Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Απεργία στην PhoneMarketing


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Για 5η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που θέλει να μας επιβάλλει να δουλεύουμε για ένα

8ωρο την εβδομάδα .Η εν λόγω εταιρεία εδώ και 17 μήνες καθυστερούσε τις πληρωμές μας, αγνοώντας τις ανάγκες μας, πετώντας μας ανά 2-3 εβδομάδες έναντι των 50-100 . Τη Δευτέρα 19/03/2011 προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων μας εξοφλώντας και τον Φεβρουάριο ,για να εκβιάσει ,2 ώρες μετά, με την υπογραφή συμβάσεων με εκ περιτροπής 8ωρο εργασίας την εβδομάδα.

    Και αυτή η κινητοποίηση στέφτηκε με επιτυχία παρόλες τις προσπάθειες της Διοίκησης της Phone Marketing να υπονομευτεί , διαχωρίζοντας τους εργαζομένους σε δυο στρατόπεδα. Φανερώνει ότι φοβάται όταν οι εργαζόμενοι ενωμένοι αποφασίζουν για το μέλλον τους .Η εργοδοσία εμμένει στη στάση της για εφαρμογή εκ περιτροπής 8ωρου εργασίας την εβδομάδα, οδηγώντας μας έτσι στην εξαθλίωση, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας.

   Βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς μεροκάματο, χωρίς κανένα δικαίωμα στην ασφάλιση και στην υγεία, αφού με το καθεστώς αυτό που μας επιβάλλουν δεν θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε ούτε το βιβλιάριο του ΙΚΑ.

   Στη γενική μας συνέλευση  στις 19/04/2012 η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε με προκήρυξη και από το Συνδικάτο Εργατούπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και  από το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, 2 νέες 24ωρες απεργίες για  την Παρασκευή 20/04/2012 και Δευτέρα 23/04/2012.
Αποφασισαμε να μη κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα. Να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούμε να συντηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε ό,τι και να μας τάζει η Διοίκηση. Ακόμα και στη προοπτική που η εταιρεία πάρει νέα έργα, αυξάνοντας μας τις ώρες εργασίας, σύντομα θα ξαναβρεθούμε στο 8ωρο την εβδομάδα, αφού τίποτα δε θα μας διασφαλίζει..

   Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των εργοδοτών. Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον  μαζί τους. Δουλεύουμε και δικαιούμαστε να πληρωνόμαστε. Δεν μας χαρίζει το μεροκάματο κάνεις.
Στον αγώνα αυτόν δεν είμαστε μόνοι μας.Από τις πρώτες ημέρες έχουμε δίπλα μας τη Λαική Επιτροπή της Νέας Ιωνίας και καθημερινά έρχονται ψηφίσματα αλληλεγγύης απο σωματεία εργαζομένων στο κλάδο,της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΥΠ στη HOL,του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων της WIND,του Πανελλήνιου Σωματείου της VODAFONE,της Σωματειακής Επιτροπής της ΤΕLEPERFORMANCE,του ΔΣ του Σωματείου ΝSN Hellas,του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας,του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου,του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας και άλλων φορέων.

  Καλούμε σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις εργαζομένων. Ο αγώνας μας αφορά όλους και η νίκη μας θα είναι νίκη όλης της εργατικής ταξης. Καλούμε και τους κατοίκους της Νέας Ιώνιας και των γύρω περιοχών να συμπαρασταθούν στην πάλη μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλεία την αντεργατική και αντιλαϊκή επιθεση.



ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου