Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κατάργηση των πορειών στο κέντρο, μεταφορά της Βουλής

a570c549713fb7ad3817ddb0022ca741.jpg

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας επιδιώκουν μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας , σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αγοράς αλλά και του πολιτικού κόσμου.
«Θα επαναλάβω, για μια ακόμη φορά» είπε ο κ. Μίχαλος «ότι το δικαίωμα στην απεργία, στη διαμαρτυρία είναι σεβαστό και απαραβίαστο. Όμως, ο αποκλεισμός του κέντρου από πορείες 150 ατόμων προκαλεί ταλαιπωρία και ζημιά χωρίς λόγο. Οι αποκλεισμοί αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, πλοίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων, από τη μια ή την άλλη επαγγελματική ομάδα, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του νόμου. Οι εμπρησμοί, οι λεηλασίες και οι καταστροφές αποτελούν εγκληματικές πράξεις».
Ακόμη στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το παραεμπόριο για το οποίο ο κ. Μίχαλος ζήτησε για μια ακόμη φορά," να συσταθεί άμεσα Σώμα Δίωξης του Παραεμπορίου, να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση των περιοχών του κέντρου όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα, να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων και πλήρης αποσαφήνιση της αποστολής τους και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέσα και εργαλεία, για την άσκηση αυτής της αποστολής". 
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου πρότεινε την καταβολή αποζημιώσεων, όταν υπάρχουν καταστροφές και λεηλασίες στη διάρκεια διαδηλώσεων τονίζοντας ότι κανένας δεν θα είναι υπαράνω του νόμου. “Ούτε οι βουλευτές και οι υπουργοί, αλλά ούτε και οι συνδικαλιστές, ούτε όποιος διαλύει το σύμπαν, φορώντας το μανδύα της αγανάκτησης ή της διαμαρτυρίας» δήλωσε
Τη μεταφορά εκτός του κέντρου της Αθήνας, της Βουλής, του πρωθυπουργικού Γραφείου και του υπουργείου Οικονομικών πρότεινε οΑνδρέας Ψυχάρης, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ. «Οι πορείες και οι διαδηλώσεις προς το υπουργείο Παιδείας σταμάτησαν απότομα όταν το υπουργείο μετακόμισε από τη Μητροπόλεως στο Μαρούσι» είπε ο κ. Ψυχάρης για να προσθέσει ότι «Είναι ώρα λοιπόν να μετακομίσουν εκτός του κέντρου της Αθήνας, η Βουλή, το πρωθυπουργικό Γραφείο και το υπουργείο Οικονομικών. Είναι βέβαιο ότι οι πορείες προς το Σύνταγμα θα σταματήσουν ή θα περιοριστούν σημαντικά και το ιστορικό Κέντρο της Αθήνας θα αναγεννηθεί» υποστήριξε.

Αντίθετος με τη μετεγκατάσταση υπουργείων εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Γ.Καμίνης, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια». Όπως δήλωσε στο Mega, εάν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση τότε το κέντρο θα ερημώσει περισσότερο και θα κλείσουν πολλά από τα καταστήματα που μετά βίας συνεχίζουν να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου