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν στη Δαμασκό στις 26 Δεκεμβρίου με μια και μοναδική αποστολή: να εξακριβώσει αν το καθεστώς Άσαντ τηρεί την συμφωνία να σταματήσει την καταστολή των διαδηλώσεων, που τους τελευταίους 10 μήνες έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

«Έμεινα περισσότερες από 15 μέρες στην Χομς. Είδα σκηνές τρόμου, καμμένα πτώματα...», αποκάλυψε ο Μάλεκ και έστρεψε τα πυρά του στον επικεφαλής της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου, τον Σουδανό στρατηγό Μοχάμεντ αλ Ντάμπι. «ήθελε να ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο ώστε να μην προκαλέσει την οργή των συριακών αρχών ή καμίας άλλης πλευράς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προθέσεις και οι ικανότητες του Ντάμπι αμφισβητούνται. Όταν ανέλαβε καθήκοντα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν, κυρίως για το ρόλο του στην κρίση του Νταρφούρ.

Και όλα αυτά την ώρα που ακόμη και ο ΟΗΕ παραδέχεται πως η Συρία επιτάχυνε την εξόντωση των διαδηλωτών μετά την άφιξη των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου!

«Η αναπληρωτής γενική γραμματέας σημείωσε ότι από τότε που η ομάδα των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου βρίσκεται στη χώρα, περίπου άλλοι 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, κατά μέσο όρο 40 την ημέρα, ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με πριν από την άφιξή τους», είπε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις.

Όλα αυτά ενώ ακόμη έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης, όταν συριακά στρατεύματα επέδραμαν στην επαρχία Χάμα αναζητώντας λιποτάκτες, καταγγέλλουν πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

«Οι δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν την περιοχή του Ριφ Χάμα και μετά έκαναν επιδρομή με την κάλυψη πυρών βαρέων πολυβόλων», δήλωσε τηλεφωνικά από τη Συρία ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Αμπτάλα.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου