Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δικάζεται αύριο ο Ηλίας Κασιδιάρης


Δικάζεται αύριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας ΚασιδιάρηςΤην Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 09:00 δικάζεται ο – για 48ώρες βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για επίθεση σε μεταπτυχιακού φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.
Οι κατηγορίες αφορούν για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε κινητοποίηση στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ζητά:
· Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.
· Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
· Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης.
«Η εκλογή Χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό. Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη ρατσιστική υστερία μεγάλου τμήματος του πολιτικού και μιντιακού συστήματος για να παραστήσουν τους “αντισυστημικούς πατριώτες” σε διευρυμένα ακροατήρια. Όμως εκτός από τον σκληρό τους πυρήνα που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη, η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αγνοεί το ποιόν της συμμορίας. Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά» αναφέρει η πρωτοβουλία και καλεί τα κόμματα που στήριξαν τους αγώνες του λαού τα προηγούμενα χρόνια, τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και κάθε προοδευτικό φορέα, να μην ανεχθούν τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω των ΜΜΕ.
«Καλούμε τις αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές συλλογικότητες να αποκρούσουμε από κοινού την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της «σκούπας», του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, εξαθλιωμένων θυμάτων του μνημονίου που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Να καταδικάσουμε την κρατική βία και την καταστολή που τρέφουν το ναζιστικό δηλητήριο. Να σταματήσουμε τη διευρυνόμενη ανοιχτή συνεργασία των Χρυσαυγιτών με την Αστυνομία» επισημαίνει η πρωτοβουλία στο κάλεσμά της και καταλήγει: «Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να ενεργοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό κάθε είδους σύγχρονου “Καιάδα”».
Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε πραγματοποιηθεί και στις 23 Μαΐου με αφορμή τη δίκη της Θέμιδας Σκορδέλη, υποψήφιας της Χρυσής Αυγής και άλλων δυο μελών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «μαχαίρωμα πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο». Η δίκη τελικώς αναβλήθηκε για 25 Σεπτέμβρη.
ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου