Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μέργος, ένα λαμόγιο που βιάστηκε


Είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος στο ΤΧΣ και γραμματέας υπουργείου, βάζοντας στην τσέπη 3 μισθούς !
Αμερικανοσπουδαγμένος, το 1983 πήγε για 3 χρόνια  στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Ηταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004-2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη. Το 2004 είχε κεντρικό ρόλο στο «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε τη χώρα στην τριετή επιτήρηση. Ο  Καραμανλής τον έβαλε στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου. Χώθηκε και  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012, εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών.

Τον περασμένο Νοέμβριο δέχτηκε εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών.
Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.


Λαμόγιο είναι, ψεύτης όμως δεν είναι για τη μείωση των μισθών !
Ο Ολι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση !


Σε κοινή απάντησή του ο  Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις  του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη,  με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας…..οι κοινωνικοί εταίροι  θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».
“Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.   Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι”  δήλωσε ο Ευρωβουλευτήε του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής.
http://www.newsnow.gr/article/357471/o-oli-ren-diapsevdei-tin-kyvernisi-gia-ton-katotato-mistho.html


Που είναι η αλήθεια δεν είναι δύσκολο να το δούμε, ο Χουντής έχει δίκιο, η κυβέρνηση θα μειώσει κι άλλο το βασικό μισθό, όταν θα πάρει στα χέρια της τη δυνατότητα να το κάνει. Είναι απλά θέμα χρόνου περιμένουν την 1/4/2013. Μέχρι τότε, δεν θέλουν να ανοίξουν κανένα άλλο μέτωπο και ο Μέργος απλά βιάστηκε να μιλήσει. Από την άλλη, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και λοιποί, αποδυναμωμένοι, αναξιόπιστοι και -κυρίως- ανίκανοι και ξεπουλημένοι, δεν θα αντιδράσουν, το πολύ να ρίξουν 1-2 απεργίες ντουφεκιές.

Από όλη αυτή την υπόθεση βγαίνουν μερικά πολύ απλά συμπεράσματα:
-H εποχή του έμμισθου συνδικαλισμού τύπου Παναγόπουλου τελειώνει σε 2 μήνες, με σειρά ψηφισμένων αντιεργατικών νόμων.
-Τα ίδια τα εργατικά κέντρα απαξιώνονται και θα έχουν ενημερωτικό ρόλο των εργαζομένων.
-Το θέμα της διαπραγμάτευσης των αποδοχών όλων των εργαζομένων φεύγει από τα ανίκανα χέρια όλων των 3θμιων οργανώσεων και πάει στην κυβέρνηση.

Πλέον η κατάσταση πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων που με συνεχείς αγώνες να ανατρέψουν τη χούντα και τις αποφάσεις της. Τέρμα τα δίφραγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου