Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Με δεκάδες νεκρούς συνεχίζονται οι μάχες στην Σύρια


Συγκρούσεις μεταξύ αποσταστών του στρατού και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συγκρούστηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις συγκρούσεις. Σοκ έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που δείχνει ένα νεκρό αγοράκι στην πόλη Χομς. Το σώμα του αγοριού φαίνεται πως έχει κοπεί στη μέση από ισχυρά πυρά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι περίπου 100 αποστάτες του στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μάχες κατά την πολιορκία δύο χωριών στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Η βία συνεχίζεται την ώρα που η Δαμασκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους Άραβες παρατηρητές στη χώρα. Οι παρατηρητές ενδέχεται να φτάσουν στη Συρία ακόμα και την Πέμπτη.

Η συριακή κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι οι παρατηρητές θα είναι «ελεύθεροι» να κινηθούν και θα βρίσκονται υπό την προστασία της κυβέρνησης, αλλά τόνισε ότι δεν θα τους επιτραπεί να επισκεφθούν ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις। Οι παρατηρητές θα μείνουν έναν μήνα στη Συρία και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί ένα μήνα ακόμα, εάν και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου