Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Panem et circenses

Η αλλιώς... άρτος και θεάματα!!


Πόσοι από μας ξέρουμε άραγε, από που έρχεται αυτή η φράση;



panem et circenses:

Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.


Θα αναρωτιέστε που θέλω να καταλήξω με αυτό;


Σε αυτό εδώ το άρθρο:


Digea: Το ψηφιακό σήμα <<Πάει>> Θεσσαλικό κάμπο.


Το ψηφιακό σήμα «έρχεται» και στον Θεσσαλικό κάμπο. Από την προσεχή Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής του Θεσσαλικού Κάμπου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ψηφιακό σήμα, καθώς αρχίζει η εκπομπή από το κέντρο «Δοβρούτσι» και θα αφορά όλους τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά.




Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, και ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πληροφορηθεί για τις αλλαγές με ενημερωτική καμπάνια, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές στις περιοχές της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Καρδίτσας και των Τρικάλων θα πρέπει να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο στην τηλεόραση ψηφιακό δέκτη MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22, 29 και 43, ενώ θα πρέπει να στρέψουν, κατά περίπτωση, την κεραία της τηλεόρασης προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».






Αν νομίζετε ότι είμαι εναντίων της εξέλιξης κάνετε λάθος. Το μόνο που με πειράζει είναι ότι απολύουν προσωπικό από εφημερίδες και περιοδικά που κλείνουν, την ώρα που ξοδεύουν ενα κάρο χρήματα σε τι; στην καλύτερη ποιότητα εικόνας που και αυτή για να την έχω στην τελική πρέπει να προμηθευτώ τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δηλαδή πάλι θα φύγουν χρήματα από την τσέπη μου.

Ευχαριστώ κύριοι αλλά εγώ τουλάχιστον δε θα πάρω.

Τα θεάματά σας είναι οικτρά, όσο για τον άρτο...ε, και αυτόν "ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου