Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ομήρους κρατά ο Ριζάι στις φυλακές Μαλανδρίνου


Ο Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, μαζί με δύο συνεργούς συγκρατούμενούς του, κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπάλλήλους στο φρουραρχείο των φυλακών Μαλανδρίνου από το Σάββατο το βράδυ. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον Ριζάι να ζητάει αυτοκίνητο ώστε να μπορέσει να διαφύγει. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τους οποίους ο Ριζάι και οι δύο συνεργοί του κρατούν ομήρους, κατάφερε να ξεφύγει επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε από επιχείρηση της αστυνομίας στο εσωτερικό των φυλακών.




Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ομήρων είναι συγκεχυμένες καθώς γίνεται λόγος για τέσσερις ή έξι. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα, αλλά και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ. Στις φυλακές έχουν μεταβεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάφερε να διαφύγει ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως ο Ριζάι έχει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και εκρηκτική ύλη. Σημειώνεται πως σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζεται μέσω ασυρμάτου. Ο  κρατούμενος δεν έχει οπτική επαφή με τον γύρω χώρο, καθώς το φρουραρχείο, εμβαδού 20 τ.μ., δεν διαθέτει παράθυρο. Από το Σάββατο το βράδυ ο Ριζάι έχει επικοινωνήσει τόσο με τον συνήγορό του Σάκη Κεχαγιόγλου, όσο και με τη σύντροφό του. Και οι δύο επιχείρησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ωστόσο ο κακοποιός φέρεται αποφασισμένος.

Ο Ριζάι κατάφερε, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί ο τρόπος, να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών. Όπως έγινε γνωστό, στόχος του Ριζάι ήταν να προκαλέσει μαζική εξέγερση, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει ευκολότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου