Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

“Στη ΓΑΔΑ, στη ΓΑΔΑ, το μέλλον σου Ελλάδα”



Με πρόσφατα μερικά γεγονότα ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων, νοιώθουμε την ανάγκη να δημοσιοποιήσουμε τον προβληματισμό της συλλογικότητάς μας για όσα συνέβησαν πρόσφατα.
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο στις πλάτες των αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου επί δεκαετίες, το κράτος χρησιμοποιεί την “δημοκρατία” για να καταστείλει, να τιμωρήσει, να διαπομπεύσει ανθρώπους που διεκδικούν τα αυτονόητα.
Κάθε φορά που άνθρωποι κατέβαιναν στο δρόμο για να διεκδικήσουν, οι μπάτσοι φόρτωναν, χημικά, ξύλο, βρισιές, ψεύτικες κατηγορίες, κάθε πρόσφορο μέσο που μπορεί να σε στείλει στα κάγκελα και να σε απομονώσει από την υπόλοιπη κοινωνία που σκέφτεται και δρα φασιστικά μέσα σε μύθους.
Είδαμε να στήνονται κατηγορητήρια για το τίποτα, γιατί είχαν εντολές, γιατί έπρεπε να στηθούν για την πλάκα κάθε τυχαίου μπάτσου.
Είδαμε να στέλνονται στα κρατητήρια πλήθος εργαζόμενων τον τελευταίο καιρό, την προηγούμενη βδομάδα ήταν οι μεταλλουργοί από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, άνθρωποι σε απόγνωση, απλήρωτοι 6 μήνες και με δουλειά μόλις μια μέρα τη βδομάδα. Σήμερα είδαμε συνδικαλιστές της ΔΕΗ, που πήγαν στο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων για να πάρουν στοιχεία για την κακή εφαρμογή του νόμου για το τέλος ακινήτων, πριν μια βδομάδα είδαμε παιδιά από την αντιφασιστική περιπολία και αλληλέγγυους.
Ας το διαπραγματευτούμε πάνω στη βάση της “δημοκρατίας” τους, του καθεστώτος που η ντόπια εξουσία λέει πως υπηρετεί.
Κανείς και καμία από τους παραπάνω δεν έχει στραφεί ενάντια στην κοινωνία και το πολίτευμα.
Με τις ενέργειές τους υπηρέτησαν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη προβάλλοντας αδικίες, διαχωρισμούς και εγκληματικές ενέργειες άλλων, που το “κράτος” όφειλε να ενεργήσει νωρίτερα, να αποτρέψει και να τιμωρήσει από τους αντικειμενικούς μηχανισμούς του.
Ευτυχώς δεν είμαστε κρατιστές για να υποστηρίζουμε το παραπάνω αλλά αυτό μπορεί να το δει και πει οποιοσδήποτε αποδέχεται τη ¨δημοκρατία¨τους.
Συμπέρασμα πρώτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία
Ολοι και όλες αυτοί που κρατήθηκαν και πέρασαν μια περιπέτεια πίσω από τα κάγκελα, άσχετα αν τελικά απελευθερώθηκαν ή όχι, υπέστησαν και ένα σεβαστό οικονομικό κόστος, για δικαστικά έξοδα, δικηγόρους, κάθε είδους κρατικούς νταβατζήδες, χαρτόσημα και καπελώσιμα. Σε μιά τέτοια οικονομική κατάσταση που όλοι βρισκόμαστε, το κράτος έχει άλλους σκοπούς, την οικονομική εξόντωση όσων πέσανε στα χέρια του και φακελώθηκαν για μια ζωή.
Συμπέρασμα δεύτερο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να έχεις τα μέσα να ζήσεις με αξιοπρέπεια.
Συμπέρασμα τρίτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσεις οικονομικά μέσα για να ζήσεις.
Επί μήνες παρακολουθούμε κάποιους επώνυμους να συλλαμβάνονται για χρέη προς το δημόσιο, ακούμε και διαβάζουμε για αμύθητα ποσά, ονόματα μαθαίνουμε ελάχιστα και μόνο τα “κραχτά”. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι πίσω από τα σίδερα, ίσως μόνο ο Τσοχατζόπουλος, ο Κωστέτσος και οι συγγενείς τους. Οι μηχανισμοί του κράτους καταγράφουν την οφειλή των υπόχρεων και τους αφήνουν ελεύθερους, άσχετα αν πίσω τους έχουν αφήσει ρημαγμένους και εξαθλιωμένους, όπως ο Πετζετάκης και ο Ανδρουλιδάκης που δεν “βρίσκονταν”. Ομοια, ο Μυτιληναίος δεν έχει καμία επίπτωση από την οφειλή 75 εκατομμυρίων στη ΔΕΗ, ούτε ο Ξυνής που “ρύθμισε” οφειλές στο ΙΚΑ για 400 χρόνια.
Συμπέρασμα τέταρτο: το κράτος δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει οφειλές από κεφαλαιοκράτες.
Τα ελεγχόμενα από το κράτος ΜΜΕ και διάφοροι ηγετίσκοι καλλιέργησαν έντεχνα τη λογική του “μαζί τα φάγαμε”, είναι οι ίδιοι ηγετίσκοι που εκλέγονται από μερίδα πολιτών που προτιμούν να πεινάσουν φτάνει να μην τους πειράξουν τις καταθέσεις στην τράπεζα. Οι ίδιοι ακριβώς έχουν κινδυνολογήσει πολλές φορές προτάσσοντας το “έθνος”, την “Ελληνική φυλή”, την “ομορφιά της χώρας” και παρόμοιες εθνικιστικές μπούρδες για να περάσουν τις αποφάσεις τους στο λαό ανώδυνα.
Συμπέρασμα τέταρτο: το κράτος καλλιεργεί το φασισμό και ενοχικά σύνδρομα.
Επειδή σε αυτόν τον τόπο νοιώθουμε και πιστεύουμε στις κορυφαίες αξίες της ζωής με κέντρο τον άνθρωπο, σε αρμονία με τη φύση, μέσα σε μια κοινωνία αντιφάσεων, ατολμίας, χωρίς μέλλον, χειραγωγήσιμη συνεχώς από την εξουσία, γεμάτοι αγωνίες και στερήσεις.......
....ψάχνουμε να βρούμε το παραπάνω μπλουζάκι που κάποιος σχεδίασε σήμερα βιαστικά για να το φορέσουμε και να διαδώσουμε πως θεωρούμε εαυτούς από χέρι πελάτες της ΓΑΔΑ μέχρι η δημοκρατία τους να πάει στο διάολο.
7/10/2012
http://ergasiakodeltio.wordpress.com
ΥΓ. μεταξύ του χρόνου ανάρτησης του κειμένου στο wordpress και εδώ μάθαμε πως οι μπάτσοι συνέλαβαν 3 ακόμη εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν έξω από στο Δρομοκαϊτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου