Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σκουριές: Καθ' υπόδειξη δίωξη ανθρώπων επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις» κατά των μεταλλείων!


(Νεότερη ενημέρωση) Mε πανομοιότυπες διατυπώσεις, τρεις από τους φύλακες των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός υποδεικνύουν ως «ηθικούς αυτουργούς» της χθεσινής επίθεσης, 3 ανθρώπους (ένας εκ των οποίων είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) επειδή «είναι παρών σε καθε διαδήλωση κατά της εταιρείας»

Οπως φαίνεται και στη κατάθεσή του για την προχθεσινή επίθεση, ο υπάλληλος της εταιρείας σπεύδει να υποδείξει ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη και οδηγείται στον Πολύγυρο) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτικής δραστηριότητας».


Η σχετική διατύπωση συναντάται αυτούσια στις καταθέσεις και δυο ακόμα υπαλλήλων της εταιρείας φύλαξης των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός (δείτε εδώ και παρακάτω)

Απορίας άξιον βέβαια είναι πώς απλοί υπάλληλος σπεύδει να κατονομάσει τρία συγκεκριμένα άτομα ως ηθικούς αυτουργούς, ανάμεσά τους και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την επίθεση... 

Να σημειώσουμε πως σε στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του,  προέβη χτες και ο γνωστός πρώην υπουργός Χρ. Πάχτας, ως δήμαρχος Αριστοτέλη - το απόσπασμα από το σημερινόΕθνος:

Για ένα σοβαρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία, που είναι μεταφερόμενα στην περιοχή, έκανε λόγο μιλώντας στο «Εθνος» ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όλα αυτά γίνονται με την ανοχή μιας πολιτικής δύναμης, του ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε ακόμη ότι βουλευτές του πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις στην περιοχή και πρωτοστατούν στις αντιδράσεις, όπως ο βουλευτής του στην Καστοριά. 

Ο Χρ. Πάχτας, γνωστός από την σταδιοδρομία του σε υφυπουργεία, στοχοποίησε μάλιστα, στις 8/2, με μηνυτήρια αναφορά του στον Αρειο Πάγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα «επεισόδια» στις Σκουριές όπως βαφτίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεταλλεία.


Οι καταθέσεις των 3 υπαλλήλων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου