Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαμαρτηρία των εργαζομένων στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο σπίτι''


Η λέξη ντροπή είναι λίγη. Η έκφραση "χάθηκε η λογική", το ίδιο. Πως να εξηγήσει κανείς τη συμπεριφορά ανδρών της ΥΜΕΤ προς τις γυναίκες εργαζόμενες στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι";

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κάνουν από πρωί πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, τους βρήκε και το μπουρίνι που ξέσπασε νωρίτερα στην Αθήνα.

Κι όταν κάποιες γυναίκες προσπάθησαν να μπουν κάτω από το στέγαστρο για να μη βρέχονται, τότε οι άνδες της ΥΜΕΤ που βρίσκονταν εκεί, θεώρησαν σωστό να τις σπρώξουν! Και φυσικά η ενέργειά τους προκάλεσε ένταση, φωνές και διαμαρτυρίες.

Αυτή την ώρα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό, Πάρι Κουκουλόπουλο. Η συνάντηση αυτή θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του προγράμματος.

Με... επικεφαλής τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο και με μαύρες σημαίες στα χέρια, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από τη Βουλή και κατέληξαν στο υπουργείο। Πέρασαν και... απέναντι, στο κτίριο της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου για να συναντηθούν με εκπροσώπους της, αφού η συγκεκριμένη Αρχή έχει την ευθύνη για τα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι".

νιουσιτ

http://www.ssstroumfakiaaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου