Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

2 νεκροί και άλλοι 3 σπουδαστές χαροπαλεύουν, Αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής (Βίντεο)


Αυτό που σημειώθηκε σήμερα στην Λάρισα και είχε σαν αποτέλεσμα δυο σπουδαστές να είναι νεκροί και άλλοι τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν αναθυμιάσεις από μαγκάλι, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, δεν είναι μόνο μια τραγωδία, αλλά και ένα έγκλημα στο οποίο θύτης είναι η μνημονική συγκυβέρνηση.
Μας το λέει με έμμεσο τρόπο η σπιτονοικοκυρά των παιδιών που έχασαν την ζωή τους, όπως και ο πολίτης που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

 Ναι, κανένας φτωχός οικογενειάρχης δεν μπορεί σήμερα να πληρώσει πετρέλαιο για να ζεσταθεί αυτός και τα παιδιά τους. Γ’ αυτό και όλοι μας απ’ τα λαϊκά στρώματα καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις για να μην τουρτουρίζουμε από το κρύο. 

Εκεί μας κατάντησαν:

 «Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%! 

Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς.

Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!

Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!

Κατάρρευση της ζήτησης 

Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%!

Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! από άρθρο του Γ. Δελαστίκ
 ΒΑΘΥ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση για τη δίκη του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΗ, στις 10 π.μ., στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

Τη Δευτέρα 4 Μάρτη στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζεται – μετά από την άρση της βουλευτικής ασυλίας του – ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.Το αυτοκίνητό του αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Τις μέρες εκείνες, γινόταν η«Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής στου Ζωγράφου και η μεταφερόμενη συμμορία που είχε επιτεθεί στον φοιτητή «προπαγάνδιζε» την φασιστική εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη ρίχνοντας τρυκάκια της Χρυσής Αυγής και τραμπουκίζοντας νέους με προτίμηση σε όσους είχαν μακριά μαλλιά, φορούσαν σκουλαρίκια, κ.λ.π.
Από τότε μέχρι σήμερα, με δεδομένη την κοινοβουλευτική κάλυψη, την απροθυμία των ένστολων «Προστατών του Πολίτη» να ασχοληθούν με τη σύλληψη των φασιστικών συμμοριών, και την ιδιαίτερα ανεκτική στάση των δικαστικών αρχών απέναντί τους, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιθέσεις: Σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αριστερούς, σε νέους που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, σε συνδικαλιστές που ακούνε εργατικά τραγούδια, σε μαθητές που αντιτίθενται στη ρατσιστική και φασιστική βία στα σχολεία.
Σε πολλές από αυτές, έχουν αναγνωριστεί, δικαστεί ή καταδικαστεί ως δράστες, βουλευτές, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Όμως πολλές δίκες αναβάλλονται διαρκώς, (όπως π.χ. στην περίπτωση της υποψήφιας βουλευτή Α Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Θέμιδας Σκορδέλη και των δύο ομοϊδεατών της για το μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα – 6 αναβολές). Σε άλλες περιπτώσεις, θύτες και θύματα καταδικάζονται με παρόμοιες ποινές (υπόθεση Βέροιας). Για Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν με περίστροφα και μαχαίρια, όπως τους δύο Κορίνθιους νεοναζί που συνελλήφθησαν πρόσφατα αποσιωπάται η πολιτική τους ταυτότητα. Ενώ για στυγνούς δολοφόνους που στο σπίτι τους διαθέτουν και πάκα από φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, οι αρχές δεν έκριναν σκόπιμο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους, (όπως στην περίπτωση των Πετραλώνων που οι συλληφθέντες ομολόγησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάντ Λοκμάν).
Απέναντι στην προκλητική ασυλία που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ από τις αρχές, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Μάρτη στις 10 το πρωί στην Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης στου Ζωγράφου το 2007. Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονική δράση των νεοναζί σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Ποτέ Ξανά Φασισμός!

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”

Έκοψαν νερό και ρεύμα σε άνεργο


Έκοψαν νερό και ρεύμα σε άνεργοΤο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη διακοπή ρεύματος και νερού σε άνεργο οικοδόμο μετανάστη, από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

«Είναι απάνθρωπη η αντιμετώπιση να βυθίσει στο σκοτάδι και χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, μια οικογένεια που αντικειμενικά δεν έχει και δεν μπορεί να πληρώσει, γιατί ζουν στην ανεργία, γιατί οι πολιτικές το εκάστοτε κυβερνήσεων μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και στη φτώχια, με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, να φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες του λάου για να την βγάλει καθαρή το κεφάλαιο, για την καπιταλιστική κρίση που αυτό έχει δημιουργήσει, από την υπερσυσσώρευση πλούτου», τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου που καλεί όλους τους ανέργους οικοδόμους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο, στις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που είναι σε κάθε Συνοικία.

Πηγή: press-a.gr

Tι είναι κρίση;

Η κατατρομοκράτηση των κατοίκων της Χαλκιδικής συνεχίζεται


Τους πήραν τα κινητά για να μην επικοινωνούν με τους γονείς τους και τους εξαφάνισαν για ώρες. Δυο παιδιά χτυπημένα από τους αστυνομικούς, 22 και 24 χρονών. "'Εκλεισαν τον γιό μου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και του έριχναν μπουνιές και κλωτσιές", μόλις μου είπε ο πατέρας του ενός πιτσιρικά στο τηλέφωνο. Αυτό το "με κάθε κόστος θα γίνει η επένδυση" κύριε Σαμαρά περιλαμβάνει και τον βασανισμό;

Πηγή: Ντίνα Δασκαλοπούλου στο facebook

Επίθεση με δακρυγόνα σε αντιφασιστική πορεία στην Πάρο - Συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής στην επιχείρηση της αστυνομίας




Όταν οι διαδηλωτές πλησίαζαν στην ταβέρνα όπου γινόταν η εκδήλωση των Χρυσαυγιτών, ξεκίνησε επίθεση με δακρυγόνα, ενώ στην επιχείρηση της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει από το χώρο της εκδήλωσης.

Οι πληροφορίες του Naxos News αναφέρουν για τη μεταφορά δυο ατόμων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Μάλιστα, όσον αφορά το τραύμα που υπέστη ο άντρας, αναφέρεται ότι είναι σοβαρό, αφού έχει σπασμένο πλευρό και έγινε συρραφή τραύματος στο κεφάλι. Συρραφή τραύματος στο κεφάλι έγινε και στην τραυματισμένη γυναίκα.

Το Κέντρο Υγείας, επισκέφθηκε για να δει τους τραυματίες ο δήμαρχος Πάρου, Στ. Βλαχογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία "Μαντώ Μαυρογένους, συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα, με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, ενώ σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίαζε την ίδια ώρα στο Δημαρχείο, διάβασε στη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πάρου.

Πηγή: naxos-news.gr

Τζάμπο : Αθωώθηκαν εργαζόμενοι από την απεργία στα Τζάμπο


Αθώους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τους 10 κατηγορούμενους οι οποίοι βρέθηκαν χτες στο εδώλιο για να δικαστούν με την «κατηγορία» ότι συμμετείχαν το 2009 σε αγωνιστική κινητοποίηση στο κατάστημα της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ» στην οδό Πειραιώς. Κινητοποίηση που έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονταν στα καταστήματα αυτής της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην άδικη, τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου, συνδικαλιστή. Ανάμεσα στους 10 κατηγορούμενους, ήταν στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Η χτεσινή δίκη στήθηκε με βάση το γνωστό φιρμάνι του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά, το οποίο διατηρεί η συγκυβέρνηση σε πλήρη ισχύ. Με την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία φέρει ατόφια τη σφραγίδα των μονοπωλίων, είχαν κηρυχθεί εκ των προτέρων παράνομες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ», καθώς τις είχε χαρακτηρίσει «τελεσθέντα εγκλήματα»! Ετσι οι διωκτικές αρχές στην πρεμούρα τους να εφαρμόσουν την απόφαση αυτή που στην ουσία στοχοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, έστειλαν στο εδώλιο, ανάμεσα στους 10 και εργαζόμενους που δεν είχαν καμία σχέση με την κινητοποίηση. Απλώς έτυχε εκείνη την ημέρα να έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους κοντά στο κατάστημα. Η αστυνομία αποφάνθηκε ότι αφού τα αυτοκίνητα ήταν κοντά στο «ΤΖΑΜΠΟ» οι οδηγοί τους ήταν «ένοχοι». Τα στοιχεία τους βρέθηκαν με βάση τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και ασκήθηκε δίωξη.

Αστυνομία και εισαγγελέας, έφτασαν να ασκήσουν δίωξη ακόμα και σε μία εργαζόμενη του «ΤΖΑΜΠΟ» που την ώρα της κινητοποίησης εργαζόταν μέσα στο κατάστημα και συνεχίζει να εργάζεται. Απλώς είχε και αυτή αφήσει το αυτοκίνητό της μπροστά στο πολυκατάστημα! Οπως ήταν αναμενόμενο η δίκη μετατράπηκε σε τραγέλαφο με αποτέλεσμα την αθώωση των κατηγορουμένων. Αξίζει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, όπως επισημάνθηκε από το δικηγόρο υπεράσπισης, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων ότι είναι καρμπόν με το κατηγορητήριο προηγούμενων δικών για αυτή την υπόθεση και όπως τόνισε, «φαίνεται να συντάχθηκε σε κάποιο κέντρο, πάντως όχι σε δικηγορικό γραφείο».

Επίσης, αντίστοιχη δίκη έγινε και στην Κέρκυρα, όπου αθωώθηκαν δύο συνδικαλιστές που κατηγορούνταν για «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «παράνομη βία».

από ριζοσπάστη

Μια εικόνα = 1000 λέξεις


Δεν νομίζω οτι χρειάζονται συστάσεις τα πρόσωπα, ούτε κάποια περιγραφή των κατασταλτικών μεθόδων στην μία και στην άλλη περίπτωση.

Οι δύο εικόνες μιλούνε απο μόνες τους. Το καθεστώς της αστικής κυριαρχίας εκπέμπει το μήνυμά του προς ΟΛΗ την κοινωνία μέσω των εικόνων που αναμεταδίδουν τα γκεμπελίστικα μέσα μαζικής εξαπάτησης (TV, εφημερίδες, sites-blogs κλπ) που ελέγχει.

Εικόνα 1 : Όταν κλέψεις 200 χιλιάρικα απο μια τράπεζα, αυτό το ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ "ίδρυμα" του καπιταλισμού, θα χτυπηθείς αλύπητα, θα βασανιστείς, θα σε σέρνουν σαν θήραμα κυνηγιού οι σύγχρονοι μασκοφόροι ταγματασφαλήτες του καθεστώτος με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο (όπως κάνουν οι αμερικάνοι με τους μαφιόζους ρουφιάνους που κινδυνεύουν με εκδίκηση απο το συνάφι τους), θα τρέχουν γύρω σου πάνοπλα τα ΕΚΑΜ, αυτά τα σύγχρονα SS, και θα σε πετάνε οι εισαγγελείς και οι σύγχρονοι στρατοδίκες απο κελί σε κελί  μέχρι να λιώσεις.

Εικόνα 2 : Άν όμως είσαι "καθώς πρέπει" απατεώνας και κλέβεις 17,9 μύρια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο τον λαό, και όχι απο τους τραπεζίτες ή τους υπόλοιπους αστούς, βάζοντας χέρι στα ταμεία του δήμου, στους δημοτικούς φόρους και στα δημοτικά τέλη, στα χρήματα δηλαδή που πληρώνει ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ του δήμου, και αν αυτό μάλιστα το κάνεις επι πολλά χρόνια, τότε στην χειρότερη περίπτωση που έχεις αφήσει πίσω σου ατράνταχτα στοιχεία και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, θα σε δικάσουν όμορφα και ήσυχα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, κι εφόσον καταδικαστείς, θα πάς ατσαλάκωτος, χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο, με τα "βραχιόλια" πιασμένα εμπρός κι όχι πίσω στην πλάτη, σε prive κλουβάκι μεταγωγής, συνοδευόμενος απο γραβατωμένο μπάτσο, χωρίς κουκούλα και οπλοπολυβόλο στο χέρι.

Νομίζω οτι αυτή συγκεκριμένη σύνθεση των δύο φωτό, ακόμα και μόνη της, χωρίς ενδεχομένως κανέναν υπο-υπερ-τιτλισμό, θα μπορούσε να γίνει μια ωραιότατη αφίσα που να κολλιέται ΠΑΝΤΟΥ, απευθυνόμενη κατευθείαν στο μυαλό του κάθε οργισμένου...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ = ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Ηράκλειο Κρήτης

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 17.00 στις 3 Μάρτη για τον ερχομό των βουλευτών της ΧΑ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συναυλία το Σάββατο 2 Μαρτίου


Το κάλεσμα της ΟΛΜΕ

 

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση τη δημόσια δωρεάν παιδεία


  • Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.
  •  Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και υποχρεωτικές μετακινήσεις. Αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.Παλεύουμε για την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά», που προχωρά σε καταργήσεις τμημάτων, οδηγεί σε διάλυση το πανεπιστήμιο εναρμονίζοντάς το με τις ανάγκες της αγοράς και ιδιωτικοποιεί τη λειτουργία του.
  • Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.
  • Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.
  • Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.
  • Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερή – μόνιμη εργασία για όλο το λαό.
  • Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.
  • Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.
  • Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.
  • Όλα τα σχολεία (Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ΕΠΑΣ) χρειάζονται αυξημένη χρηματόδοτηση και πολύπλευρη στήριξη για να λειτουργήσουν.

 

Να τους σταματήσουμε!

 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!


 

Όλοι – ες μαζί, ξεκινάμε έναν κοινωνικό ανένδοτο, έναν παλλαϊκό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.


Για την παρέμβαση στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων



Χθες  [σ.σ: 27/2/2013] το πρωί, η συλλογικότητα του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βρεθήκαμε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων για το  πάρκο τρίτση που, πάνω από ένα μήνα τώρα, βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα διαχείρισής του προς τη ΔΕΗ.  Η εγκατάλειψη του πάρκου και η διακοπή της ηλεκτροδότησής του σχετίζεται άμεσα με τις μεθοδεύσεις αφανισμού του ανοιχτού,  δημόσιου χαρακτήρα του.


Κατά την άφιξή μας στη ΔΕΗ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μάς υποδέχθηκαν παρατεταγμένες περιμετρικά του κτιρίου (ειδικοί φρουροί, ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ, ασφαλίτες κ.α) δίνοντας την εικόνα μιας κατεχόμενης περιοχής. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και μετά από παρεμβάσεις συντρόφων-ισσών αναγκάστηκε να υποχωρήσει για λίγα μέτρα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκε πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα, φωνάχτηκαν συνθήματα για τη λεηλασία της φύσης, για την καταστολή, οπως και αντιφασιστικού χαρακτήρα, ενώ παραμείναμε στο χώρο για μιάμιση ώρα περίπου. Επιπλέον, συντρόφισσες μπήκαν στο κτίριο και συγκεκριμένα στο γραφείο της διευθύντριας, δηλώνοντας ρητά πως το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η επανασύνδεση του ρεύματος πρέπει να είναι άμεση. Το κλίμα ήταν θετικό και έτσι ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Η παρέμβαση έληξε με συνθήματα και μοίρασμα του κειμένου στη λαϊκή αγορά  που γίνεται σε παρακείμενη οδό.


Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησής» του, ενάντια σε φορείς και δήμους που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του. Όλοι εκείνοι-ες που το νοιάζονται, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, φροντίζοντάς το συλλογικά και αυτοοργανωμένα βρίσκονται ήδη μπροστά τους.


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αναδημοσίευση από το blog του Ελεύθερου Αγρού]

Τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ναζιστικό χαιρετισμό οπαδών της


latsio.jpg
"Καμπάνα" δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε η Λάτσιο για τον ναζιστικό χαιρετισμό 300 περίπου οπαδών της στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ, στη φάση των «32» του Europa League.

Έτσι, η ιταλική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Στουτγκάρδη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης χωρίς τους οπαδούς της.
Σημειώνεται  πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Ντίτο, χαρακτήρισε την τιμωρία της ομάδας του αυτή τη φορά εντελώς άδικη. «Η Λάτσιο έκανε τα πάντα για να αποφύγει αυτό το συμβάν. Είναι παράλογο να στερείς από την ομάδα τους οπαδούς της για δύο συνεχόμενα ματς, προκαλώντας τέτοια οικονομική ζημιά», ανέφερεσε δηλώσεις του.

Την απέλυσαν, θέλουν να της πάρουν και το σπίτι!



Σας καθυστερεί ο καπιταλιστής το μισθό και τολμάτε να τον πάτε στην Επιθεώρηση Εργασίας; Απολύεστε! Τολμάτε να καταγγείλετε την απόλυση ως «καταχρηστική και εκδικητική»; Ε, τότε, δεν διορθώνεστε με τίποτα! Γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθείτε όσο πιο αυστηρά γίνεται. Να χάσετε ακόμα και το σπίτι σας! Θα μπορούσε να θεωρηθεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Στην Ελλάδα του Μνημονίου και της αχαλίνωτης αποθράσυνσης των καπιταλιστών, ακόμα και τέτοια σενάρια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Οπως στην περίπτωση της Ευγενίας Λυλάκου, εργάτριας στο βιβλιοδετείο του Β. Κυπραίου στο Περιστέρι.

Το Νοέμβρη του 2010, ο Κυπραίος έστειλε εξώδικη προειδοποίηση απόλυσης στην Ευγενία προφασιζόμενος οικονομικές δυσχέρειες και κατηγορώντας την για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Στο εξώδικο προανήγγειλε την απόλυσή της μόλις τελείωνε το καθεστώς προστασίας λόγω μητρότητας (29/12/10). Ηταν τέτοια η πρεμούρα του που δεν περίμενε καν να χρονίσει το δεύτερο παιδί της για να της ανακοινώσει ότι θα απολυθεί. Για κακή του τύχη, όμως, το καθεστώς προστασίας παρατάθηκε (με το νόμο 3896 του Δεκέμβρη του 2010), οπότε ο καπιταλιστής έπρεπε να την απολύσει τρεις μήνες αργότερα. Και το έκανε. Ετσι, έπαιρνε τη ρεβάνς από μία εργάτρια που στο παρελθόν είχε επανειλημμένα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας την καταστρατήγηση των της δικαιωμάτων της, με αποτέλεσμα η Επιθεώρηση να κάνει συστάσεις στον καπιταλιστή για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Αν τα πράγματα σταματούσαν εκεί, θα μιλούσαμε για μία ακόμα εκδικητική απόλυση. Ομως ο καπιταλιστής το τράβηξε παραπέρα. Αφορμή ήταν το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας (της οποίας η Ευγενία είναι μέλος) στις 22 Νοέμβρη του 2010 για αλληλεγγύη προς την ίδια, κατά την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (http://antigeitonies.blogspot.gr/2010/11/blog-post_1621.html). Το κάλεσμα κατήγγειλε την απόλυση ως καταχρηστική και εκδικητική, που δεν θα έπρεπε να μείνει αναπάντητη. Δέκα μήνες μετά (στις 15/9/11), ο Κυπραίος έκανε αγωγή στην Ευγενία ζητώντας της το εξωφρενικό ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ (50 γι’ αυτόν και 50 για την εταιρία που έχει με τη γυναίκα του), ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστη από το… συκοφαντικό δημοσίευμα της Ταξικής Πορείας! Αξίωσε δε, η εργάτρια να αποσύρει το δημοσίευμα (που δεν ήταν δικό της, αλλά του εργατικού σχήματος του οποίου είναι μέλος) και να σταματήσει τη δημοσίευση στο μέλλον «δυσφημιστικών και αναληθών γεγονότων», με την απειλή χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για κάθε νέα δημοσίευση! Επειδή το δημοσίευμα δεν έφερε την υπογραφή της εργάτριας, αλλά του εργατικού σχήματος, ο καπιταλιστής εφηύρε την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» στο επίμαχο δημοσίευμα, με το αιτιολογικό ότι αναφέρει γεγονότα που μόνο η Ευγενία μπορούσε να γνωρίζει, όπως η ημερομηνία της απόλυσης!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί το Σεπτέμβρη του 2014, ο καπιταλιστής, όμως, που όπως επισημαίνει στην αγωγή του φερόταν «πατρικά» στην εργαζόμενη, άσκησε το… πατρικό του καθήκον, ζητώντας από το δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα με τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εργάτριας μέχρι του ποσού των 120 χιλιάδων ευρώ (έβαλε και τους τόκους μέσα)! Το έκανε αυτό γιατί, όπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η περιουσιακή κατάσταση της εργάτριας είναι επισφαλής, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο να μην του δώσει τα λεφτά αν κερδίσει την υπόθεση!

Ο… πατρικός καπιταλιστής ισχυρίζεται ότι το κάλεσμα του εργατικού σχήματος τον συκοφαντεί, παρουσιάζοντάς τον ως «εργοδότη που “μεθοδεύει” τις κινήσεις του εναντίον των εργαζόμενων του με σκοπό το κέρδος»! Κατηγορία την οποία φροντίζει να επιβεβαιώσει στο ακέραιο, φτάνοντας στο έσχατο σημείο εκδικητικότητας να ζητήσει από μία άνεργη εργάτρια με δύο μικρά παιδιά το ίδιο της το σπίτι!

Το ευτράπελο της υπόθεσης (αν μπορεί να μιλήσει κανείς για ευτράπελα σ’ αυτή την ιστορία) είναι το πώς ο καπιταλιστής παρουσιάζει τη… μεγάλη ζημιά που υπέστη η επιχείρησή του από το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας: «Απόρροια του συκοφαντικού δημοσιεύματος ήταν η οικονομική μου καταστροφή, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα κλονίστηκε η πίστη και το μέλλον της εταιρίας μου, γνωστή στο χώρο των εκδόσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς ακυρώθηκαν παραγγελίες, εξαιτίας του επίδικου κειμένου το οποίο αναπαράχθηκε και σε άλλα ιστολόγια και ιστοσελίδες του διαδικτύου»! Φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται, ότι «το συκοφαντικό δημοσίευμα είχε ως δυσάρεστο επακόλουθο την απώλεια και επικείμενων συμφωνιών με εκδοτικούς οίκους», με τους οποίους συνεργάζεται επί πολλά χρόνια! Επικοινώνησαν, λέει, μαζί του Ιερές Μονές, με τις οποίες συνεργαζόταν επί πολλά χρόνια (λόγω της εξειδίκευσης των εκδόσεών του στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και τις εκκλησιαστικές εκδόσεις) και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και την έκπληξή τους για τη συμπεριφορά του, βάσει του δημοσιεύματος! Φαίνεται πως οι καλόγεροι εντρυφούν με ζήλο στα ιστολόγια της Ταξικής Πορείας, του ΚΚΕ (μ-λ) και του Indymedia, στα οποία αναρτήθηκε το επίμαχο κάλεσμα, και συνάγουν κρίσεις βάσει των όσων αναφέρονται σ’ αυτά τα ιστολόγια και όχι βάσει της πολύχρονης συνεργασίας τους με τον καπιταλιστή! Εχει και η γελοιότητα τα όριά της, αλλά ο καπιταλιστής τα ξεπέρασε χωρίς ίχνος ντροπής!

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο που εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Τετάρτη, ο λογιστής της επιχείρησης ανέφερε ότι ακόμα και το Ιδρυμα Ωνάση ακύρωσε παραγγελίες λόγω του δημοσιεύματος! Ο ίδιος δε δίστασε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τον καπιταλιστή σαν πιο… φτωχό από την εργάτρια, επειδή αυτή έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο, ενώ ο καπιταλιστής και η γυναίκα του όχι!

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει εκδοθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και δεν γνωρίζουμε αν θα αποφασιστεί η συντηρητική κατάσχεση του σπιτιού της Ευγενίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό αντεργατικής βίας επικυρωμένο με δικαστική απόφαση. Ακόμα όμως κι αν δεν γίνει αυτό, και μόνο η αγωγή κατά της εργάτριας αποτελεί πρόκληση. Μια πρόκληση που δείχνει ανάγλυφα πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι καπιταλιστές, απαιτώντας την ενίσχυση της φασιστικοποίησης παράλληλα με την «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης. Μπροστά στην απόλυτη εξαθλίωση υπάρχουν δύο επιλογές. Υποταγή ή μαχητική αντίσταση. Οι καπιταλιστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εργατική τάξη δε θα πορευτεί σαν πρόβατο στη σφαγή. Αυτό απαιτεί ταξική οργάνωση και δράση, βάσει του γνωστού συνθήματος: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18702&pos=4&cat_id=48

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Διαβεβαιώνουν την El Dorado για τις επενδύσεις στις Σκουριές


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις της El Dorado Gold, που εκμεταλλεύεται το ορυχείο στις Σκουριές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε στον Καναδά με τον πρόεδρο του δ.σ. της εταιρείας, Ρόμπερτ Γκίλμορ.



Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», με απόφαση της κυβέρνησης και με διαδικασίες fast track η εταιρεία El Dorado Gold αναμένεται να αναλάβει την εκμετάλλευση κι άλλου ορυχείου - πέραν των Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου - στο Πέραμα Έβρου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αποκάλυψε ότι σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό απέσπασε τη δέσμευσή του για τη νέα επένδυση, παρ' ότι ακόμη αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για τα μεταλλευτικά τέλη.

Ζητούν απογόρευση εισόδου για τους χρυσαυγίτες βουλευτές στην Αυστραλία


Ομάδα Ελληνοαυστραλών έχει ετοιμάσει ένα υπόμνημα και συγκεντρώνει υπογραφές για να απαγορευτεί η είσοδος στην Αυστραλία σε βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το υπόμνημα θα σταλεί στον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ μετά από δηλώσεις του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη ότι το κόμμα του πρόκειται να ανοίξει γραφείο στη Μελβούρνη και αντιπροσωπεία βουλευτών της παράταξης θα επισκεφθεί την Αυστραλία.
Στο υπόμνημα προς τον υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, οι ομογενείς αναφέρουν: «Τα δύο τελευταία χρόνια, η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει ένα κύμα τρόμου και βίας στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης και περιοχής στην Ελλάδα. Τον Μάιο του 2011, εξαπέλυσαν ένα κύμα οχλοκρατικής βίας εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και από τις εθνικές εκλογές του Μάη και του Ιούλη 2012, η βία τους έχει ενταθεί. Εκτός από την ακραία βία και τον ρατσισμό του, το κόμμα αυτό είναι άγρια ομοφοβικό και αυταρχικό, ενώ συχνά επιτίθεται και σε πολιτικούς ακτιβιστές και καλλιτέχνες.
Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί τώρα να εξαπλωθεί στην ελληνική διασπορά, προσπαθώντας να ανοίξει γραφείο στη Νέα Υόρκη και στη Νυρεμβέργη. Τώρα από διάφορα δημοσιεύματα προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοντά στο άνοιγμα γραφείου στη Μελβούρνη και ότι μέλη της ηγεσίας της σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, προκειμένου να «κόψουν την κορδέλα" των εγκαινίων των νέων γραφείων τους Αυτή η οργάνωση δεν έχει θέση πουθενά, αλλά ενώ η Ελλάδα δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να την αποτρέψει από το να αναπτύσσεται, η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι σε θέση να αποτρέψει την έλευση των μελών τους εδώ.
Καλούμε τον Υπουργό Μετανάστευσης, Brendan O'Connor, να αρνηθεί τις βίζες στα ακόλουθα μέλη της ηγεσίας (βουλευτές) της Χρυσής Αυγής της που ενδέχεται να επιδιώξουν να έρθουν στην Αυστραλία, για οποιοδήποτε σκοπό: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ιωάννη Λαγό, Νίκο Κουζίλο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Νικήτα Σιόη, Χρήστο Παππά, Μιχάλη Αρβανίτη.  
Πέρα από την απαγόρευση εισόδου σε οποιοδήποτε από τα μέλη τους, καλούμε στη συγκρότηση ενός κινήματος των Ελλήνων της Αυστραλίας καθώς και της ευρύτερης κοινότητας για την καταπολέμηση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία μας, ως μέρος ενός ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της επιρροής τους στην ελληνική κοινότητα καθώς και την απειλή που συνιστούν για την πολυπολιτισμική κοινωνία για την οποία οι Ελληνοαυστραλοί και άλλοι μετανάστες έχουν αγωνιστεί και υπερασπιστεί».
http://tvxs.gr

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική


Σχέδιο εθελουσίας εξόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική«Όχι» στο σχέδιο της «Χαλυβουργικής» για εθελούσια έξοδο 170 συναδέλφων τους, που όπως καταγγέλλουν προωθεί η διοίκηση της εταιρείας, λένε οι εργαζόμενοι.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής, η διεύθυνση της εταιρείας «δίνει σάρκα και οστά στο νέο μοντέλο εργασιακής γαλέρας που προωθούν οι Έλληνες βιομήχανοι σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εκτός από την εθελούσια έξοδο, η εταιρεία ζητά, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων με βάση τις 40 ώρες, κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του κατάργηση πρόσθετου επιδόματος αδείας. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να βρεθεί λύση.
newsbeast.

Nεοναζιστική προπαγάνδα για παιδιά!


Κατήχηση παιδιών από την ηλικία των 6 ετών, τους οποίους αποκαλεί «μικρούς φίλους του κινήματος», έχει ξεκινήσει η Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται από φωτογραφίες και ανακοίνωση που δημοσιεύθηκαν χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της. Παράλληλα, σε κείμενό της τοπική οργάνωση του κόμματος τονίζει ότι «η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις πρότυπα».


Σύμφωνα με την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε στην Αρτέμιδα Αττικής «κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων». Περίπου 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».



ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Το στίγμα της στάσης της απέναντι σε αυτές τις ηλικίες δίνει κείμενο που αναρτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής βορείων προαστίων. Το κείμενο καλούσε τα μέλη της οργάνωσης να λάβουν «αντίμετρα κατά της προπαγάνδας». Βασιζόταν σε αποσπάσματα του βιβλίου «Η προπαγάνδα - Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών» του Γεωργίου Γεωργαλά που εκδόθηκε το 1967. Ο συγγραφέας κατέλαβε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και υπήρξε ο ιδεολογικός εκφραστής της.

«Η ψυχοπολιτική διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ο άνθρωπος διακατέχεται από ανασφάλεια λόγω φυσικής αδυναμίας, σωματικής και πνευματικής. Αυτό το συναίσθημα προκαλεί αναζήτηση προστασίας... Το συμπέρασμα για την προπαγάνδα είναι ότι αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο», αναφερόταν στο κείμενο προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής. «Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη διά μέσου της φαντασίας», συνέχιζε το κείμενο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, άλλο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας είναι ο μιμητισμός, γι' αυτό και η προπαγάνδα προσδίδει σε ήρωες-πρότυπα ιδιότητες που θέλει να αποκτήσουν τα παιδιά. «Δεν έχει σημασία αν ο ήρωας ήταν πραγματικός ή φανταστικός. Δεν έχει σημασία, αν και εφόσον ήταν πραγματικός, αν είχε τις ιδιότητες αυτές ή όχι. Οταν πια καθιερωθεί στην παιδική συνείδηση κάποιος σαν ήρωας αρχίζει η κυρίως φάση της προπαγάνδας», κατέληγε το απόσπασμα.



ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ».  Η κατήχηση των παιδιών έγινε την ίδια μέρα που «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσαν έρευνα για το πώς η Χρυσή Αυγή προσεγγίζει εφήβους, ηλικίας 16-17 ετών, που εμφανίζονται στα γραφεία της και το πώς άλλοι μαθητές - μη μέλη της - επικαλούνται το όνομα της οργάνωσης ως μέσο εκφοβισμού και αιτιολόγησης των επιθέσεών τους κατά μεταναστών.

Μαζί με το ρεπορτάζ, στην ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ» έχει αναρτηθεί ηχητικό απόσπασμα με τις μαρτυρίες παιδιών ηλικίας 14-15 ετών, στις οποίες παραδέχονται τους ξυλοδαρμούς. «Οποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε», λέει ένας μαθητής και συμπληρώνει: «Οσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς». Παράλληλα δημοσιεύονταν φωτογραφίες (από ιστοσελίδα προσκείμενη στο Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής) με μοίρασμα φυλλαδίων της οργάνωσης έξω από σχολεία την περίοδο 2006-2010. Η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδές, κατάπτυστο, τερατολογικό». Εκτός όμως από όσα αποδεικνύονταν στην έρευνα των «ΝΕΩΝ», η ίδια η Χρυσή Αυγή παραδέχεται με τη χθεσινή ανάρτησή της ότι προσεγγίζει ακόμη και πιο μικρές ηλικίες. Οχι εφήβους, αλλά μαθητές δημοτικού.

Απαγωγή μηθητή λυκείου στην Ιερισσό


Σήμερα το πρωί το κράτος προσήγαγε μαθητή του αριστοτέλειου λυκείου ιερισσού για ανάκριση!!! Με τον γνωστό τρόπο που κινούνται οι μπάτσοι όλες αυτες τις ημέρες ο μαθητής απήχθη απ'το σχολείο κ αυτή τη στιγμή είναι στο τμήμα για ανάκριση.

Οι μαθητές του λυκείου αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κ συμπαράστασης ώσπου να επιστρέψει ο συμμαθητής τους κ παράλληλα πραγματοποίησαν πορεία στην ιερισσό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ.

Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού

Ιερισσός 27.02.2013

Το Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού μετά από ψηφοφορία αποφάσισε σήμερα 27.02.2013 να παραμείνει κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αυθαίρετη προσαγωγή του συμμαθητή μας. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε την άρση της προσαγωγής και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παρόμοια ενέργεια. Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό μέχρις ότου επιστρέψει ο συμμαθητής μας.

Επιπροσθέτως, εκφράζουμε την απογοήτευση και αγανάκτησή μας για τα δυσάρεστα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και επηρεάζουν αφενός την κοινωνία και αφετέρου το ίδιο το σχολείο.

ΜΕ ΜΑΤ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΧΡΥΣΑΦΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΠ’ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ιερισσού»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Eπιθεση σε μπατσους και ασπονδυλα της Χ.Α στο αγρινιο

  Τα ασπονδυλα της Χ.Α πηγαν να μοιρασουν φυλαδια και εφημεριδες στην πλατεια στο αγρινιο,5 Διαδες,συνεργατες τους μπατσοι ηταν εκει για να τους προστατεψουν..φασιστες και μπατσοι πηραν αυτο που τους αξιζε..
athens.indymedia.org

Παλαιστίνιος κρατούμενος πεθαίνει σε ισραηλινή φυλακή – Καταγγελίες για βασανιστήρια


Ένας Παλαιστίνιος κρατούμενος στην ισραηλινή φυλακή Μεγκίντο, πέθανε το Σάββατο, δήλωσε αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Υπουργός Κρατουμένων της Π.Α. Ίσσα Καράκε έδωσε το όνομα του νεκρού: Αραφάτ Τζαραντάτ, 30 ετών, από το χωριό Σαίρ της Χεβρώνας.
Ισραηλινά μέσα ανέφεραν νωρίτερα ότι ο Τζαρατζάτ «υπέστη καρδιακή προσβολή και το προσωπικό της φυλακής προσπάθησε μάταια να τον επαναφέρει».
Ο Καράκε είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι καθιστά την ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για το θάνατο του Τζαραντάτ και ζήτησε άμεση έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.
Ο Τζαραντάτ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε ο Καράκε, και δεν συμμετείχε στη συνεχιζόμενες απεργίες πείνας παλαιστινίων κρατουμένων.

Σύμφωνα με το ISM, ο Αραφάτ είχε γεννηθεί στις 14/1/1983, μόλις είχε γίνει 30 ετών. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, τριών και δύο ετών. Μαζί με τη γυναίκα του Νταλάλ, περίμεναν το τρίτο τους παιδί τον Ιούνιο.
Ο Αραφάτ ήταν πρωτοετής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς.
Ο Αραφάτ συνελήφθη στις 18/2/2013 και κρατήθηκε για ανάκριση στο Κέντρο Κράτησης Τζαλαμέχ, και μετά μεταφέρθηκε στη φυλακή Μεγκίντο. Όταν συνελήφθη δεν υπέφερε από κανένα πρόβλημα υγείας. Ο δικηγόρος του Addameer ανέφερε ότι δεν είχε παραπονεθεί για κανέναν πόνο εκτός από έναν ελαφρύ πόνο στην πλάτη.
Η ισραηλινή εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών Σιν Μπετ, σε αντίθεση με την οικογένεια του νεκρού, μιλά για διάφορα προβλήματα υγείας, όχι μόνο πόνο στην πλάτη, αλλά και τραύματα στο πόδι και στο στομάχι από «πλαστική» σφαίρα και κάνιστρο δακρυγόνου.
Παραδέχεται ουσιαστικά ότι ο Αραφάτ πέθανε κατά την περίοδο της ανάκρισης, καθώς λέει: «Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης […] την Πέμπτη, ο Τζαραντάτ εξετάσθηκε πολλές φορές από γιατρό. Δεν διαγνώστηκαν ιατρικά προβλήματα σε αυτές τις εξετάσεις και η ανάκριση συνεχίσθηκε».
Το διεθνές δίκτυο υποστήριξης των παλαιστίνιων κρατουμένων U-Free σε μια οργισμένη ανακοίνωση μιλά ανοικτά για δολοφονία του Τζαραντάτ από βασανιστήρια κατά την ανάκριση από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών. Αναφέρει ότι μετά τη σύλληψή του εμφάνισε προβλήματα υγείας αλλά οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να τον πάνε στο νοσοκομείο.
Εκτός από τις ισραηλινές αρχές κατηγορεί και τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή απέτυχαν να σταματήσουν τις ισραηλινές πρακτικές που είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες.
Αναφέρει ότι πάνω από 207 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει στις ισραηλινές φυλακές.

Πηγές: MaanISMMaanU-Free

Φωτογραφίες από την πορεία στη Βέροια

Ενημέρωση: Διαδήλωση στην Χαλκιδική





Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που υφίστανται την κρατική τρομοκρατία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό). Θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τις επιτροπές αγώνα στις 13.00 στην Μεγάλη Παναγία.
Συνεχής Ενημέρωση
15.08: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στην Μ. Παναγία και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου
14.42: Στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα των κατοίκων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Ο.Π όπως και οι συλληφθέντες που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της εμπρηστικ'ης επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών Λ. Τόσκας και Τ. Παπαγεωργίου.
14.40: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες από λεωφορείο που πηγαινε προς την Μ. Παναγιά.
14.25: Συνεχίζονται οι χαιρετισμοί στην Μ. Παναγία ενώ πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο παρά το τσουχτερό κρύο.
13.35: Κάτοικοι, συλλογικότητες και φορείς στο μικρόφωνο που έχει στηθεί στην Μ. Παναγιά. Τώρα στο βήμα ο Παπάς του χωριού!
13.31: Νέες Φωτογραφίες από την Μ. Παναγία


13.18: Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκης, που βρίσκεται στην συγκέντρωση τόνισε πως "Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως "όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν". Σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρλα για περιθώριο 10 ημερών τόνισε πως "Ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης "κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματα μας".,
13.16:Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθείσ την είσοδο της Μ. Παναγιά όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Στην συγκέντρωση βρίσκονται μεταξύ άλλων οι επιτροπές κατοίκων Χαλκιδικής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές του Τ. Κουράκης και Κ. Ιγγλέζη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και των Ο.Π, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης Αττικής και το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, η ΠΑΣΥ.
12.59: Φτάνουν οι πρώτοι από την Μ. Παναγιά στην Ιερισσό
12.39: Μπλόκο της αστυνομίας στον δρόμο προς την Μ. Παναγιά. Σταματούν αυτοκίνητα για ελέγχους.
12.22: Δύο προσαγωγές τώρα από λεωφορείο που συμμετείχε στην αυτοκινητοπομπήπρος Μ. Παναγία και σταματήθηκε για έλεγχο ανακοίνωσαν οι συγκεντρωμένοι στην Μ. Παναγία.
12.16: Φωτογραφίες από την Μ. Παναγιά λίγο πριν την άφιξη των συγκεντρωμενων από την Ιερισσό


11.51: Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. "Στις δημοκρατιες αποφασιζουν οι κοινωνίες, οχι τα ματ και οι εταιρειες" γράφει πανό που έχει αναρτηθεί στην Μεγ. Παναγία. "Η κυβερνηση διαταζει την βια στις Σκουριες η Διεθνης Αμνηστια την καταδικαζει. τι δεν καταλαβαινεις;" γράφει ένα άλλο. "Χρυσες υποσχεσεις, μαυρο μέλλον" γράφει επίσης.
11.45: Ξεκινούν σε λίγο από την Ιερισσό οι συγκεντρωμένοι. Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν κάτοικοι από τα χωριά της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής όπως την Αμουλιανή, τον Αγ Νικολαο, τα Νεα Ρόδα, την Ορμύλια, την Ολυμπιάδα.
11.41: Συγκεντρωμένοι στην Μ. Παναγιά

11.38: Περνούν τα πούλμαν ένα ένα τον έλεγχο και φτάνουν στην Ιερισσό. Μόλις φτάσουν όλα θα ξεκινήσουν οι συγκεντρωμένοι από την Ιερισσό προς την Μ. Παναγία όπου επίσης έχει συγκεντρωθεί κόσμος.
11.00: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στην Ιερισσό και την Μ. Παναγία. Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδηλωτές από την Ιερισσό για να φτάσουν στην
Μ. Παπαγία. Αστυνομοκρατούμενη είναι η περιοχή εντός και εκτός των χωριών ενώ δεν περνάει αμάξι που να μην του γίνει έλεγχος από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον ακινητοποιημένα βρίσκονται λεωφορεία.
Στο σχετικό κάλεσμα οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αναφέρουν :

"Στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν την συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρία Eldorado Gold - ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής - και όχι μόνο - τάσσεται ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο παραλογισμός που αποκαλούν ανάπτυξη δημιουργεί   πρόσκαιρες θέσεις εργασίας ενώ καταστρέφει χιλιάδες άλλες εφ όρου ζωής. Η οικονομία της Χαλκιδικής βασίζεται στον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομεία, που κυριολεκτικά εξαφανίζονται από την υποτιθέμενη αναπτυξιακή επένδυση.

Εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά μέσα από πορείες χιλιάδων πολιτών, συλλαλητήρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρόλο που είμαστε σκοπίμως αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Παρότι έχουμε βιώσει την αστυνομική αυθαιρεσία και βία σε όλο της το μεγαλείο, το κίνημα μας παραμένει φιλειρηνικό και δεν υιοθετεί πρακτικές βίας.

Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης μας. Ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή. Τις τελευταίες ημέρες βιάζεται η καθημερινότητα μας. Αθρόες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, λήψη αποτυπωμάτων, ακόμα και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες, πολύωρη και αδικαιολόγητη κράτηση στην Ασφάλεια.

Εξελίσσεται ραγδαία μία προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας, κάθε απλής δημόσιας δήλωσης αντίθεσης στην καταστροφή του τόπου μας. Μας παρουσίασαν ως εγκληματίες, ακόμα και ως τρομοκράτες, στην προσπάθεια τους να στρέψουν εναντίον μας την κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα του 2013, είναι άραγε ποινικό αδίκημα το να εκφράζεσαι δημόσια και το να μην συναινείς στην καταστροφή του τόπου και της ζωής σου; Βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται ο τόπος και η ζωή μας.

Τα γεγονότα της Κυριακής 17/2 στις Σκουριές, είναι αποτέλεσμα της βίαιης πρακτικής και διαχείρισης από πλευράς του κράτους, της αστυνομίας και των οικονομικών συμφερόντων και οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα πρέπει να αναζητούνται ανάμεσα μας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, η νομιμότητα είναι με το μέρος μας, και γι αυτό θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να δικαιωθούμε".

Την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής θα στηρίξουν με την παρουσιά τους πολλές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.









Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Διαδήλωση στην Ιερισσό την Κυριακή


xalkidiki-xrysos-diamartyria.jpg
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που υφίστανται την κρατική τρομοκρατία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό). Θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τις επιτροπές αγώνα στις 13.00 στην Μεγάλη Παναγία.
Στο σχετικό κάλεσμα οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αναφέρουν :
 
"Στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν την συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων, η εταιρία Eldorado Gold - ΑΚΤΩΡ έχει ξεκινήσει την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, του τόπου μας και της ζωής όλων μας.
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής - και όχι μόνο - τάσσεται ξεκάθαρα κατά της εξόρυξης χρυσού. Ο παραλογισμός που αποκαλούν ανάπτυξη δημιουργεί   πρόσκαιρες θέσεις εργασίας ενώ καταστρέφει χιλιάδες άλλες εφ όρου ζωής. Η οικονομία της Χαλκιδικής βασίζεται στον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομεία, που κυριολεκτικά εξαφανίζονται από την υποτιθέμενη αναπτυξιακή επένδυση.
 
Εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά μέσα από πορείες χιλιάδων πολιτών, συλλαλητήρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρόλο που είμαστε σκοπίμως αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ. Παρότι έχουμε βιώσει την αστυνομική αυθαιρεσία και βία σε όλο της το μεγαλείο, το κίνημα μας παραμένει φιλειρηνικό και δεν υιοθετεί πρακτικές βίας.
 
Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης μας. Ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή. Τις τελευταίες ημέρες βιάζεται η καθημερινότητα μας. Αθρόες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, λήψη αποτυπωμάτων, ακόμα και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες, πολύωρη και αδικαιολόγητη κράτηση στην Ασφάλεια.
 
Εξελίσσεται ραγδαία μία προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας, κάθε απλής δημόσιας δήλωσης αντίθεσης στην καταστροφή του τόπου μας. Μας παρουσίασαν ως εγκληματίες, ακόμα και ως τρομοκράτες, στην προσπάθεια τους να στρέψουν εναντίον μας την κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα του 2013, είναι άραγε ποινικό αδίκημα το να εκφράζεσαι δημόσια και το να μην συναινείς στην καταστροφή του τόπου και της ζωής σου; Βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται ο τόπος και η ζωή μας.
 
Τα γεγονότα της Κυριακής 17/2 στις Σκουριές, είναι αποτέλεσμα της βίαιης πρακτικής και διαχείρισης από πλευράς του κράτους, της αστυνομίας και των οικονομικών συμφερόντων και οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα πρέπει να αναζητούνται ανάμεσα μας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, η νομιμότητα είναι με το μέρος μας, και γι αυτό θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να δικαιωθούμε".
 
Την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής θα στηρίξουν με την παρουσιά τους πολλές πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

http://www.alterthess.gr


Βίντεο σοκ με δολοφονία κρατουμένου από αστυνομικούς


Σοκ προκαλούν οι εικόνες της δολοφονίας ενός νεαρού σε ένα κελί από αστυνομικούς, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 2010 στην Αμβέρσα και ήρθε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο VRT στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Πέμπτη.
Το ρεπορτάζ του VRT αποκάλυψε την ιστορία του δολοφονημένου 26χρονου Jonathan Jacob, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί στις 6 Ιανουαρίου του 2010.

Ο Jonathan Jacob ήταν φανατικός του body-building και είχε εθιστεί στις αμφεταμίνες. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου ο Jonathan Jacob σε κατάσταση στέρησης στη μέση ενός δρόμου στην Αμβέρσα ζήτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη βοήθεια της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Ωστόσο ο Jonathan Jacob αρνήθηκε να νοσηλευτεί και έγινε επιθετικός, χτυπώντας έναν αστυνομικό. Με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τον αναλάβουν καθώς τον έκριναν υπερβολικά βίαιο με αποτέλεσμα αυτός να μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα του Μόρτσελ, όπου τον έκλεισαν στην απομόνωση σε ένα κελί 3,5 τετραγωνικών μέτρων.

Ο 26χρονος, που ήδη είχε βγάλει τα ρούχα του, άρχισε να ωρύεται και οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Panorama του VRT, πήραν εντολή από εισαγγελέα να τον θέσουν υπό έλεγχο ώστε ένας γιατρός να μπορέσει να του χορηγήσει ηρεμιστικά.

Το τοπικό τμήμα ζήτησε την ενίσχυση από ειδική μονάδα επέμβασης. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της ειδικής μονάδας να εισβάλουν μέσα στο κελί, πετώντας μια κρότου λάμψης, και να τον ξυλοκοπούν. Όταν σταμάτησαν συνειδητοποίησαν πως ο 26χρονος ήταν νεκρός... Η νεκροψία που έγινε στη συνέχεια έδειξε ότι ο 26χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, η οποία προκλήθηκε από την επίθεση των αστυνομικών.


Σύσσωμος ο Τύπος του Βελγίου και η υπουργός Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ έκαναν λόγω για «σκάνδαλο», ενώ οι Φλαμανδοί καταδίκασαν την «εντελώς δυσανάλογη χρήση βίας» από την πλευρά των αστυνομικών...




Άλλος ένας εξοργιστικός μύθος


Τελικά πόσες ήταν οι μαϊμού συντάξεις για τις οποίες τα καθεστωτικά μέσα μάς έκαναν πλύση εγκεγάλου από τη μέρα που ξεκίνησε η κρίση; Ήταν 100,000, ήταν 60,000; Ποιο ποσό θα μπορούσε να στηρίξει τη μέχρι σήμερα αστήριχτη με στοιχεία υπόθεση τού 'Μαζί τα φάγαμε';

Όπως θλιβερά παραδέχεται η ίδια η Καθημερινή , οι συντάξεις-μαϊμού τελικά ήταν 2.368 και το αστρονομικό ποσό που θα γλιτώσει το κράτος είναι 693.841/ μήνα.

"Από το σύνολο των 435.000 συνταξιούχων του Δημοσίου, τελικώς, μόνο το 0,54% εντοπίστηκε αναπόγραφο. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, από τους 435.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν απεγράφησαν 2.368 περιπτώσεις για τις οποίες διεκόπη η καταβολή της σύνταξης. Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήλθαν στο ποσό των 24.008.082 ευρώ από το οποίο ανευρέθη το ποσό των 12.733.001 ευρώ." (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_22/02/2013_511964)

Ανάληψη ευθήνης για την εμπρηστική επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων


Εχθές βράδυ 21/2 επιτεθήκαμε στο Α.Τ Εξαρχείων σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους μας  Ν. Ρωμανό, Α-Δ.Μπουρζούκο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ.Πολίτη που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί υψώνουμε τις γροθιές και τις φλόγες μας όταν οι επιλογές γίνονται πράξεις, όταν το βλέμμα μένει ψηλά και δε χαμηλώνει, όταν ο πόλεμος μαίνεται.
Αναμενόμενο πως το πανηγύράκι Αντιτρομοκρατικής – Μ.Μ.Ε θα στηνόταν σε χρόνο ρεκόρ, όπως κι έγινε, με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των συντρόφων μας να παρελαύνουν από κανάλι σε κανάλι παρέα με αισχρές αναλύσεις και ψυχογραφήματα από το κάθε μιντιακό τσόλι, εκκλήσεις για πληροφορίες και έκτακτα ρεπορτάζ. Δεν μας εκπλήσσει η κάλυψη βλαχόμπατσων της Βέροιας και τον θρασύδειλων Εκαμιτών στο νοσοκομείο από τον φασίστα υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Δένδια και τον διαφόρων αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής. Δεν θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με χτυπημένους τους συντρόφους σε αυτή την κατάσταση ήταν ένα ατόπημα της ΔΑΕΕΒ με μόνο σκοπό της γρήγορη συλλογή πληροφοριών για τη δράση τον συλληφθέντων, αλλά μια σαφώς στοχευμένη κίνηση για τη διασπορά του φόβου σε αυτούς που συνειδητά επιλέγουν την επίθεση στο Υπάρχον.

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τους μηχανισμούς καταστολής που με μανία συλλέγουν DNA όπως μπορούν σε κάθε περίπτωση, με αποκορύφωμα τα τελευταία περιστατικά στις Σκουριές Χαλκιδικής, με την απαγωγή κατοίκων και τη βίαιη λήψη γενετικού υλικού για το στήσιμο κατηγορητηρίων και συλλήψεων αφού χρησιμοποιείται  σαν μοναδικό στοιχείο προερχόμενο από τα  “αδιαμφισβήτητα” εργαστήρια / μαγειρεία της ΕΛ.ΑΣ.

Υπουργοί, μπάτσοι, δικαστές, δημοσιογράφοι, μάρτυρες γείτονες και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που το τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του χεριού σας, ένα πράγμα ξεχνάτε : OTI EMEIΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ .

Πάνω στα πρησμένα πρόσωπα των συντρόφων μας δεν αναγνωρίζουμε την εικόνα κανενός “θύματος” , αντιθέτως, δε σταματάμε να βλέπουμε τα χαμόγελα, τις επιθυμίες, την οργή, που γίνονται βήματα στο πεδίο της μάχης όπως και τα επόμενα χτυπήματα μας.

Πίσω από τις εξαγγελίες για την πάταξη της ανομίας, της “τρομοκρατίας” και τα νέα εντάλματα, δε σταματάμε να βλέπουμε τα περάσματα μας. Θα τα εκμεταλλευτούμε μέχρι το τελευταίο.

 (Η άμεση αντίδραση των μπάτσων είναι το τρέξιμο, όπως έκανε ο ένοπλος φρουρός αλλά και ένα περιπολικό.)



    ΥΓ 1. Κανένας δεν έγινε μάγκας χτυπώντας έναν πισθάγκωνα δεμένο με χειροπέδες κρατούμενο.

ΥΓ 2. Καλή δύναμη και τύχη στους καταζητούμενους συντρόφους.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πυροσβέστες αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές εξώσεων στην Ισπανία (βίντεο)


pirosbestes ispania
Τώρα στο πλευρό των Ισπανών που πλήττονται από την κρίση και καθημερινά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν στον δρόμο, τάσσονται και οι πυροσβέστες.






Η δική τους επανάσταση ξεκίνησε όταν διατάχθηκαν να «γκρεμίσουν» την πόρτα ενός ενοίκου που ενώ είχε ειδοποιηθεί για έξωση, παράμενε πεισματικά στο σπίτι αρνούμενος να δεχθεί να το εγκαταλείψει.

Όταν το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού έφτασε στον εν λόγω κτίριο, στην πόλη της Κορούν,α βρήκε μπροστά του ένα πλήθος διαδηλωτών που με τα κορμιά τους σχημάτιζαν μια ασπίδα προστασίας για να μην επιτρέψουν σε κανένα να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση.

Και όταν οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από το πλήθος πως ο ένοικος που δεν μπορούσε να πληρώσει τα ενοίκια του σπιτιού του ήταν μια 86χρονη γιαγιά, τότε όχι μόνο αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις εντολές που είχαν λάβει αλλά έλαβαν και εκείνοι μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και ένωσαν και τις δικές τους φωνές στο σύνθημα που πλέον ακούγεται τόσο ηχηρά στην Ισπανία : «Σταματήστε τις εξώσεις, σταματήστε τις κατασχέσεις».







Η 86χρονη γυναίκα, η Aurelia Rey, μένει σε αυτό το μικρό σπίτι από το 1979. Ζει με μια σύνταξη των 356 ευρώ και από αυτά τα χρήματα το ένα τρίτο το διαθέτει για να πληρώνει το ενοίκιο της. Αδυνατώντας όμως να πληρώσει τις υποχρεώσεις της εξαιτίας των αυξημένων φόρων και του κόστους ζωής, τους τελευταίους μήνες αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο της. Και οι δικαστικές αρχές απλά αποφάσισαν με εντολή τους…να την πετάξουν στο δρόμο.





Η διαταγή προς τους πυροσβέστες να αναλάβουν αυτή την αποστολή ήταν η τρίτη απόπειρα των αρχών για να την βγάλουν έξω από το σπίτι. Και αυτή όμως αποτυχημένη καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί για να εφαρμοστεί μια τόσο σκληρή εντολή.

Στο πλευρό των πυροσβεστών που αψήφησαν τους προϊσταμένους τους, έσπευσε με επίσημες τοποθετήσεις το σωματείο πυροσβεστών της Καταλονίας που έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση : «Δεν θα βοηθούμε για να εφαρμόζονται οι εξώσεις. Εμείς θα σπάμε πόρτες μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε ενοίκους και να σώσουμε τις ζωές τους».


Πηγή: exelixeis.gr