Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σταση εργασίας Hellas On Line


Την Τετάρτη 6/6 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου συζητήσαμε το ζήτημα της μείωσης μισθών που κάνει η εταιρία προσλαμβάνοντας συναδέλφους με μειωμένους σε σχέση με εμάς μισθούς και απολύοντας συνεχώς τους παλιότερους συναδέλφους. Ταυτόχρονα συζητήσαμε για τις συνέπειες που έχει αυτό και στις συνθήκες εργασίας. Συνεχής εντατικοποίηση με προσπάθεια να βγαίνει η δουλειά από όλο και λιγότερους κόβοντας βασικά δικαιώματα (άδειες, ωράριο, κλπ).
Η Γ.Σ. υιοθέτησε 5 βασικά αιτήματα πίσω από τα οποία κρίναμε ότι δεν μπορούμε να πάμε. Αυτά είναι:
1.                  Οι μισθοί των νέων συναδέλφων να εξισωθούν με τους δικούς μας. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
2.                  Καμία μείωση μισθού συναδέλφου. Είτε στον κατώτατο κλαδικό χωρίς τη συγκατάθεσή του, είτε στον βασικό εθνικό με υπογραφή του.
3.                  Καμία απόλυση συναδέλφου.
4.                  Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας μας.
5.                  Όχι στην άτυπη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, των αδειών και κάθε άλλου κεκτημένου.
Με βάση αυτά φτάσαμε στην σημερινή ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας μετά την ολική άρνηση των αφεντικών να συζητήσουν τα αιτήματα που είχε θέσει η ΓΣ.
Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μαζική ειδικά απο τα τμήματα που πλήττονται απο την ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δεν έλειψαν φυσικά οι τζάμπα μαγκιές και οι υποκύψεις για το προσπέρασμα των 'εμποδίων' των πρασινογαλάζιων σκυλιών που το μόνο που κατάφεραν να προκαλέσουν ηταν το γέλιο στο ιδιαιτερα συμπαγες μέτωπο των εργαζομένων που αποτελούσαν την περιφρούρηση.

Επιτροπή αγώνα εργαζομένων HOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου