Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση από Βέροια


Χθές το μεσημέρι, στην Βέροια, ομάδα νεοναζιστών του κόμματος "Χρυσή Αυγή" (περίπου δεκαπέντε) προσπάθησαν να διαδώσουν τις εμετικές τους ιδέες, μοιράζοντας εφημερίδες και φυλλάδια. Πάντα με τη γνωστή γελοία ενδυμασία (καπέλα, μπλούζες και σημαίες με διακριτικά του κόμματος). Άμεσα συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες/στριες (αρχικά γύρω στα δέκα άτομα αλλά με το πέρας της ώρας αυξανόταν). Στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ελήας, Βενιζέλου και Μητροπόλεως, οι νεοναζί που κρατούσαν παλούκια για δήθεν σημαίες ξεκίνησαν την συμπλοκή. Οι αντιφασίστες ήταν "άοπλοι" αλλά εν τέλει, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τους απέσπασαν τις σημαίες και άλλα αντικείμενα που κρατούσαν. Στη συνέχεια ξεκίνησε κυνηγητό στα στενά της πόλης, έφαγαν ξύλο και κυριολεκτικά τράπηκαν σε φυγή. Να σημειώσουμε ότι οι χρυσαυγήτες είχαν προσλάβει και έναν σεκιουριτά για να είναι μαζί τους.
Έπειτα, μετά από κάποιες ώρες τα ασπόνδυλα επέστρεψαν, περισσότεροι και πιο εξοπλισμένοι (κράνοι, παλούκια). Δεν είναι τυχαίο ότι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε χρονικό διάστημα όπου οι αντιφασίστες είχαν διαλυθεί. Εισέβαλαν σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου τραμπούκισαν τους θαμώνες, προκάλεσαν φθορές στο μαγαζί και χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερένια καρέκλα έναν από τους πελάτες, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε. Να τονίσουμε ότι το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τον αναρχικό χώρο, απλά ο ιδιοκτήτης είναι συγγενής κάποιου συντρόφου. Ο ιδιοκτήτης και οι άλλοι παθόντες έκαναν μήνυση στους χρυσαυγήτες για διακεκριμένες φθορές και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Έγιναν 8 συλλήψεις, ένας εκ των οποίων, ο Γιάννης Σαχινίδης, είναι υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας.
Μετά από αυτό το συμβάν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου αντιφασίστες/στριες και αλληλέγγυοι σύντροφοι από παρακείμενες πόλεις και πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σήμερα το πρωί οι νεοναζί έκαναν μήνυση στον ιδιοκτήτη του καφέ για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση. Τόσο τα χρυσά αυγά όσο και ο ιδιοκτήτης του καφέ κρατούνται στο τμήμα και πέρασαν εισαγγελέα το πρωί. Έχει οριστεί το δικαστήριο για αύριο το πρωί στις 12.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
 
athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου