Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι ορδές του Χρυσοχοΐδη τρομοκρατούν ακόμα και παιδιά μεταναστών!

Το καθημερινό προεκλογικό τρομο-σόου, με τις επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών, παρουσία τηλεοπτικών καμερών, δημιουργεί ένα κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και αποθρασύνει τους μπάτσους, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες της άγριας Δύσης.

Το περιστατικό είναι καρατσεκαρισμένο και συνέβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στους Αμπελόκηπους. Μια ομάδα προσκόπων, ντυμένοι με στολές και με επικεφαλής ομαδάρχη ηλικίας άνω των 30, γυρνούσε στα μαγαζιά και έδινε λαχνούς για κάποια πασχαλινή λοταρία. Ανάμεσα στα παιδιά ήταν και δυο παιδιά μεταναστών. Τα χαρακτηριστικά του ενός κοριτσιού «πρόδιδαν» τη μη ελληνική καταγωγή της. Ενα περιπολικό πέρασε αργά, κοίταξε προσεκτικά την ομάδα των παιδιών και σε δέκα λεπτά πλάκωσαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ.

Μια μοτοσικλέτα με δυο μπάτσους σταμάτησε, πλησίασε την ομάδα των προσκόπων και ρώτησε τον ομαδάρχη αν ανάμεσα στα παιδιά υπάρχουν και παιδιά μεταναστών. Αυτός τους απάντησε καταφατικά. Τότε, απομόνωσαν τα δυο παιδιά και άρχισαν την ανάκριση, αγνοώντας τη διαμαρτυρία του ομαδάρχη ότι δεν μπορούν να ανακρίνουν παιδιά: από πού είσαι, πού γεννήθηκες, πού κατοικείς, πού είναι οι γονείς σου και άλλα τέτοια. Μάλιστα, όταν τα κορίτσια τούς είπαν ότι γεννήθηκαν στην Ελλάδα (πράγμα που είναι αληθινό, καθώς συμβαίνει να είναι παιδιά μεταναστών που κατοικούν χρόνια στην Ελλάδα και έχουν άδεια παραμονής), ο μπάτσος-ανακριτής επιστράτευσε το σύνδρομο του Κλουζό που κάθε μπάτσος διαθέτει και ξαναρώτησε το κάθε παιδί: «Είσαι σίγουρη;». Για ν’ ακολουθήσουν μετά οι υπόλοιπες ερωτήσεις: από πού είναι ο πατέρας σου, από πού είναι η μητέρα σου, πού είναι τώρα ο πατέρας σου κ.λπ.

Αφού έκαναν το τρομο-σόου τους, οι μπάτσοι έφυγαν χωρίς να δώσουν συνέχεια. Μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά δεν ήταν σε μια ομάδα προσκόπων, αν στην ομάδα δεν υπήρχαν και ελληνόπουλα, αν δεν υπήρχε ενήλικας να τα συνοδεύει. Αν ήταν μια παρέα μεταναστόπουλων που απλώς έκανε τη βόλτα της…
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=16627&pos=4&cat_id=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου