Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συλλαλητήριο ενάντια στον ρατσισμό και τα πογκρόμ κατά των μεταναστών

Η κινητοποίηση στηρίζεται από συνδικάτα, φοιτητικούς συλλογούς, κοινότητες μεταναστών και τοπικές κινήσεις. Ειδικότερα το συλλαλητήριο στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σύλλογοι Δασκάλων και καθηγητών, η ΕΙΝΑΠ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΤΔΕ ΔΕΗ Ρούφ, η Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ και το Σωματείο Εργαζόμενων Ιντρακόμ.

Μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ στο συλλαλητήριο καλούν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων στην Ελλάδα, η Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, η ΑΣΑΝΤΕ, Σύροι μετανάστες και η Πρωτοβουλία Φοιτητών σχολών κέντρου της Αθήνας. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο tvxs.gr, ανακοίνωσε  πως καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας και της περιοχής, μετανάστες αλλά και Έλληνες, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και να κλείσουν τα μαγαζιά τους στη μία το μεσημέρι ώστε να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου σημειώνει επίσης πως μαζί με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας, κατήγγειλαν στο Συμβούλιο «ρατσιστικές συμπεριφορές» και «κλοπές» από αστυνομικούς της περιοχής. «Τους λένε να κλείσουν τα μαγαζιά και να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει και καταγγέλλει πως αστυνομικοί «μπαίνουν στα μαγαζιά, παίρνουν πράγματα και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν». Μάλιστα, όπως σημειώνει, τόσο ο ίδιος όσο και οι μετανάστες καταστηματάρχες ζήτησαν η καταγγελία τους, που έγινε στο Συμβούλιο την Τρίτη και στην οποία αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα περιστατικά, να φτάσει στον εισαγγελέα.

Οργανώσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και τοπικές κινήσεις ζητούν να μπει τέλος «στα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών στις γειτονιές αλλά και στις επιθέσεις κατά αγωνιστών της Αριστεράς και των κινημάτων».

Υπενθυμίζεται πως πριν από μία περίπου εβδομάδα μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατήγγειλαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου. Με αφορμή την επίθεση στα μέλη του ΣΕΚ πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά, το Σάββατο 10 Μαρτίου.

Η συγκέντρωση της 17ης Μαρτίου θα γίνει στα Προπύλαια στις 14.00. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και συναυλία στις 16.00. Στη συναυλία συμμετέχουν οι Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Πουλικάκος, Νίκος Τουλιάτος, Ζακ Στεφάνου, Ισμήνη Πεπέ, Flower Train και Στροβίλη Κουϊντετ.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου