Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Πατρίς, θρησκεία, αστυνομία...»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη νέα εμφάνιση στο Ζάππειο, εξήγγειλε παροχές σε κοινωνικές ομάδες που στηρίζουν παραδοσιακά τη συντηρητική παράταξη. Υποσχέθηκε αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων στην ΕΛ.ΑΣ. και στους πιλότους της ΠΑ, διατήρηση της μισθοδοσίας των κληρικών και αλλαγές στις αμοιβές γιατρών μέσω ΕΟΠΥΥ. Εμφαση και στα θέματα «νόμου και τάξης»
Ο Αντ. Σαμαράς με τις εξαγγελίες που έκανε χθες στο Ζάππειο επιχείρησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ
Ο Αντ. Σαμαράς με τις εξαγγελίες που έκανε χθες στο Ζάππειο επιχείρησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ
Με τη στροφή προς τα «δεξιά», την υιοθέτηση ενός συνθήματος που επικεντρώνεται στο «πατρίς, θρησκεία, αστυνομία» και με την εξαγγελία παροχών σε κοινωνικές ομάδες όπως οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Σαμαράς ευελπιστεί να συσπειρώσει την τελευταία προεκλογική εβδομάδα τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε χθες "με το Ζάππειο 4»" μια συνειδητή πολιτική επιλογή, η οποία ωστόσο δεν είχε ως στόχο την προσέγγιση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων αλλά τους πολίτες που προέρχονται από τη «δεξιά πτέρυγα» της ΝΔ και σήμερα επιλέγουν είτε τον ΛΑΟΣ, είτε τον κ. Καμμένο, είτε ακροδεξιά κόμματα.
Στο στόχαστρο η Αριστερά
Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στα θέματα «νόμου και τάξης», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μάχη ιδεών που δίνουν ο ίδιος και το κόμμα του. «Σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς και τώρα πρέπει να κάνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και για τη Νέα Μεταπολίτευση που πρέπει να υπάρξει με την κοινωνία».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε νέες εξαγγελίες που αφορούν όμως τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μέλη των οποίων ?σε σημαντικό ποσοστό? βρίσκονται παραδοσιακά στο πλευρό της συντηρητικής παράταξης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε:
1. Αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για απαλλαγή των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. από εργασίες γραμματειακού χαρακτήρα, όπως οι επιδόσεις κλητεύσεων, έτσι ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις για το κύριο έργο της αστυνόμευσης.
2. Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων και επιδομάτων στις Ενοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Οπως είπε, η αποκατάσταση των μισθολογίων σε ΕΛ.ΑΣ. και Ενοπλες Δυνάμεις αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό μπορεί να βρεθεί από ισοδύναμα μέτρα. Θα τα βρούμε και θα τα διαπραγματευθούμε με την τρόικα», σημείωσε.
3. Διατήρηση της μισθοδοσίας των κληρικών.
4. Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αμείβοντας τους γιατρούς κατά πράξη και περίπτωση.
Ασφάλεια
Σε ό,τι αφορά την πολιτική ασφάλειας, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους, θα ενισχύσει -σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής- την ΕΛ.ΑΣ., θα αξιοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας και θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση υδροφόρων για να αντιμετωπίζουν πολύ βίαια επεισόδια, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή κανενός.
«Να μπορεί η αστυνομία να τους 'ηρεμεί'. Και να σβήνουν ταυτόχρονα οι εστίες πυρκαγιάς πριν πάρουν διαστάσεις και θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και την αντικατάστασή του με νομική ρύθμιση, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργία χώρων προστασίας - φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.

Ομιλία στη Σπάρτη
Κουκουλοφόροι και ναζί είναι ένα
«Εχθρούς της πατρίδας» χαρακτηρίζει ο κ. Αντ. Σαμαράς αυτούς που φορούν ναζιστικά σήματα και τους ταυτίζει με τους κουκουλοφόρους. Σε ομιλία του αργά χθες το απόγευμα στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα ενός νομού που οι διαρροές της ΝΔ προς την ακροδεξιά δεν είναι αμελητέες, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.
«Οι κουκουλοφόροι και οι ναζί ήταν ένα πράγμα στην κατοχή και τώρα είναι πάλι ένα πράγμα και πρέπει να τους απομονώσετε», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη, αναφέρθηκε και πάλι -εμμέσως πλην σαφώς- στους Ανεξάρτητους Ελληνες, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη «μικρών κομμάτων που τα 'χουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να κόψουν τη δύναμη νίκης της ΝΔ κι έτσι δίνουν ανάσα στο ΠΑΣΟΚ, ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ, φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ».
Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να μετάσχει σε συγκυβέρνηση και αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου που ζήτησαν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, σημείωσε: «Δεν ξεμπερδεύουν με μια συγνώμη. Θα τους δούμε στην αντιπολίτευση και εκεί θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός και θα δούμε εάν άλλαξαν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε, τέλος, «πλατιά υπογραφή» και «ισχυρή εντολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου