Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη για τους απεργούς της Χαλυβουργίας

Η θεατρική ομάδα «Πείρα(γ)μα» οργανώνει μία παράσταση αλληλεγγύης, στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 08:00μμ στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο», Λ. Συγγρού 143, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Η είσοδος είναι 6 ευρώ και όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Η μουσική της παράστασης αντλείται από το δημοτικό τραγούδι, καθώς και από σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς (Θοδωράκης, Μαρκόπουλος, Άσιμος, Αγγελάκας, Αποστολάκης, Τζαβέλλας) που σημάδεψαν μουσικά την εποχή μας, ενώ παράλληλα ενσωματώνει το λόγο αγαπημένων Ελλήνων ποιητών, Κώστα Βάρναλη, Τάσου Λειβαδίτη, Μήτσου Κασόλα και Μανόλη Πολέντα ως σύντομες σύγχρονες εμβόλιμες «παραβάσεις» στις σκηνές της Πενίας και του Συκοφάντη.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει για κρατήσεις στο τηλέφωνο 210-9316.101 ή στο e-mail: omadapeiragma@gmail.com. Οι παραστάσεις του «Πλούτου» συνεχίζονται κανονικά κάθε Δευτέρα στις 9μμ.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ο Αριστοφάνης αποτελεί για αυτούς έναν «σύμμαχο» στην αντίστασή τους απέναντι στις σημερινές εξελίξεις, γιατί μέσα «από ένα λόγο δημοκρατικά αναρχικό, αλλά και λόγο ανθρώπινο, επιμένει στη χαρά της ζωής ως ύψιστο αγαθό, στη γιορταστική διακωμώδηση και στην εκδίωξη από σκηνής κάθε άδικης και ανέντιμης εξουσίας που τη «ζωή μας κυνηγά...»।

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου