Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ




Σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ (25-4-2012), μάσκες αερίου μοιράστηκαν σε Τούρκους στρατιώτες. Μάλιστα, η αντιπρόεδρος του DTK Αϊσέλ Τουγλούκ ανέφερε πως στο τρίγωνο της περιοχής Λίτζε-Κουλπ-Γκεντς μοιράστηκαν στους στρατιώτες μάσκες αερίων και δήλωσε πως ¨Αυτό είναι σημάδι πως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούνε χημικά αέρια¨. Σε μια συμβολική αλλά και αποφασιστική κίνηση που επιδιώκει να σταματήσει τα τρομερά εγκλήματα του τουρκικού κράτους η Τουγλούκ ανέφερε πως αιρετοί από το DTK και το BDP θα πάνε στην περιοχή των επιχειρήσεων για να αποτελέσουν ζωντανή ασπίδα.

Την ώρα που η στρατιωτική επιχείρηση -με αεροπορική στήριξη- στο τρίγωνο Λίτζε-Κουλπ-Γκεντς του νομού Ντιγιαρμπακίρ συνεχίζεται και διευρύνεται, έγινε γνωστό πως υπήρξε σοβαρή στρατιωτική μετακίνηση στην περιοχή. Στην περιοχή υπάρχουν κατά τόπους συγκρούσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί η κινητικότητα των ελικοπτέρων. Στην επιχείρηση αναφέρεται πως μετέχουν πάνω από 10 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ χωρικοί αυτών των περιοχών αναζήτησαν τα κομματικά στελέχη του κόμματος BDP στα οποία μετέφεραν τις ανησυχίες τους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Η Τουγλούκ με έκκληση της προς τις μητέρες των στρατιωτών είπε: ¨Καλούμε και τις μητέρες των στρατιωτών να πούνε ένα στοπ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αρκετοί υπήρξαν οι πόνοι.

Η Τουγλούκ συνέχισε λέγοντας πως ¨Όταν συνεχίζεται η απομόνωση στο Ίμραλι (Οτζαλάν), όσο συλλαμβάνονται οι αιρετοί, και επιβάλλονται ποινές 76 ετών στις ομάδες ειρήνης που άφησαν τα όπλα τους και ήρθαν, πως μπορούμε να πιστέψουμε τα λόγια περί ειρήνης; Μα εδώ δεν υπάρχει βούληση για ειρήνη. Εκεί γίνεται μια επιχείρηση ξεκληρίσματος. Εφαρμόζεται μια στρατηγική που στοχοποιεί και ξεκληρίζει όλους τους Κούρδους. Επί 30 χρόνια συνεχίζεται αυτή η κρατική πολιτική του φαύλου κύκλου.

Ως Κούρδοι πολιτικοί δεν θα αφήσουμε μόνο του τον Κουρδικό λαό. Οι αποκαλούμενοι από αυτούς ως ¨τρομοκράτες¨ είναι παιδιά αυτού του λαού. Εμείς θα τους στηρίξουμε. Θα εμποδίσουμε αυτήν την επιχείρηση. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί¨.

Οι παραπάνω συγκλονιστικές καταγγελίες που κάνουν λόγο για διάπραξη και σχεδιασμούς γενικευμένων εγκλημάτων πολέμου, αποκαλύπτουν όχι μόνο την πολιτική επιλογή κλιμάκωσης της πολεμικής έντασης από τη μεριά του τουρκικού κατεστημένου, αλλά και την χρήση απαγορευμένων όπλων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση Ερντογάν που δολοφονεί το λαό της και διεξάγει χημικό πόλεμο, υποκριτικά υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους και επιθυμεί την εισβολή στη Συρία για να σώσει τον λαό από το αντίστοιχα κτηνώδες καθεστώς Άσαντ.

Μάλιστα, όλη αυτή η απάνθρωπη πολιτική του Ερντογάν χαίρει της εκτίμησης και συγκάλυψης της διεθνούς ιμπεριαλιστικής κοινότητας που σε αντίστοιχη περίπτωση χρησιμοποίησε τα αντίστοιχα εγκλήματα του παλιού συμμάχου Σαντάμ για να εισβάλει και να κατέχει το Ιράκ.

Η Υποκρισία των ιμπεριαλιστών και οι ανθρωπιστικοί τους πόλεμοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού κόσμου πάει χέρι χέρι με τις επιδιώξεις της κάθε αστικής τάξης που με τον εθνικισμό και το ρατσισμό δηλητηριάζει τον κόσμο της εργασίας στρέφοντας τον ένα εργάτη ενάντια στον άλλο.

Εξίσου χυδαία είναι και η στάση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που κλείνει τα μάτια στη σφαγή και την καταπίεση του Κουρδικού λαού και στέλνει τους Πραιτοριανούς των ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ να χτυπήσουν και συλλάβουν τους Κούρδους αγωνιστές που διαδηλώνουν έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η Ανάγκη διεθνιστικής εργατικής απάντησης τίθενται επιτακτικά.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου