Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τζάμπο : Αθωώθηκαν εργαζόμενοι από την απεργία στα Τζάμπο


Αθώους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τους 10 κατηγορούμενους οι οποίοι βρέθηκαν χτες στο εδώλιο για να δικαστούν με την «κατηγορία» ότι συμμετείχαν το 2009 σε αγωνιστική κινητοποίηση στο κατάστημα της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ» στην οδό Πειραιώς. Κινητοποίηση που έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονταν στα καταστήματα αυτής της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην άδικη, τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου, συνδικαλιστή. Ανάμεσα στους 10 κατηγορούμενους, ήταν στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Η χτεσινή δίκη στήθηκε με βάση το γνωστό φιρμάνι του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά, το οποίο διατηρεί η συγκυβέρνηση σε πλήρη ισχύ. Με την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία φέρει ατόφια τη σφραγίδα των μονοπωλίων, είχαν κηρυχθεί εκ των προτέρων παράνομες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ», καθώς τις είχε χαρακτηρίσει «τελεσθέντα εγκλήματα»! Ετσι οι διωκτικές αρχές στην πρεμούρα τους να εφαρμόσουν την απόφαση αυτή που στην ουσία στοχοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, έστειλαν στο εδώλιο, ανάμεσα στους 10 και εργαζόμενους που δεν είχαν καμία σχέση με την κινητοποίηση. Απλώς έτυχε εκείνη την ημέρα να έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους κοντά στο κατάστημα. Η αστυνομία αποφάνθηκε ότι αφού τα αυτοκίνητα ήταν κοντά στο «ΤΖΑΜΠΟ» οι οδηγοί τους ήταν «ένοχοι». Τα στοιχεία τους βρέθηκαν με βάση τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και ασκήθηκε δίωξη.

Αστυνομία και εισαγγελέας, έφτασαν να ασκήσουν δίωξη ακόμα και σε μία εργαζόμενη του «ΤΖΑΜΠΟ» που την ώρα της κινητοποίησης εργαζόταν μέσα στο κατάστημα και συνεχίζει να εργάζεται. Απλώς είχε και αυτή αφήσει το αυτοκίνητό της μπροστά στο πολυκατάστημα! Οπως ήταν αναμενόμενο η δίκη μετατράπηκε σε τραγέλαφο με αποτέλεσμα την αθώωση των κατηγορουμένων. Αξίζει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, όπως επισημάνθηκε από το δικηγόρο υπεράσπισης, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων ότι είναι καρμπόν με το κατηγορητήριο προηγούμενων δικών για αυτή την υπόθεση και όπως τόνισε, «φαίνεται να συντάχθηκε σε κάποιο κέντρο, πάντως όχι σε δικηγορικό γραφείο».

Επίσης, αντίστοιχη δίκη έγινε και στην Κέρκυρα, όπου αθωώθηκαν δύο συνδικαλιστές που κατηγορούνταν για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «παράνομη βία».

από ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου