Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πυροσβέστες αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές εξώσεων στην Ισπανία (βίντεο)


pirosbestes ispania
Τώρα στο πλευρό των Ισπανών που πλήττονται από την κρίση και καθημερινά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν στον δρόμο, τάσσονται και οι πυροσβέστες.






Η δική τους επανάσταση ξεκίνησε όταν διατάχθηκαν να «γκρεμίσουν» την πόρτα ενός ενοίκου που ενώ είχε ειδοποιηθεί για έξωση, παράμενε πεισματικά στο σπίτι αρνούμενος να δεχθεί να το εγκαταλείψει.

Όταν το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού έφτασε στον εν λόγω κτίριο, στην πόλη της Κορούν,α βρήκε μπροστά του ένα πλήθος διαδηλωτών που με τα κορμιά τους σχημάτιζαν μια ασπίδα προστασίας για να μην επιτρέψουν σε κανένα να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση.

Και όταν οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από το πλήθος πως ο ένοικος που δεν μπορούσε να πληρώσει τα ενοίκια του σπιτιού του ήταν μια 86χρονη γιαγιά, τότε όχι μόνο αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις εντολές που είχαν λάβει αλλά έλαβαν και εκείνοι μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και ένωσαν και τις δικές τους φωνές στο σύνθημα που πλέον ακούγεται τόσο ηχηρά στην Ισπανία : «Σταματήστε τις εξώσεις, σταματήστε τις κατασχέσεις».







Η 86χρονη γυναίκα, η Aurelia Rey, μένει σε αυτό το μικρό σπίτι από το 1979. Ζει με μια σύνταξη των 356 ευρώ και από αυτά τα χρήματα το ένα τρίτο το διαθέτει για να πληρώνει το ενοίκιο της. Αδυνατώντας όμως να πληρώσει τις υποχρεώσεις της εξαιτίας των αυξημένων φόρων και του κόστους ζωής, τους τελευταίους μήνες αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο της. Και οι δικαστικές αρχές απλά αποφάσισαν με εντολή τους…να την πετάξουν στο δρόμο.





Η διαταγή προς τους πυροσβέστες να αναλάβουν αυτή την αποστολή ήταν η τρίτη απόπειρα των αρχών για να την βγάλουν έξω από το σπίτι. Και αυτή όμως αποτυχημένη καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί για να εφαρμοστεί μια τόσο σκληρή εντολή.

Στο πλευρό των πυροσβεστών που αψήφησαν τους προϊσταμένους τους, έσπευσε με επίσημες τοποθετήσεις το σωματείο πυροσβεστών της Καταλονίας που έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση : «Δεν θα βοηθούμε για να εφαρμόζονται οι εξώσεις. Εμείς θα σπάμε πόρτες μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε ενοίκους και να σώσουμε τις ζωές τους».


Πηγή: exelixeis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου