Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παναγιώτης Αβδίκος κάνει και απεργία δίψας...



Στις 3 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Αβδίκο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το μέρος θύμιζε εμπόλεμη ζώνη καθώς υπήρχαν παντού ασφαλίτες, βαθμοφόροι, κλούβα με ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, μπλόκα σε όλα τα στενά. Μάλιστα, κάποιοι αλληλέγγυοι απειλήθηκαν με προσαγωγή, όταν ένας ΜΑΤατζής έκρινε προκλητικό το κοίταγμα ενός συντρόφου… Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν απέναντι από το «νοσοκομείο» Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού, δίνοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του Παναγιώτη. Η ανταπόκριση μέσα από τις αντρικές φυλακές ήταν άμεση και δυναμική. Ο ίδιος ο Παναγιώτης μίλησε με τους αλληλέγγυους στο τηλέφωνο, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δικαιωθεί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις γυναικείες φυλακές, κι ιδιαίτερα σε συμπαράσταση με την αναρχική Στέλλα Αντωνίου.



Όσον αφορά την κατάσταση υγείας του Παναγιώτη, ήδη έχει υποστεί ανήκεστες βλάβες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει σε κώμα. Η εισαγγελέας φυλακών τού είπε πως θα του βάλουν ορό διά της βίας, αλλά εκείνος της απάντησε ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε απεργία δίψας.
Μία μέρα πριν τη διαμαρτυρία, οι Αρχές των φυλακών σκόπευαν να γυρίσουν τον Παναγιώτη σε κελί, αφού φρόντισαν να διαδώσουν πως «σταμάτησε την απεργία πείνας». Μετά από ενημέρωση του απεργού πείνας στην ομάδα αλληλεγγύης, οι σύντροφοι εγκάλεσαν τη διευθύντρια του νοσοκομείου λέγοντας ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι ο κρατούμενος, η ευθύνη θα είναι και δική της. Αυτή προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες στο γιατρό (άλλωστε, πρόκειται για ες-ες). Πάντως, ύστερα από αυτές τις κινήσεις, η μεταφορά σε κελί.



Ο αγώνας που δίνει ο Παναγιώτης για ζωή, αξιοπρέπεια και λευτεριά μάς θέλει όλους συμπαραστάτες. Δεν πρέπει να πέσει στα χέρια τους ανήμπορος. Ο αγώνας που έδωσε τόσους μήνες μέσα στο κολαστήριο δεν πρέπει να πάει χαμένος.ποφεύχθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου