Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας Ενα Καράβι για τη Γαζα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Αθήνα, 7 Γενάρη 2012


ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ !

Άλλος ένας ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος, άλλος ένας εγκληματίας πολέμου επισκέπτεται την Ελλάδα, προσκεκλημένος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και του «αντισημιτικού» φιλο-σιωνιστικού ΛΑΟΣ. Μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες πολέμου της Μέσης Ανατολής, τον πρώην στρατιωτικό, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, πρώην πρωθυπουργό και υπουργό εσωτερικών και εξωτερικών και νυν Υπουργό «Άμυνας» Εχούντ Μπάρακ. Μόνο τα τελευταία χρόνια ως Υπουργός Πολέμου ευθύνεται για δυο από τις σφαγές που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη: τη σφαγή 918 Παλαιστίνιων αμάχων, μεταξύ των οποίων 318 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας κατά την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» το 2008-2009 και τη σφαγή 9 Τούρκων ακτιβιστών και τον βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων άλλων, στον Στόλο της Ελευθερίας το Μάη του 2010.

Τόσο η μία όσο και η άλλη περίπτωση έχουν τεκμηριωθεί ως εγκλήματα πολέμου από ανεξάρτητες επιτροπές διερεύνησης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ακόμα και η ελλιπής έκθεση Goldstone (παρ. 1857) υποστηρίζει τη χρήση της οικουμενικής δικαιοδοσίας για τη δίωξη των υπευθύνων από τα εθνικά δικαστήρια της οποιασδήποτε χώρας. Την ίδια προσφυγή στην οικουμενική δικαιοδοσία για τη δίωξη και καταδίκη των ενόχων από τα εθνικά δικαστήρια οποιασδήποτε χώρας έχει ζητήσει και η πολιτικά ουδέτερη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία…

Και αν στην Ελλάδα κάποιοι βουλευτές, παράλληλα με την ψήφιση των μνημονίων, φρόντισαν να περάσουν νομοθεσία που να ευνουχίζει την οικουμενική δικαιοδοσία, περιορίζοντας τις διώξεις εγκληματιών πολέμου μόνο σε περιπτώσεις που έχουν άμεση σχέση με πολίτες της χώρας μας, στην περίπτωση του Μπάρακ ισχύει η δυνατότητα δίωξης του από τα ελληνικά δικαστήρια για την φονική επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας. Ήδη ο Εχούντ Μπάρακ είναι ανάμεσα στους μηνυθέντες στην από 2/7/2010 μήνυση των Ελλήνων ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας, για:

  • «Κατάληψη δια της βίας με χρήση στρατιωτικών μέσων και δυνάμεων των προαναφερομένων πλοίων, που έπλεαν σε διεθνή ύδατα
  • Διάπραξη πράξεων βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά των επιβαινόντων-αναφερόντων μηνυτών, όπως μεταξύ άλλων, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απαγωγή, παράνομη κατακράτηση, αιχμαλωσία, ομηρεία, παράνομη και δια της βίας αφαίρεση και κατακράτηση προσωπικών εγγράφων, ειδών και αντικειμένων, και χρημάτων, που έφεραν οι μηνυτές ως ταξιδιώτες, πρόκληση βασανιστηρίων με στέρηση τροφής, νερού, φαρμάκων, στέρηση ικανοποίησης προσωπικών φυσικών αναγκών, στέρηση επικοινωνίας, προσβολή της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κλπ.»

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» μαζί με πληρεξούσιο δικηγόρο θα επισκεφθεί τον εισαγγελέα που χειρίζεται τη μήνυση μας και θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Εχούντ Μπάρακ για τα κακουργήματα που περιγράφονται σε αυτήν. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι H Πρωτοβουλία « Ένα Καράβι για τη Γάζα» ήδη από την 1/7/2011 είχε καταθέσει «αίτημα άμεσης κλήσης του Εχούντ Μπάρακ» κατά την εικαζόμενη επίσκεψή του τότε στην Αθήνα ως μέλους της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς…

Επί ενάμιση χρόνο οι ελληνικές δικαστικές αρχές κωλυσιεργούν. Επιτέλους αυτή η δικαστική φαρσοκωμωδία πρέπει να τερματιστεί! Αναζητείται ανεξάρτητος και έντιμος δικαστής να παρέμβει με το που θα πατήσει ο Εχούντ Μπάρακ το πόδι του σε ελληνικό έδαφος.

Επισημαίνουμε δε ότι εδώ και 2 χρόνια ο κ. Μπάρακ και η κυβέρνησή του εμπαίζουν με τη συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων τις πλοιοκτήτριες εταιρίες των κλεμμένων και λεηλατημένων ελληνικών ή ελληνόκτητων πλοίων σε ότι αφορά την απελευθέρωση και επιστροφή τους. Οι οποιεσδήποτε νομικές ενέργειες είναι αναγκαίο να συνοδεύονται από τη λαϊκή πίεση.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» καλεί και αυτή σε λαϊκή κινητοποίηση την Τρίτη 10/1/2012 στις 6.00 μμ στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή.

Να συλληφθεί ο εγκληματίας πολέμου Εχούντ Μπάρακ!

Καμιά συμμαχία με τους κατά συρροή δολοφόνους παιδιών!

Καμιά εμπλοκή στους πολέμους που ετοιμάζουν!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Τρίτη 10/1στις 6.00 μμ Σύνταγμα

Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου