Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αναληψη Ευθυνης για εμπρησμο ΕΤΕ στη Ν.Σμυρνη

Από τις 6/4 οι αναρχικοί Κώστας Σακκάς, Γιώργος Καραγιανίδης και Αλέξης Μητρούσιας βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας την απελευθέρωση της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου (της οποίας η υγεία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορεί να δεχθεί την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα στη φυλακή), αλλά και την άρση των νέων προφυλακίσεών τους λίγο πριν τη λήξη του 18μηνου (τα εκδικητικά νομικά τερτίπια από τα καθάρματα ειδικούς εφέτες-ανακριτές Μόκκα και Μπαλτά).
  Ακόμη, 6 αναρχικοί σύντροφοι της Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 8/4 (Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού, Χρήστος Τσάκαλος) και 17/4 (Γιώργος Πολύδωρος, Δαμιανός Μπολάνο, Χάρης Χατζιμηχελάκης) με αίτημα την οριστική μεταγωγή των Γ.Τσάκαλο και Π.Αργυρού από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό. Διεκδικούν, δηλαδή, την παύση των διαρκών μεταγωγών τους, οι οποίες φανερώνουν εκδικητική φύση του σωφρονιστικού συστήματος που στοχεύει τους αγωνιστές.
  Επειδή για εμάς η αλληλεγγύη δεν είναι απλά πράξη συμπαράστασης αλλά ακόμη ένα βέλος στην επαναστατική φαρέτρα, αντιλαμβανόμαστε σαν αναρχικοί, πως ο αγώνας των φυλακισμένων συντρόφων είναι και δικός μας αγώνας και για την ακρίβεια, είναι τμήμα ενός συνολικότερου αγώνα που διεξάγουμε οι αναρχικοί όπου κι αν βρισκόμαστε.
  Έτσι την ίδια ώρα που οι σύντροφοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους βάζοντας τα κορμιά τους οδοφράγματα ανάμεσα στο Κράτος και την αγωνιστική αξιοπρέπεια εμείς, ξετυλίγοντας με τη σειρά μας το κουβάρι της επιθετικής αλληλεγγύης, πυρπολήσαμε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Αρτάκης και Αγχιάλου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
  Είναι βασικό διακύβευμα της ριζοσπαστικής δράσης, όχι μόνο η μη απομόνωση των αγώνων μέσα στις φυλακές, αλλά η συμμετοχή σε αυτούς και η διεύρυνσή τους. Αναζητούμε διαρκώς νέες αφετηρίες και καινούργιες προεκτάσεις, ούτως ώστε να διαρρήξουμε τα διαχωριστικά πλαίσια ανάμεσα στους εντός και τους εκτός των τειχών για να συναντηθούμε στο παρόν του αγώνα για την καταστροφή αυτού του κόσμου.
  Ας μετατρέψουμε κάθε κίνηση και καμπάνια αλληλεγγύης σε μία επιπλέον έκφανση του επαναστατικού πολέμου, τόσο τα ριζοσπαστικά υποκείμενα που αλωνίζουν “ελεύθερα” μες τις μητροπόλεις και τα πέριξ όσο και οι έγκλειστοι, οξύνοντας και ακονίζοντας από κοινού τον ριζοσπαστικό ανταγωνισμό, μέχρι ν’ ανταμώσουν οι καπνοί απ’ τις ταράτσες με τους καπνούς των καμένων τμημάτων στον ουρανό της αξιοπρέπειας. Είναι στο χέρι των κρατουμένων να ξεκινήσουν ένα νέο αγωνιστικό κύκλο, με αφορμή την απεργία πείνας των αναρχικών, γενικεύοντας την αντίσταση και προτάσσοντας και τα δικά τους αιτήματα, που ούτε λίγα είναι ούτε αδιάφορα.
  Χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε αγωνιστικά όσους έπραξαν ή θα πράξουν την αλληλεγγύη τους  –εντός κι εκτός συνόρων- στους αναρχικούς συντρόφους, πλαισιώνοντας κι ενισχύοντας τον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν.
Παίρνουμε δύναμη από το αγωνιστικό σθένος και την αξιοπρέπεια της αναρχικής Στέλλας Αντωνίου, των συντρόφων Σακκά, Καραγιανίδη και Μητρούσια όπως και από τους αναρχικούς αντάρτες της Ε.Ο ΣΠΦ και τους αφιερώνουμε τις παρακάτω γραμμές:
     “Ο άγριος τρόπος που ζείτε και υπερασπίζεστε μου μαθε ένα σπουδαίο πράμα: ότι είναι προτιμότερο να ‘σαι άγριος και απολίτιστος Ινδιάνος, παρά πολιτισμένος και διπλωματούχος δικαστικός ”
Πεταλούδας
 
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αναρχικών απεργών πείνας
Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής
Λύσσα και Συνείδηση
 
 
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Εμπρηστικός Πυρήνας Αλληλεγγύης
 
 ΥΓ.1 Στεκόμαστε δίπλα στον Σπύρο Δαρβίλα , απεργό πείνας από 4/4, ο οποίος δεν σιωπά μπροστά στην εδώ και 2.5 χρόνια στέρηση δικαιούμενης άδειας.
ΥΓ.2 Αργά ή γρήγορα θα συγχαρούμε εμπράκτως τους δημοσιογράφους, για την καλή δουλειά που κάνουν αποκρύπτοντας την απεργία πείνας από τη μία και τις δράσεις αλληλεγγύης από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου