Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σαντιάγο, Χιλή: Πύρινο οδόφραγμα και μολότοφ ενάντια στους μπάτσους

Κατά τη 1.00 το μεσημέρι της Τρίτης, 19 Ιούνη, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, που θεωρούμε τους εαυτούς μας εχθρούς της εξουσίας και της καθεστηκυίας τάξης, αποφασίσαμε να κόψουμε την κυκλοφορία έξω από το Πανεπιστήμιο της Χιλής, αναζητώντας να τα σπάσουμε με την καταθλιπτική ειρήνη που βιώνεται στην καθημερινότητα και που φέρνει τη λήθη για τα συντρόφια, αδέλφια, φίλους και φίλες μας που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα του Κεφαλαίου, όπως στην περίπτωση του Πέδρο Κεσάδα Νεκουλμάν [Pedro Quezada Neculmán], ο οποίος χτυπήθηκε από μια σκευωρία με τις κατηγορίες της ρίψης μολότοφ και της απειλής κατά της ζωής ενός μπάτσου –ενός από δαύτους τους αηδιαστικούς υπερασπιστές των πλουσίων– στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν φέτος εν όψει της Μέρας του Νεαρού Μαχητή στο Βαλπαραΐζο.
Ενόσω εξελισσόταν το μπλοκάρισμα του δρόμου, εμφανίστηκε μια κλούβα γεμάτη με γουρούνια-προστάτες των πλουσίων και του Κεφαλαίου, τους οποίους υποδεχτήκαμε με μολότοφ για να τους κρατήσουμε μακριά. Η ανατρεπτική μας δράση γίνεται επίσης σε αλληλεγγύη με τις κοινότητες Μαπούτσε, οι οποίες υπέστησαν εισβολές των μπάτσων, που με τις βιαιοπραγίες τους καταστρέφουν ως συνήθως τα πάντα στο πέρασμά τους, κακοποιώντας παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας λαμβάνει χώρα μέρα με τη μέρα και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν παντού όλες οι μορφές καταπολέμησης του Κεφαλαίου και η αντικαπιταλιστική βία! Έχουμε ήδη πολλούς/-ές νεκρούς/-ές, βασανισμένους/-ες κρατουμένους/-ες, διωκόμενους/-ες, και δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι στην παθητικότητα. Το ξέρουμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει από μόνο του, στο δρόμο λοιπόν να βγούμε με ανάστημα…
 contrainfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου