Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επίθεση σε εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ. Ένας τραυματίας

Μέλος του ΚΚΕ, ηλικίας 31 ετών, δημοτικός υπάλληλος, διακομίστηκε τραυματισμένος χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε περίπτερο του κόμματος στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής από δύο άγνωστους.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι οι δράστες επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά στον δημοτικό σύμβουλο. Κατά τον ίδιο, υπήρχε και τρίτο άτομο σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με την ΝΕΤ, στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.
ΚΚΕ: Τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών»

«Tραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών» εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή, καταγγέλλει ο Περισσός.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, για μία ακόμη φορά, «επιβεβαιώνεται ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία».

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ διαμηνύει πως «τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».

Το περιστατικό καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή, αιματηρή επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους της ΚΝΕ και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Δ. Τσιμπουκάκη.

«Εν ψυχρώ, όπως λειτουργούν οι συμμορίες, χτύπησαν τον συναγωνιστή μπροστά στο περίπτερο του ΚΚΕ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κυριακή στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι φανερό πως το μακρύ χέρι του συστήματος, οι μπράβοι του κεφαλαίου έχουν αναλάβει την επιχείρηση τρομοκρατίας της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 13/6 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 20:00.
 tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου